fbq
Kotimaa
10.08.2022 16:29
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto
Rosanna Kulju
Nyt riitti! Rosanna Kuljulta tiukka viesti kuukautiskivuista - rajua palautetta someseuraajille: "Tämä on todella ahdistavaa"
Kotimaa
10.08.2022 16:29
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto

Ex-missi ja somevaikuttaja Rosanna Kulju jakaa sosiaalisessa mediassa rehellistä sisältöä, ja on puhunut avoimesti myös huolistaan ja ongelmistaan.

Rosanna lisäsi eilen illalla (9.8.) Instagram-tarinaansa kuvan, jossa hän poseeraa porealtaan pärskeissä selin kameraan. Sen ohessa hän on kertoillut upean näköisestä kohteestaan.

- Muutama onkin kysellyt tätä: tämä paikka on siis Ruotsin puolella. Tuosta ikkunasta näkyy Tornionjoki, ja nuo talot jotka näkyy ovat siis Suomen puolella. Ei tätä raja-aluetta turhaan sanota twincityksi, Haaparannan Cape East -hotellin miljööstä nautiskeleva Rosanna kirjoittaa kuvan päälle.

Lue myös: Rosanna Kulju otti äkkilähdön: "Kyllästyin loskaan ja lonkerotaivaaseen!"

Rosanna kertoo, että hänellä on ollut mukava päivä, mutta yksi asia painaa.

- Nyt nukkumaan, tai ainakin yritän nukkua... mulla on siis piiiitkästä aikaa ihan jäätävät menkkakivut. Liike auttaa tosi hyvin, mutta just näin illasta tuntuu siltä ettei mikään oikein auta, hän avaa.

- Huomenna uusi päivä, ja lähden viemään minun mummua Prismaan ja lounaalle.

Lue myös: Rosanna Kulju muutti ulkomaille - paljasti myös kiinnostavan lätkäfaktan itsestään

Herkkyydestään huolimatta punapää osaa olla myös kipakka. Hän on lisännyt samaisen kuvan tänään (10.8.) myös profiiliinsa, ja avaa postauksessa asiaa, joka on käynyt hänen hermoilleen tarinapäivityksen ja kuukautisavautumisen jälkeen.

- Jos jokin asia täällä somessa työskennellessä suoraan sanottuna ärsyttää ja ahdistaa, niin se on ehdottomasti se, että sulle annetaan sellaisia vinkkejä joita ET pyytänyt, kaunotar aloittaa kuvatekstin.

- Laitoin eilen illalla storyyn, että on kauheat menkkakivut ekaa kertaa pitkään aikaan, tämä voi tietenkin johtua miljoonasta eri syystä ja on ihan ’normaalia’, hän kirjoittaa.

Lue myös: "Wauuu!" Tältä Suomeen palannut Rosanna Kulju näyttää nykyään - kuva

Herääminen tänä aamuna on tuonut Rosannalle epämieluisan yllätyksen.

- Herään tänään inbox täynnä endometrioosiin liittyvistä artikkeleista ja ihmisten itsetekemistä diagnooseista minulle, hän kirjoittaa.

Endometrioosi on kohdun ulkopuolisia kudospesäkkeitä aiheuttava sairaus, joka oireilee voimakkaina kipuina, yhdyntävaikeuksina ja jopa lapsettomuutena.

- Tämä on todella ahdistavaa, että tuntemattomat ihmiset tekevät diagnooseja tietämättä taustoistani yhtään mitään, Rosanna myöntää.

Lue myös: Rosanna Kulju paljasti painonsa ja pituutensa - avautuu pahasta olostaan ulkomaanmatkalla: "Haavat revittiin auki"

Kaunotar kertoo, että vastaavaa on tapahtunut aiemminkin.

- Kaikista älyttömintä tämä käytös oli silloin, kun minulla oli rytmihäiriötä, ja stressaannuin todella paljon näistä viesteistä. Valmiiksi oli jo stressiä tilanteesta niin ei auttanut kyllä pätkääkään - päinvastoin. VAIKKA suurin osa varmasti tarkoittaa vain pelkästään hyvää, Rosanna avautuu.

- Mielestäni raja menee kuitenkin siinä, että vihjaillaan toiselle kaikenlaisista sairauksista yhden oireen perusteella, vaikka kuinka hyvää tarkoittaisi.., hän kertaa.

- Kyllä minä aikuisena ihmisenä otan yhteyttä lääkäriin, jos olen huolestunut jostain terveyteen liittyvästä, ja muistutuksena myös, etten jaa kaikkea noin henkilökohtaista tänne someen. Tietyt asiat eivät edelleenkään kuulu tänne, Rosanna muistuttaa.

Lue myös: Ikävä takaisku! Rosanna Kulju teloi itsensä kuntosalionnettomuudessa

Rosanna on aiemmin puhunut somessa avoimesti paitsi fyysisistä terveysongelmista myös vaikeuksistaan mielenterveyden kanssa. 

- Jumala antaa sen verran, mitä pystyy kantamaan, on se sanonta. En vaan tiedä enää, onko se oikeasti totta. Kuinka paljon oikeasti pitää kestää ennenkuin on minun aika olla onnellinen? Rosanna kirjoitti kesäkuussa sosiaaliseen mediaan.

- Minun on yrittäjänä pakko yrittää viimeiseen asti, ja toivon, että saatte näistä jotain irti, vaikka suru paistaakin silmistäni.

Lue myös: Rosanna Kulju paljasti painonsa ja pituutensa - avautuu pahasta olostaan ulkomaanmatkalla: "Haavat revittiin auki"

Arkistovideo: Haastattelussa Rosanna Kulju Miss Helsinki -finaalissa 2021: