fbq
Kotimaa
07.07.2022 19:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
petra gargano
Nyt on kummaa! Tiktakin Petra aiheutti hämmennystä lentokentän turvatarkastuksessa
Kotimaa
07.07.2022 19:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Laulaja Petra Gargano ja miehensä Mauro Gargano olivat vastikään perheen lasten, alakouluikäisen pojan sekä puolitoistavuotiaan tyttären kanssa etelänlomalla. Loma oli korona-aikana syntyneelle tyttärelle ensimmäinen kaukomatka.

Reissun jälkeen Petra listasi someseuraajilleen vinkkejä lapsiperheenä matkustamiseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra (@petraofficial_)

Listasta käy ilmi, että lapsia varten lentokoneeseen pakatut eväät herättivät kummastusta lentokentän turvatarkastuksessa. Petra on ikuistanut kuviin ison foliopötkylän, jonka hän kiikutti pokkana koneeseen.

- Eväät: jos lapset eivät ole kaikkiruokaisia, kannattaa lentomatkalle pakata eväät mukaan. Meillä oli folioon pakattua pitsaa, joka herätti turvatarkastuksessa hiukan kiinnostusta, Petra kirjoittaa itkunauruhymiön ja käsiä silmillä pitelevän apinaemojin kera.

- Mikä olisi ihanampaa kuin istua lentokoneessa nälkää huutavan lapsen kanssa, joka ei kuitenkaan suostu syömään mitään, Petra perustelee pitsaeväitä.

Petra kannustaa taaperon kanssa matkustavia varaamaan koneesta paikan, jossa on enemmän jalkatilaa. Näin sylissä viihtymätön alle kaksivuotias lapsi, jolla ei ole omaa istuinta, pääsee touhuamaan lattialle.

Petra kannustaa pakkaamaan lennolle mukaan ajankuluksi lapsille padin, johon on ladattu piirrettyjä. Reissuun hän suosittelee varautumaan rintarepulla sekä pienillä matkarattailla. Aurinkorasvasta pitämättömille lapsille hän suosittelee auringon säteilyltä suojaavia uv-vaatteita. Petra sujauttaisi mukaan myös lapselle uimatossut, jotka estävät varpaita palamasta rantahiekassa.

Lue myös: Tiktakin Petra ahdistui peilikuvastaan - lapsen kommentti sovituskopissa laukaisi tilanteen

Petra jakaa myös täsmävinkkejä reissun päälle.

- Säädä odotukset kohtuulliselle tasolle: jos koronan matkustustauon jälkeen odotuksissa on se ”täydellinen loma”, saa varmasti pettyä. Joka päivä vastaan tulee vähintään yhdet odottamattomat raivarit (joko lapsella tai äidillä), Petra kirjoittaa.

Hän muistuttaa myös jättämään valokuvauksen sikseen.

- Älä jahtaa täydellistä lomakuvaa: pari päivää koitin ottaa lapsista kivoja kuvia, jonka jälkeen totesin, että mielummin nautin heistä livenä enkä ruudun läpi, Petra kirjoittaa.

Lue myös: Tiktak-teinistä aikuiseksi naiseksi: näin Vain elämää -tähti Petra Gargano on muuttunut - kuvat!

Petra muistuttaa, että lapsiperheenä ei kannata odottaa löhölomaa.

- Jos haaveissa on rentouttava loma rantahiekalla, kannattaa pitää anoppiin tai johonkin muuhun luotettavaan lapsenvahtiin hyvät välit. Ilman lapsenhoitoapua on turha haaveilla päiväunista aurinkovarjon alla, kun juoksee taaperon perässä tai leikkii haita uima-altaassa, Petra summaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »