fbq
Kotimaa
01.12.2022 20:00
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Seiskan arkisto
Antti Holma
Miksi Auta Antti! katosi? Antti Holma tilittää podcastissa: "Tämä on kauhean noloa myöntää..."
Kotimaa
01.12.2022 20:00
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Seiskan arkisto

Näyttelijä ja kirjailija Antti Holma, 39, luotsasi taannoin huippusuosittua Auta Antti! -podcastia, joka sittemmin hävisi kaikkialta.

Antti vieraili Erkka Mykkäsen luotsaamassa Kirjoittamisesta-podcastissa, jossa hän paljastaa harvinaisen suoraan taustan Auta Antin katoamisen takana. Hän myös väläyttää, että Auta Antti! saattaisi palata vielä jonain päivänä kansan kuunneltavaksi.

- Olen miettinyt sitä, että ottaisin yhteyttä sinne alustalle, missä se on alun perin julkaistu. Kyllä sen voi sinne Spotifyyn laittaa, Antti myöntää.

Lue myös: Antti Holma hylkäsi haaveet Hollywood-urasta – tässä syy

Hän pyysi itse, että podcast poistetaan.

- Tähän pisteeseen menin Auta Antin kanssa. Raivolla laitoin sinne, että se pitää saada pois ihmisten ulottuvilta - että en halua, että se on missään, hän muistelee.

Auta Antin katoaminen oli faneille kova pala.

- Tämä on kauhean noloa myöntää. Olin sellaisessa käännekohdassa omassa elämässäni, että näyttelijänurani oli loppu enkä tiennyt, mitä teen seuraavaksi. Olisi ollut pakko saada tehdä jotakin töitä, että elätän itseni, hän kertoo.

Silloin Antille tarjottiin tuolloin mahdollisuutta tehdä oma podcast. Tuolloin podcasteja ei Suomessa paljoa ollut, ja hän teki diilin, josta hän sai omien sanojensa mukaan muutaman satasen sieltä täältä.

- Minulle maksettiin jotain, ja myin kaikki oikeudet sitä jotain vastaan, koska olin ajatellut, että teen "vaan podcastin". 

- Olin vilpittömästi kauhean onnellinen sen tekemisestä, kunnes se kuivui ja silloin lopetin sen heti.

Lue myös: New Yorkissa asuva Antti Holma avautuu rahahuolistaan: ”Elän kädestä suuhun!”

Antti Holma
Antti toimii nykyään Haluatko miljonääriksi -ohjelman juontajana.

Erityisesti Anttia kiusaa eräs asia.

- Tämä on se nolo asia myöntää: kyllä minua harmittaa, että se on podcast, jonka olen myynyt halvalla. Nykyisin en voi kontrolloida sitä mitenkään, koska sitä ei voi kuulla alkuperäiseltä alustalta, vaan se on piratoituna versiona netin podcast-palveluissa. Harmittaa, että se ei kuulu minulle millään tavalla - en omista sitä enkä hyödy siitä.

Ihmiset myös vertaavat kaikkia Antin uusia töitä Auta Anttiin.

- Se on suurin ja vaikuttavin työ, minkä olen ikinä tehnyt. Suurin ja vaikuttavin työni on piratoituna tuolla joissain, ja kaikkea tekemääni verrataan siihen, Antti tilittää.

- Voi, kun olisin löytänyt sille vaikka äänikirjasarjamuodon, josta minulle tulisi vaikka kolme euroa vuodessa. Silloinkin olisin tyytyväisempi, kuin mitä olen nyt.

Antti ei usko voivansa neuvotella oikeuksia enää itselleen takaisin.

- Haluaisin vaan, että se häviäisi, niin kaikki voisivat siirtyä eteenpäin. Yritän olla ajattelematta Auta Antti! -podcastia enää.

Lue myös: Mitä ihmettä? Antti Holma ei säästele sanojaan Los Angelesista: "Tämä on kuin Vantaa"

Kuuntele koko jakso Kirjoittamisesta-podcastia Spotifysta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »