fbq
Kotimaa
28.07.2022 16:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja All Over Press
Mikko ja Helena Koivu
Mikko ja Helena Koivun erosaaga paisuu – ex-NHL-tähti käyttää viimeisen oljenkorren
Kotimaa
28.07.2022 16:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja All Over Press

Mikko Koivu, 39, aikoo kääntää jokaisen kiven, jotta hänen ja tulevan ex-vaimon Helena Koivun, 34, avioero käsiteltäisiin Suomessa.  Nyt käsillä on valitus korkeimpaan oikeuteen.

Mikko on hakenut avioeroa jo kahdessa oikeusasteessa. Ensin hän kiikutti eropaperit Turun käräjäoikeuteen helmikuussa vuonna 2020.

Samaan aikaan Helena jätti omalta osaltaan eropaperit Yhdysvalloissa sikäläiseen oikeuteen..

Turun käräjäoikeus hylkäsi erohakemuksen, sitten myös hovioikeus. Perusteena oli, että pariskunta on oikeuksien näkemyksensä mukaan asunut Yhdysvalloissa erohakemusten aikana.

Lue myös: Kymmenien miljoonien erojupakka! Nyt puhuu Helena Koivu: Kukaan ei tiedä koko tarinaa

Odottaa valituslupaa

Heinäkuun alussa Mikko siis käyttikin viimeisen oljenkorren ja jätti valituslupahakemuksen korkeimman oikeuden käsittelyä varten. Hakemusta ei ole vielä käsitelty.

Valituslupapäätökseen menee yleensä 4–6 kuukautta, ja jos päätös on myönteinen, korkein oikeus ottaa jutun käsittelyyn. Muutoin hovin päätös jää voimaan.

Jos Koivujen avioerolle myönnetään valituslupa, keskimääräinen käsittelyaika on kokonaisuudessaan 18 kuukautta.

Mikko Koivu aikoo kääntää kaikki kivet, jotta avioero käsiteltäisiin Suomessa. Se olisi miljonäärikiekkoilijalle huomattavasti edullisempaa.

Lue myös: Helena Koivu avoimempana kuin koskaan: "En pelkää julkaista tätä"

Taistelu rahoista

Erosaagan taustalla on mitä ilmeisemmin raha, ja Mikko näyttää tekevän kaikkensa pitääkseen omaisuutensa.

NHL-urallaan hän tienasi 65 miljoonaa euroa. Erosotkusta tulee hänelle huomattavasti kalliimpi, mikäli eroa puidaan yhdysvaltalaisessa tuomioistuimessa.

Koivuilla on kolme alaikäistä lasta, joiden huoltajuudesta ja elatusavusta myös päätetään oikeudessa.

Jenkkituomioistuimissa elatusapumaksutkin voivat olla tähtitieteellisiä suomalaiskäytäntöön verrattuna.

Helena Koivu on jo aiemmin julkisuudessa kertonut, että liitto kaatui Mikko Koivun uskottomuuteen.

– Toivon kovin, että saisimme kaiken päätökseen, ja että välimme parantuisivat. Sitten voisimme elää rauhassa ja kasvattaa kolmea lastamme, Helena on kommentoinut tilannetta Seiskalle tammikuussa.

Helena Koivu jätti avioerohakemuksen Mikolle haastemiehen välityksellä. Tämä heitti haasteen jäähallisa pukukoppiin poistumassa olleelle Mikolle. Syynä erikoiseen tapaan oli, että Mikko oli vältellyt avioeropapereiden vastaanottamista.
Helena Koivu jätti avioerohakemuksen Mikolle haastemiehen välityksellä. Tämä heitti haasteen jäähallisa pukukoppiin poistumassa olleelle Mikolle. Syynä erikoiseen tapaan oli, että Mikko oli vältellyt avioeropapereiden vastaanottamista.

Lue myös: 65 miljoonaa euroa tienanneen Mikko Koivun omaisuus vaarassa? Ero Yhdysvalloissa saattaa tulla harvinaisen kalliiksi

Helena haluaa kuukausirahaa

Seiskan saamien asiakirjojen perusteella Helena Koivu vaatii Mikolta 19 000 euron kuukausirahaa kuluihin.

Lisäksi hän on esittänyt 47 000 euron asianajolaskun, joka Mikon tulisi maksaa.

Pariskunnalla on Suomessa tehty avioehto. Asiakirjoista selviää, että Helena on joutunut kirjoittamaan avioehdon ”pakon alla”.

Koivuilla on kolme lasta. Pari on asunut koko avioliittonsa ajan Minnesotassa, jonka NHL-seura Wildia Mikko Koivu edusti.