fbq
Kotimaa
04.06.2022 08:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Mikko ja Helena Koivu
Kymmenien miljoonien erojupakka! Nyt puhuu Helena Koivu: Kukaan ei tiedä koko tarinaa
Kotimaa
04.06.2022 08:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Entisen NHL-tähden Mikko Koivun, 39, ja hänen ex-puolisonsa Helena Koivun, omaa sukua Kipper, 35, lihava avioerojupakka näyttäisi siirtyvän Yhdysvaltojen oikeussaleihin.

Mikko yritti sitkeästi saada Helenasta avioeroa Suomessa, mutta Turun hovioikeus torppasi tuoreeltaan kiekkotähden aikeet. Hovioikeus oli samaa mieltä Helenan kanssa siitä, että Koivujen asuinpaikkana on pidettävä Suomen sijasta USA:ta.

Turun hovioikeuden viime viikon tiistaina antama päätös on linjassa käräjäoikeuden helmikuisen päätöksen kanssa. Se ei ole vielä lainvoimainen, vaan siihen voi hakea valituslupaa korkeimpaan oikeuteen.

Lue myös: Shokkipäätös Mikko Koivulle! Ei saanut avioeroa läpi - soppa siirtymässä Yhdysvaltoihin

Helenan onni

Helenalle ruman oikeusrallin siirtyminen rapakon taakse olisi valtava erävoitto. Se saattaisi lähes kirjaimellisesti tarkoittaa myös lottovoittoa, sillä pelissä on valtavat rahasummat.

USA:ssa avioerojen käsittely poikkeaa merkittävästi Suomen käytännöistä. Koivujen tapauksessa vaakakupissa painavat kolme alaikäistä lasta ja Helenan vuosikausia kestänyt asema kotiäitinä.

Mikko ja Helena Koivu avioituivat Turussa kesällä 2014. Avioerosoppa on kiehunut jo yli kahden vuoden ajan.
Mikko ja Helena Koivu avioituivat Turussa kesällä 2014. Avioerosoppa on kiehunut jo yli kahden vuoden ajan.

Lue myös: Näin Mikko Koivu perusteli erohakemustaan: Lue sanasta sanaan

Jenkkien ajattelutavan mukaan elintason pitäisi eronkin jälkeen säilyä kutakuinkin ennallaan, joten jakoon menee lusikoiden lisäksi paljon muutakin.

Tasapäistävä tuomio koituisi Helenan onneksi, sillä Mikko tienasi pitkällä NHL-urallaan noin 65 miljoonaa euroa.

Lue myös: 65 miljoonaa euroa tienanneen Mikko Koivun omaisuus vaarassa? Ero Yhdysvalloissa saattaa tulla harvinaisen kalliiksi

Kymmeniä miljoonia?

Koivuilla voi olla edessä mielenkiintoisia ja kalliita erokäänteitä.

Jenkkioikeudessa on käsitelty tunnetusti tapauksia, joissa omaisuus on puolitettu ex-parin kesken. Oma lukunsa ovat sikäläisiin avioeroihin liitettävät elatusmaksut, jotka ovat aivan toista luokkaa kuin Suomessa.

Varmaa on vain se, että USA:ssa oikeudenkäynti tulee Suomea huomattavasti kalliimmaksi. Panokset ovat suuret, kenties jopa kymmenien miljoonien dollarien arvoiset.

– Sanomisistani voi olla montaa mieltä, mutta kukaan ei kuitenkaan tiedä koko tarinaa ja mitä kaikkea tässä käydään läpi lasten kanssa, Helena kommentoi Seiskalle.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »