fbq
Kotimaa
04.07.2022 20:30
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
nina ja mikael mikkonen
Tältä Nina Mikkosen Mikael-poika näyttää ilman pitkää tukkaa - aloitti armeijan ja julkaisi herkän kirjoituksen: "En ole isäni kopio"
Kotimaa
04.07.2022 20:30
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Mediapersoona Nina Mikkonen, 57, julkaisi hellyttävän tekstin, jonka kirjoittajana on oma poika Mikael, joka astui tänään maanantaina (4.7.) armeijan palvelukseen.

Mikael, 20, kirjoitti tunnelmiaan ennen palvelukseen astumista. Nina esittelee somessa myös poikansa lyhyeksi muuttunutta hiustyyliä.

- Kuulun ensimmäiseen saapumiserään, joka astuu palvelukseen sen jälkeen, kun naapurimme Venäjä raakalaismaisesti hyökkäsi Ukrainaan, ja Suomi päätti lopulta liittyä Natoon. Vaikkei näillä asioilla olekaan vielä varsinaista vaikutusta omaan palvelusaikaani niin totta kai sitä on aivan uudella tavalla vakavoitunut sen äärelle, että kaikki voi hetkessä muuttua ja että tulevat 347/255/165 päivää (miten ikinä kenelläkin tulee olemaan) todella valmistavat siihen miten tositilanteessa toimitaan, jos jotain yhtä hirveää sattuu kuin Ukrainassa, Mikael miettii äitinsä jakamassaan kirjoituksessa.

Lue myös: Nina Mikkosen poika on jo abi – ylpeä äiti kuvasi räntäsateessa penkkarirekkaa

Mikael miettii historiaa, ja osaa olla kiitollinen mahdollisuudesta käydä armeija.

- Olen itse siis todella etuoikeutettu siinä, että voin saada huippuluokan koulutuksen tositilanteen varalle, ja että se huomioidaan, että aloitus saattaa minua jännittää.

Aiemmin perhe on julkisuudessa kertonut, että Mikaelilla on todettu Aspergerin oireyhtymä sekä aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö ADHD.

- Tuo eilen näkemäni Ruotuväen juttu antoi myös uskoa siihen, että kaltaiseni neuroepätyypillinen voi armeijan leivissä pärjätä erittäin hyvin. Myönnettäkööt toki myös, että isäni tunnettavuus erittäin maanpuolustushenkisenä hahmona lisää ehkä hieman suorituspaineita, mutta samalla antaa myös boostia homman läpivientiin: sitä vaihtoehtoa ei ole, että jättäisin armeijan käymättä.

Mikaelin isä Timo T.A. Mikkonen menehtyi tammikuussa 2017. Mies oli tunnettu toimittaja ja mediavaikuttaja.

- Tunteet on myös pinnassa senkin takia, että isä tulee aina väistämättä voimakkaasti mieleen näissä yhteyksissä. Toisaalta, sen voi nähdä eräänlaisena merkkinä hänen läsnäolosta elämässäni tässäkin tienhaarassa. Selvää on myös se, että en ole isäni kopio, vaan kuljen armeijassakin omia polkujani vaikka hänen perintönsä elää.

Mikael myös lähettää tsemppiviestit kaikille armeijan aloittaville.

mikkoset
Arkistokuva vuodelta 2003: Kuvassa Mikael isänsä Timon sylissä. Nina pitelee kuopusta Matiasta sylissään.

Lue myös: Nina Mikkosen sydäntä särkevä paljastus – ei ainuttakaan suudelmaa Timo T. A. Mikkosen kuoleman jälkeen

"Saa äiti olla ylpeä"

Kirjoitus sai lukuisia kehuja kommenttiosiossa.

Hienoa tekstiä,, Kaikkea Hyvää hänelle ja sinulle.! kommentoi yksi.

Viisaasti kirjoittaa nuorimies,, kyllä tämänpäivän nuoret on fiksuja, kirjoittaa toinen.

Sydämessä läikähti. Upea kirjoitus Mikaelilta, asiaa on hienosti pohdittu. Kyllä saa äiti olla ylpeä jälleen pojastaan ylpeä, ihastelee kolmas sydämien kanssa.

Hieno nuori mies, todella hyvä kirjoitus, jatkaa neljäs sydänsilmäemojin kanssa.

kyynel vierähti...miten upea kirjoitus... liikuttui viides.

Lue myös: Koskettava tarina Timo T.A. Mikkosen kultakellon takana – Nina Mikkonen liikuttui: ”Onko tällaisia ihmisiä olemassa?”

Tilaa Seiskan uutiskirje! »