fbq
Kotimaa
10.01.2022 08:35
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Matti Matikainen, Instagram
Linda Lampenius
Linda Lampenius julkaisi pysäyttäviä kuvia syömishäiriöajoiltaan: "Kukaan ei tiennyt mitään"
Kotimaa
10.01.2022 08:35
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Matti Matikainen, Instagram

Suomalaisviulisti Linda Lampenius, 51, kertoo avoimesti sairastamistaan syömishäiriöistä syksyllä julkaistussa kirjassaan Kesytön elämäni (Otava).

Lokakuussa julkaistussa elämäkertakirjassa Linda kertoo sairauskierteen alkaneen jo teini-iässä.

Lue myös: Kirja: Linda Lampenius kätki vuosien bulimian piinan: ”Taputtelen silmien alle peräpukamavoidetta”

Nyt mallinakin työskennellyt Linda on julkaissut vuosien takaa pysäyttäviä kuvia ajalta, jolloin hän sairasti muun muassa anoreksiaa sekä ahmimista ja oksentelua aiheuttavaa bulimiaa.

Instagram-tililleen päivitetyissä kuvissa näkyy, miten sairauksien seurauksena laihtunut Linda on joutunut viettämään aikaansa muun muassa sairaalajaksoilla.

Pääset selaamaan kuvia laidasta löytyvän nuolen avulla.

 

 

- Salainen elämäni ortoreksian kanssa (1984-1999). Olen kärsinyt anoreksiasta (lyhyen aikaa), ortoreksiasta sekä bulimiasta (1987-2007). Kukaan ei tiennyt mitään. Kaikki sanoivat vain kuinka kurinalainen ja hyvännäköinen olin, Linda kirjoittaa karujen kuviensa yhteyteen.

Syyttää sairastumisestaan Peter Nygårdia

Linda kertoo kirjassaan, miten hänen vierailunsa muotimoguli Peter Nygårdin luona sekä sitä seurannut oikeustaistelu käynnisti vuosian jatkuneen sairauskierteen.

Kun katkerat tunteeni nousevat pintaan, ajattelen usein Peter Nygårdia. Koen hänen haasteensa aiheuttaneen bulimiani ja itsemurhamietteeni. Se on myös romahduttanut talouteni, Linda kirjoittaa elämäkerrassaan.

Lue myös: Peter Nygård vaati Linda Lampeniukselta 10 miljoonan dollarin korvauksia – ”Silmissäni musteni”

Playboy -lehdessäkin poseerannut Linda sai vuonna 1997 kutsun suomensukuisen Peter Nygårdin järjestämiin juhliin Los Angelesiin.

Myöhemmin Linda halusi jakaa kokemuksiaan Seiskalle, jotta muut hänen kaltaisensa naiset eivät sekaantuisi Peterin seksuaalissävytteisiin touhuihin.

Lehdessä hän kertoi, kuinka Nygård oli houkutellut häntä Bahaman-huvilalleen näyttämällä kuvia juhlista.

– Otokset jälkiruokapöydistä olivat suoranaista pornoa: pöytien koristeluun liittyi paljaita naisia ja valuvaa kermaa, suklaata ja siirappia. Juhlien vieraat olivat täysin ilkosillaan.

Peter ei katsonut Lindan puheita hyvällä ja syyttikin tätä lopulta häpäisystä, herjauksesta ja panettelusta vaatien Lindalta miljoonakorvauksia.

Peter Nygård istuu parhaillaan vankilassa odottamassa rikosprosessin etenemistä. Häntä syytetään muun muassa  ihmiskaupasta ja alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »