fbq
Kotimaa
26.04.2022 20:41
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen
Kentin prinssi Michael.
Kuningatar Elisabet II:n serkku saapui Suomeen – Kentin prinssi Michael, 79, hurmasi Helsingissä: näitä kolmea asiaa hän kehui Suomessa
Kotimaa
26.04.2022 20:41
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen

Yhdistyneen kuningaskunnan kuninkaallinen perhe eli tuttavallisemmin brittihovi lienee maailman tunnetuin kuningasperhe. Ei ole ihan jokapäiväistä, että mahtavan monarkin jäseniä nähdään tallustelemassa Suomen kaltaisen pohjoisen valtion maaperällä.

Tänään tiistaina (26.4.) tästä harvinaisesta herkusta saatiin nautiskella Helsingin Kruununhaassa, jossa järjestettiin erittäin arvovaltainen tilaisuus.

Jo pelkästä tapahtuman nimestä saattoi päätellä, ettei kyse ollut ihan mistä tahansa kissanristiäisestä: British Week’ Queen’s Platinum Jubilee 2022 Banquet in The Presence of HRH Prince Michael of Kent.

Lue myös: Kuningatar Elisabetin, 96, koko tarina: elämä täynnä rakkautta, menetyksiä ja skandaaleja - katso kuvat hallitsijan jokaiselta vuosikymmeneltä

Kuten loisteliaasta nimestä voi päätellä, arvovaltaista tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan itse kuningatar Elisabet II:n serkku, HRH Kentin prinssi Michael. Hän on Suomessa serkkunsa juhlakiertueella, sillä Elisabet II:lle tulee tänä vuonna täyteen 70 vuotta vallankahvassa.

Kentin prinssi Michael, 79, saapui Helsingin Svenska Klubbenille kameramiehet kannoillaan.
Kentin prinssi Michael, 79, saapui Helsingin Svenska Klubbenille kameramiehet kannoillaan.

Hovimestarin huudahdus

Paikalle kutsutun median oli syytä olla tarkkana titteleiden kanssa. Arvovaltaisen brittivieraan virallinen nimi on muodossa His Royal Highness Prince Michael of Kent eli siis Hänen kuninkaallinen korkeutensa Kentin prinssi Michael. Siitä lyhennys HRH.

Hänen kuninkaallinen korkeutensa pyyhälsi paikalle hieman iltaseitsemän jälkeen.

Sitä ennen Helsingin Svenska Klubbenin hovimestari ehti huudahtaen varoittaa vieraita illan ykköstähden saapumisesta:

– Prinssi on täällä kolmen minuutin kuluttua!

Lue myös: "Heitä ei ole olemassa" - Somekansa viljelee salaliittoteorioita prinssi Harryn lapsista - näin hän kommentoi Archie-poikansa unelmia

Hänen kuninkaallinen korkeutensa juhlistaa serkkunsa, kuningatar Elisabet II:n, 70-vuotisjuhlavuotta vallankahvassa.
Hänen kuninkaallinen korkeutensa juhlistaa Helsingissä serkkunsa, kuningatar Elisabet II:n, 70-vuotisjuhlavuotta brittiläisen imperiumin vallankahvassa.

”Aina suuren vaikutuksen”

Pian harmaapartainen herrasmies ilmestyi tyköistuvan asunsa kanssa näkyviin, poseerasi tottuneesti kuvaajille ja antoi mediallekin muutaman haastattelun.

– Tämä on kolmas kertani Suomessa, hän huomautti heti alkuun hiljaisella äänellään.

– Parasta maassanne on vieraanvaraisuus, ystävällisyys ja se upea tapa, jolla huolehditte vieraistanne. Se tekee minuun aina suuren vaikutuksen, Kentin prinssi Michael myhäili suomalaismedialle kattokruunujen loisteessa.

Lue myös: Monacon ruhtinas Albert on salainen Suomi-lomailija – näin kuninkaalliset vaihtavat vapaalle

Oopperatähti Karita Mattila oli iloinen tavatessaan Kentin prinssi Michaelin.
Oopperatähti Karita Mattila oli kovasti mielissään tavatessaan Kentin prinssi Michaelin.

Pokasi paronittaren

Komeasta sukutaustastaan huolimatta Kentin prinssi Michael ei saa paronittarensa kanssa brittihovilta tukea elinkustannuksiinsa. Se ei tosin haitanne, sillä prinssi johtaa massiivista, mm. rahoitukseen, rakentamiseen ja vakuutuksiin erikoistunutta konsulttiyhtiötä.

Suomessa silminnähden viihtyvän prinssin sukutausta on komeaa luettavaa: hänen isänsä, Kentin herttua prinssi George oli Yrjö VI:n eli Kuningatar Elisabet II:n isän veli. Kyseessä ovat siis serkukset.

Lue myös: Kuningatar Elisabet täyttää 96 vuotta - matkusti yksin Philip-puolisonsa syrjäiseen piilopirttiin

Serkusten läheiset välit näkyvät esimerkiksi siten, että Kentin prinssi on ollut useasti puolisonsa kanssa juhlistamassa kuningatar Elisabetin vuotuista syntymäpäiväparaatia. Prinssi on naimisissa paronitar Marie-Christine von Reibnitzin kanssa – kuinkas muuten.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »