fbq
Ulkomaat
19.04.2022 15:30
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Instagram
Prinssi Harry
"Heitä ei ole olemassa" - Somekansa viljelee salaliittoteorioita prinssi Harryn lapsista - näin hän kommentoi Archie-poikansa unelmia
Ulkomaat
19.04.2022 15:30
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Instagram

Prinssi Harry, 37, vieraili vaimonsa, herttuatar Meghanin, 40, kanssa Hollannissa Invictus Games -kisojen avajaisissa. Lapsensa Archien, 2, ja pian vuoden täyttävän Lilibetin pariskunta oli jättänyt hoitoon kotiinsa Montecitossa. 

Lue myös: Näin suloiselta prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoinen näyttää nyt - syntymäpäiväkuva julki

 

Harry ja Meghan puhuvat harvoin julkisuudessa jälkikasvustaan, mutta Hollannissa prinssi teki poikkeuksen. Hän paljasti esikoisensa seuraavan isänsä jalanjäljissä ammatillisesti. 

– Kun juttelen Archien kanssa siitä, mikä hänestä tulee isona, niin joinain päivinä unelma-ammatti on astronautti, toisina päivinä taas lentäjä – selvästikin helikopterilentäjä, Harry kertoo. 

Harry itse on koulutukseltaan Apache-taisteluhelikopterilentäjä.

Prinssi Harry
Harry on toiminut nuoruudessaan helikopterilentäjänä muun muassa Afganistanissa.

 

Lue myös: Estelle ei lannistunut rinneturmassa, Carl Philipin lapsille jäätelöunelma – näin Ruotsin kuninkaalliset lomailevat

Archien esikuvana ei kuitenkaan liene isänsä Harry ja tämän sotilasura vaan lasten suosikkiohjelman Oktonauttien tutkimusasema Oktopodin miehistö.

– Archiesta tulee isona myös Kwazii Katti. Jos naurat, niin olet nähnyt hahmon, Harry naureskelee. 
 
Suomalaislapsillekin tuttu animaatiohahmo Kwazii Katti on rohkea seikkailija, joka kuuluu vanhaan merirosvosukuun. 

Epäilyjä lasten olemassaolosta

Harry ja Meghan kasvattavat lapsensa yksityishenkilöinä erossa kuninkaallisesta perheestä. 

Viime jouluna herttuapari julkaisi luottokuvaajansa Instagram-tilillä ensimmäisen perhepotretin sitten tyttärensä Lilibetin syntymän.

Archie ehti ennen Kanadaan ja Yhdysvaltoihin muuttoa osallistua julkiseen esiintymiseen syksyllä 2019.

Sussexin herttuapari Harry ja Meghan sekä Archie

Vaikka Harry on tulevan hallitsijan poika, on hän pitänyt lapsensa visusti poissa julkisuudesta.

Hovissa on tapana julkaista tuoreista vanhemmista ensimmäinen yhteiskuva vastasyntyneen kanssa synnytyssairaalan portailla, mutta Harry ja Meghan jättivät perinteisen kuvauksen väliin.

Lue myös: Ruhtinatar Charlene palasi julkisuuteen - muuttunut ulkonäkö hämmästyttää

Myös lasten ristiäiset järjestettiin ilman kuvaajia. Archien kastejuhlaan asti kuvaajat ovat saaneet päivystää kastekirkon ulkopuolella. 

Kuninkaallisten lasten piilottelu on niin harvinainen ilmiö, että sosiaalisessa mediassa käydään vilkasta keskustelua Archien ja Lilibetin olemassaolosta. Epäilijät uskovat, ettei lapsia ole lainkaan olemassa, vaan perhekuvissa poseeraavatkin lapsimallit.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Harry
Harry tapasi viime viikolla isoäitinsä Elisabetin, mutta lapsensa hän pitää kaukana suvustaan. Kuva on vuodelta 2018, jolloin Harry oli yhä läheisissä väleissä perheeseensä.

 

Isossa-Britaniassa Harryn ja Meghanin kasvatusratkaisut eivät ole saaneet tukea.

Pariskunta saa arvostelua etenkin siitä, ettei se ole antanut prinssin perheelle mahdollisuutta luoda suhdetta Archieen ja kuningatar Elisabetin, 95, mukaan nimettyyn Lilibetiin.

Hallitsija, prinssi Charles, 73, ja Cambridgen herttua William, 39, ovat viimeksi nähneet sukulaispoikansa Archien kaksi vuotta sitten. Lilibetiä he eivät ole koskaan päässeet tapaamaan.

Harryn serkku, prinsessa Eugenie, 32, lienee ainoa kuningashuoneen jäsen, joka on saanut kutsun Monteciton kartanoon ja tavannut herttuaparin kuopuksen.

Lue myös: Tanskan kruununprinsessa Mary pääsee vihdoinkin sukuloimaan – kahden vuoden tauko

Tilaa Seiskan uutiskirje! »