fbq
Kotimaa
23.02.2022 15:00
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press, Seiskan arkisto, Instagram
Aleksi valavuori ja Iida vainio
Kultamekkoinen Iida Vainio, 18, sekoitti Suomen Leijonien kultajuhlissa: nyt hän aloittaa työt urheilutoimittajana - Aleksi Valavuorelta viiltävä kommentti
Kotimaa
23.02.2022 15:00
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press, Seiskan arkisto, Instagram

Lappeenrantalainen Iida Vainio, 18, nousi koko Suomen kansan tietoisuuteen maanantaina (21.2.).

Iida ilmestyi tuolloin Helsinki-Vantaan lentoasemalle glitter-mekkoon sonnustautuneena vastaanottamaan Pekingissä olympiakultaa voittaneet Leijonat.

Nuori nainen herätti paljon keskustelua somessa, ja Iidan nimi nousi myös Seiskan otsikoihin.

Lue myös: Helsinki-Vantaalla hieraistiin silmiä! Leijonia oli lentokentällä vastassa melkoinen ilmestys minimekossa – nyt 18-vuotias Iida Vainio puhuu suunsa puhtaaksi: ”En todellakaan ollut iskemässä!"

Uusi työ

Nyt urheilutoimittajan työstä unelmoiva Iida on saanut uuden työpaikan. Eilen tiistaina (22.2.) urheilun monitoimimies Aleksi Valavuori kutsui Iidan vieraakseen Valavuori Live -ohjelmaansa.

Livestriimin aikana Aleksi myös kiinnitti Iidan ohjelmaansa.

Seiskan tavoittama Aleksi kertoo nuoren naisen vetävän jatkossa Kultakorneri-nimistä lähetystä aina perjantaisin kolmen kuukauden ajan.

Mies kertoo kiinnostuneensa Iidaa ympäröineestä somekohusta heti.

- Aloin katsoa, että mitä helvettiä siellä tapahtuu. Onko hän jonkun tyttöystävä vai vaimo? Pian selvisi, että hän oli siellä vastaanottamassa Leijonia erikoisessa asussaan, Aleksi toteaa Seiskalle.

- Jos jollain on noin paljon pokeria, että laittaa tuollaisen kultamekon päälle, tykit siinä esillä mitään häpeilemättä ja on sellainen just niin kuin haluaa olla,  uskaltaa olla siinä eturivissä tuon näköisenä ja tietää herättävänsä huomiota, niin sitä pitää arvostaa, hän lisää.

Lue lisää: Aleksi Valavuorelta tiukkaa kritiikkiä Creator Awards -gaalalle: "Uskottavuus on koetuksella"

"Iida kiinnostaa kovasti ihmisiä"

Aleksi ja Iida keskustelivat eilisillan suorassa lähetyksessä glitter-mekkokohusta. 

- Oletusarvoni itsessään oli paljon pienempi kuin se, mitä Iida antoi ulosanniltaan. Lähetyksen aikana tein päätöksen, että kun Iida sanoi haluavansa urheilutoimittajaksi, niin annan hänelle slotin lähetyksessäni. Nyt hänellä on ensimmäinen Kultakorneri-lähetys perjantaina.

- Tarkoituksena on tehdä ihmisiä kiinnostavaa sisältöä. Iida kiinnostaa kovasti ihmisiä. 

Lue myös: Radio Voima: Lahden kaupungilta luvassa avokätinen palkinto Leijonien kultasankarille – Pensselisetä-Björninen väläyttelee messevää lahjatoivetta

Aleksi lataa myös suorat sanat Iidan arvostelijoille. 

- Se mikä minua rupeaa oikeasti v*tuttamaan on, että aikuiset ihmiset lällättelevät ja naureskelevat nuorelle naiselle. Monet aikuiset, jotka eivät ikinä ole saaneet edes vaatekaappiaan kuntoon. 

- Iida sanoi suoraan 18-vuotiaana, mitä hän haluaa, ja vuorokaudessa hänellä on oma korneri ja slotti. Hän sai aikaiseksi vuorokaudessa enemmän kuin moni muu saa edes koko elämänsä aikana.

Aleksi luonnollisesti myös tukee nuorta urheilutoimittajaa lähetysten aikana. Hän perustelee sanoja säästelemättä myös totuuden siitä, miksi Iida pääsi ohjelmaansa.

- Nyt annetaan työn näyttää. Iida poikkeaa valtavirrasta. Se on päivänselvä asia, että hän sai ulkonäöllään ja pukeutumisellaan tämän paikan. En minäkään tekopyhistele. Jos Iida olisi ollut toppa-asussa ja pipo päässä Leijonia vastassa, niin ei hänellä olisi nyt omaa urheilukorneria. 

Lue myös: Toimittajan kommentti: Pienen pojan epätoivoinen ilme kiteytti Leijonien kultajuhlien karmeuden – Pensselisetä-Björninen osoitti suuruutensa, mutta Yleisradiota tuli ikävä

Tilaa Seiskan uutiskirje! »