fbq
Telkkari
17.12.2021 17:45
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto
Aleksi Valavuori
Aleksi Valavuorelta tiukkaa kritiikkiä Creator Awards -gaalalle: "Uskottavuus on koetuksella"
Telkkari
17.12.2021 17:45
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto

Creator Awards -gaalan ehdokkaat julkistettiin maanantaina. (13.12.). Somevaikuttajien gaala on herättänyt paljon keskustelua.

Seiska uutisoi tiistaina, että radiojuontajanakin tunnettu Karoliina Tuominen istuu tuomaristossa ja on itse ehdolla yhdessä kategoriassa.

Lue myös: Mitä ihmettä? Karoliina Tuominen istuu Creator Awardsin tuomaristossa - on myös itse ehdolla

Toinen asia, joka on herättänyt keskustelua on se, etteivät lukuisat suositut somevaikuttajat ole edes ehdolla Creator Awards -gaalassa.

Vuoden striimaaja -ehdokkaiden joukossa ei esimerkiksi nähdä Suomen suosituimpiin striimaajiin lukeutuvaa Aleksi Valavuorta.

"Gaalan uskottavuus on koetuksella"

Seiska tavoitti Aleksin, joka totesi olevansa pettynyt gaalan ehdokaslistasta.

- Jos puhutaan gaalasta, jossa halutaan palkita tämän maan parhaimpia vaikuttajia, striimaajia ja podcasteja. Mielestäni gaalan uskottavuus on koetuksella, jos niitä parhaita ei ole edes ehdolla.

- On hienoa, että luodaan uusia gaaloja, ja upeita tapoja huomioida ihmisiä. Ja järjestäjien ajatus on varmasti hyvä. Mutta tämä maistuu ja haisee todella pienen piirin gaalalta, Aleksi totesi.

Lue myös: Karoliina Tuominen oudosta Creator Awards -ristiriidasta: "Tästä ei ollut etukäteen keskustelua"

Gaalan tuomaristossa istuu myös somevaikuttaja Mona Bling. Aleksi ja Mona ovat kuluneen vuoden aikana ottaneet yhteen somessa, kun Aleksi ilmaisi mielipiteensä transsukupuolisista urheilijoista.

- Olen itse vastaan kaikenlaisia cancelöintejä, ihmisten solvaamista sekä ihmisten elinkeinojen tuhoamista. Mielestäni Mona Bling on harjoittanut tätä useaan otteeseen. Tuntuu erityiseltä, että tällainen henkilö istuu kaupallisen gaalan tuomaristossa. Jokainen voi tehdä tästä omat johtopäätöksensä, Aleksi pohdiskeli.

Lue myös: Aleksi Valavuorelta suorat sanat bilekohusta - Sanna Marinin lähipiirin toiminta huolestuttaa: "Miten tämän nyt sanoisi kauniisti..."

Somevaikuttaja halusi vielä alleviivata, ettei häntä harmita jäädä ilman ehdokkuutta. Hänen mielestään ehdokkaat kuitenkin määrittelevät gaalan uskottavuutta.

- En koe tärkeäksi, olenko itse ehdolla vai en, mutta kun jokaisesta kategoriasta puuttuu niin merkittävä osa alansa parhaita ja suosituimpia. Olipa sitten kyse podcasteista, striimaajista tai vaikuttajista. Eikä siinä, jokainen saa luoda sellaisen gaalan kuin haluaa. Mutta tämän gaalan uskottavuus on kyllä koetuksella.

- Jos esimerkiksi Urheilugaalasta puuttuisi Leijonat ja Huuhkajat sekä Suomen kovimmat urheilijat, niin eihän se gaala olisi kovinkaan uskottava? Aleksi ihmetteli.

Valavuori LIVE: Aleksi Valavuorelta melkoinen purkaus Valtteri Bottaksen podcastista!