fbq
Kotimaa
24.02.2022 13:59
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: AOP & Instagram
Iida Vainio.
Leijonien kultajuhlissa kohauttanut Iida Vainio, 18, pitää sittenkin lätkäjätkistä - suhteita liigakiekkoilijoihin
Kotimaa
24.02.2022 13:59
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: AOP & Instagram

Pekingissä olympiakultaa voittaneiden Leijonien kotiinpaluusta tullaan muistamaan moni asia. Olympiastadionin kansanjuhlaa riepotelleen lumimyrskyn ja hilpeällä juhlatuulella olleen kultakoutsi Jukka Jalosen lisäksi kiekkomytologiaan painuu myös muuan Iida Vainio.

Hän oli se mysteeriblondi, joka herätti kuhinaa ja kummastusta Helsinki-Vantaan terminaalissa jo ennen kuin olympiasankarit olivat edes ilmaantuneet näkyviin. 18-vuotias ilmestys oli sonnustautunut kultaiseen minimekkoon.

Lue myös: Helsinki-Vantaalla hieraistiin silmiä! Leijonia oli lentokentällä vastassa melkoinen ilmestys minimekossa – nyt 18-vuotias Iida Vainio puhuu suunsa puhtaaksi: ”En todellakaan ollut iskemässä!"

– Olin siellä kaverini kanssa liikenteessä. Oli kieltämättä vähän pitkä matka ajella, mutta ei se mitään, Lappeenrannasta asti Helsinki-Vantaalle saapunut Iida tunnelmoi Seiskalle.

Tämä ilmestys tulee painumaan ikuisiksi ajoiksi Suomi-lätkän folkloreen: 18-vuotias Iida Vainio oli Helsinki-Vantaalla vastassa olympiakultaa voittaneita Leijonia.
Tämä ilmestys tulee painumaan ikuisiksi ajoiksi Suomi-lätkän folkloreen: 18-vuotias Iida Vainio oli Helsinki-Vantaalla vastassa olympiakultaa voittaneita Leijonia.

Tottunut törkypalautteeseen

Runsaasti huomiota herättänyt Iida myönsi saaneensa paljon palautetta lentokenttätempauksellaan, sekä puolesta että vastaan.

– On tullut tosi paljon hyviä ja kivoja kommentteja, mutta myös kritiikkiä ja jonkin verran paskaakin. Olen sen verran tottunut lueskelemaan niitä paskakommentteja, etteivät ne hetkauta minua yhtään. Se on elämää, ja aina joku on jotain mieltä, Iida pohtii.

– Jengiä närästää pukeutumiseni. Moni myös luulee, että olisin ollut siellä lentokentällä iskemässä Leijonia. Mutta en todellakaan mennyt sinne iskemään Leijonia! Pukeudun normaalistikin mekkoihin, hän puolustautuu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIDA VAINIO (@idavainio)

Deittaillut liigapelaajia

Itsekin jääkiekkoa pelannut Iida sanoo siis painelleensa paikan päälle Helsinki-Vantaalle silkasta urheilun ilosta. Kysyttäessä mielipidettä kiekkokönsikkäisiin rempseä ja suorasanainen nuori nainen ei kuitenkaan lähde kiertelemään:

– Olen deittaillut SM-liigapelaajia, mutten mitenkään etsimällä etsi itselleni mitään jääkiekkoilijaa.

Lue myös: Toimittajan kommentti: Pienen pojan epätoivoinen ilme kiteytti Leijonien kultajuhlien karmeuden – Pensselisetä-Björninen osoitti suuruutensa, mutta Yleisradiota tuli ikävä

Liigakiekkoilijoissa on kuulemma tietty piirre, mikä erottaa heidät muista miehistä.

– Monet liigapelaajat ovat mielestäni itsevarmoja. On ollut tosi hyviä tyyppejä ja olen tutustunut heihin joskus jopa ihan muuten vaan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIDA VAINIO (@idavainio)

”Hyvä kroppa ja pitkät jalat”

Kysyttäessä, mitä liigakiekkoilijat erityisesti arvostavat Iidassa, lappeenrantalainen lataa vastauksensa kuin eteläkarjalaisen apteekin hyllyltä.

– No mielestäni mulla on kyllä ihan hyvä kroppa ja pitkät jalat.

Lue myös: Jukka Jalosen rempseä juhlakunto kiinnitti huomion Helsinki-Vantaalla – kultakoutsilla silminnähden hilpeä kotiinpaluu: kuvat!

Lue tämäkin: Suomen kansa on puhunut! Jukka Jalosen rempseä juhlakunto sai Seiskan lukijoilta harvinaisen yksimielisen tuomion

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIDA VAINIO (@idavainio)

"Etsinnässä on joku"

Vaikka Iida vakuuttaakin, ettei ole tarkoituksella yrittänyt mitään julkisuustemppua, hän kertoo kuitenkin tyytyväisenä huomanneensa, miten valtavasti uusia seuraajia on sadellut Instagramiin ja TikTokiin. Tuleeko someen myös paljon treffipyyntöjä?

– Ihan riittävästi, Iida naulaa myhäillen.

Lue myös: Kaikkien aikojen univelat! Pensselisetä-Björninen paljasti Leijonien kultajuhlallisuuksista – Mörkö täräytti suoraan: ”Nyt juhlitaan!”

– Olen tällä hetkellä sinkku ja etsinnässä on joku. Miehen pitää olla hauska ja itsevarma, Iida alleviivaa.

Eli ei edes tarvitse osata puhua Etelä-Karjalan murretta?

– Ei, eikä mielellään pidäkään!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIDA VAINIO (@idavainio)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »