fbq
Kotimaa
06.04.2022 17:21
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto
Hannu Pikkarainen
Korvausrahat muiden uhrien hyväksi - nyt puhuu Hannu Pikkaraisen raiskausuhrin asianajaja
Kotimaa
06.04.2022 17:21
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska uutisoi tänään ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkaraisen saamasta raiskaustuomiosta. Kesäkuun 2020 tapahtumista kumpuava kahden vuoden ehdoton vankeustuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös: Hannu Pikkarainen joutuu vankilaan: raiskasi nukkuvan naisen kotibileiden jälkeen - liki 20 000 euron korvaukset uhrille

Seiska tavoitti uhrin asianajajan Saija Rantalan.

- Päämieheni on kommentoinut tätä asiaa niin, että hän ei aio tästä tuomiosta valittaa. Lisäksi hän on kertonut lahjoittavansa hänelle määrätyt korvaukset hyväntekeväisyyteen ja seksuaalirikosten uhrien auttamiseen.

Pikkarainen velvoitettiin suorittamaan uhrille kärsimyksestä 5 000 euroa ja tilapäisestä haitasta 4 000 euroa. Lisäksi ex-kiekkoilija joutuu korvaamaan uhrille liki noin 5 200 eurolla psykiatri- ja terapiakuluja. Korvausten lisäksi Pikkarainen joutuu myös maksamaan uhrin yli 5 000 euron asianajokulut.

Lue myös: Mitä tapahtui Hannu Pikkaraisen kotibileiden jälkeen? Siivosi ensin keittiön ja meni makuuhuoneeseen - sitten soitettiin hätäkeskukseen 

Rantala kommentoi myös seksuaalirikosten käsittelyä oikeudessa.

- Asianomistajan (uhrin) näkökulmasta nämä oikeuskäsittelyt ovat raskaita. Nämä nykyiset pitkät käsittelyajat oikeustapauksissa tekevät prosessista usein erityisen raskaan. Tässäkään tapauksessa uhrin näkökulmasta tämä ei ole ollut lyhyt aika, mutta näin yleiseen oikeuskäytäntöön verrattuna tuomio tuli ihan kohtuullisessa ajassa, Rantala päättää lopuksi.

Lue myös: Vankeus uhkaa Hannu Pikkaraista - avautui raiskaus-käräjien jälkeen: ”Henkisesti melko rankkaa…”

Seiska tavoitti myös Pikkaraisen asianajajan Mikko Heleniuksen, joka ei kommentoinut asiaa millään tavalla.

- Olen nyt ottanut tämän linjan, koska tapaus on salainen. En voi valitettavasti vastata kysymyksiin.

Tiedossa ei siis ole, aikooko Pikkarainen valittaa saamastaan tuomiosta hovioikeuteen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »