fbq
Kotimaa
05.12.2022 09:30
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Svetla Liiso, Instagram
Miss Afro Diaspora Finland
Kelly Kalonjin missikilpailun kulisseissa kuohuu - kolme kilpailijaa jättäytyi pois juuri ennen finaalia: "Kiittämättömiä ihmisiä"
Kotimaa
05.12.2022 09:30
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Svetla Liiso, Instagram

Vuoden 2013 Miss Helsinki Kelly Kalonjin, 35, ja Obi-West Utchaychukwun missikilpailu Miss Afro Diaspora Finland on joutunut myrskyn silmään.

Kilpailun finaali järjestettiin lauantaina (3.12.). Voittajaksi kruunattiin Zakiya Joval, 27. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Zezibelle Foncha, 24, ja toiseksi perintöprinsessaksi Britney Ekhator, 39.

Ennen finaalihuipennusta yhteensä kolme kilpailijaa jättivät kilpailun. Yksi heistä on Robeley Salminen, joka avautui aiheesta dramaattisesti Instagram-videotarinoissaan jo torstaina ja perjantaina.

Robeley sanoi kilpailijoiden joutuneen allekirjoittamaan hänen mielestään kyseenalaisen sopimuksen, joka ei hänen mukaansa ole laillinen.

– Sopimuksen allekirjoitustilanteessa ei annettu tarpeeksi aikaa keskittymään ja ymmärtämään, mihin oltiin suostumassa. 

Lue myös: Salasuhde missi-Adeleen! Kohukansanedustaja Wille Rydman syyttää kaunotarta valehtelusta

Robeley jatkoi toteamalla, että kilpailijoille olisi pitänyt antaa aikaa lukea sopimusta rauhassa läpi. 

– Kilpailun säännöt on yksinkertaisuudessa se, että järjestäjillä on oikeus kilpailijan kuviin, ääneen ja siihen, mitä kilpailija saa tai ei saa puhua. Järjestäjillä on oikeus muuttaa kilpailun palkintoa ja oikeastaan kaikkia oikeuksia, MUTTA kilpailija ei saa millään tasolla puhua mitään pahaa kilpailusta. Ei ennen, ei kilpailun aikana eikä myöskään kilpailun jälkeen, hän kirjoitti.

Lue myös: "Minuun ei saa yhteyttä" – Kelly Kalonji lähti ulkomaille ja jätti organisoimansa missikisat

Ex-missikilpailijan mukaan sopimuksessa oli 2 500 euron sakko, joka hänen sanojensa mukaan johtuisi "menetyksistä, mitä järjestäjille aiheutuu kun kilpailija lähtee".

– Kieltäydyin maksamasta koska tiesin, etten ole aiheuttanut mitään sellaista, josta voisi aiheutua 2 500 euron kuluja järjestäjille, hän totesi.

Ex-missikilpailija myös kritisoi kilpailun arvoja rankoin sanoin.

– Kilpailussa ei olla alunperinkään arvostettu sitä, mistä oikeasti tulet ja mikä erikoisuutesi on. Lopputulos on se, että kaikki päätyy näyttämään samoilta ja tehdään ihan samoja juttuja... Jokaisella olisi luonnostaan itsestään niin paljon annettavaa, mutta sitä ei huomattavasti nähdä arvokkaana asiana, mikä on harmillista, hän kirjoittaa.

Seiska tavoitti Kellyn kommentoimaan kisakohua. 

– Lakimiehemme hoitaa asiaa. Minua harmittaa, mutta odotinkin tällaista. Oltiin alkuun shokissa, kun kaikki tapahtui. Olin juuri kotiutunut kuvauksista ulkomailla, ja mietin, että mikä tämä on.

– Nämä tytöt, jotka ovat jättäneet kilpailun, ovat laiminlyöneet vastuualueitaan. Muut tytöt ovat todella harmissaan tästä. 

Lue myös: Kelly Kalonji etsii uutta kultaa: "Toivottavasti seuraavasta miehestä tulee aviomieheni"

Kellyn mukaan kilpailijoiden lähtö aiheutti paljon haasteita järjestäjille.

– Kaikki vaatteet finaalia varten tehtiin mittaustyönä, ja kankaat on tuotu Nigeriasta asti. Suunnittelijan työt menivät hukkaan.

Missi kritisoi osittain kilpailusta jättäytyneitä naisia.

– Jotkut heistä lähtivät henkilökohtaisten syiden takia, ja sellaista välillä tapahtuu. Mutta tuollaisia muita kiittämättömiä ihmisiä on aina olemassa. He eivät pärjäisi missään muissa kisoissa, tiedän sen.

Sopimusasioista Kelly toteaa, että kaikki sopimukset ovat henkilökohtaisia. 

– Ei ketään pakotettu allekirjoittamaan sopimuksia. Nykypäivänä kaikissa missikisoissa on sopimukset, joten tämä ei ole mikään uusi asia, Kelly sanoo.

Lue myös: Suomalaismissin aatelistaustasta paljastui erikoisia ristiriitoja – Adelaide Botty van den Bruele: ”Sukukirja sekä vaakuna löytyy kartanostamme”

 

Missikilpailun järjestäjät julkaisivat tiedotteen aiheesta lauantaina.

– Heidän allekirjoittamassaan sopimuksessa todetaan, että jokaisen kilpailijan, joka vetäytyy kilpailusta päästyään kymmenen parhaan joukkoon, on maksettava järjestäjille 2500 euroa peruutuksen mahdollisesti aiheuttamista haitoista.  Sopimuksessa sanotaan myös, että kilpailijana et saa julkaista tai sanoa mitään, mikä heikentää organisaation mainetta, koska sillä on oikeudellisia seurauksia, tiedotteessa mainittiin.

Missikilpailun sponsorit: Change Lingerie, Facelab Clinic, Browbar Helsinki, Tertin Kartano, Sumilayi, The Folks Hotel Konepaja, Glitter, Hotel Helka, Maxyventures,  Flamingo Spa, Sirenes Beauty, Omono Fashion, hotelli Långvik, Makeupschoolmaker, Raissa Kalala, Remixgear, Dila dress.

Juttua korjattu 5.12.2022 klo 11:08: Otsikkoa korjattu, kolme kilpailijaa jättivät kilpailun.