fbq
Kotimaa
25.11.2022 10:45
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto
Adelaide Botty van den Bruele
Suomalaismissin aatelistaustasta paljastui erikoisia ristiriitoja – Adelaide Botty van den Bruele: ”Sukukirja sekä vaakuna löytyy kartanostamme”
Kotimaa
25.11.2022 10:45
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto

Miss Suomi -kilpailuissa toiseksi perintöprinsessaksi valittu Adelaide ”Adele” Botty van den Bruele, 26, on kertonut kuuluvansa belgialaiseen aatelissukuun. Seiska selvitti Adelen väitettyä sukutaustaa.

Selvityksen antoi Belgian protokollavastaava Hans Timbremont, jonka vastuualueisiin kuuluvat aatelisto ja valtion korkeimmat kunniamerkit.

– Botty van den Bruelen perhe ei kuulu Belgian aatelistoon, hän kertoo Seiskalle.

Lue lisää: Seiska selvitti! Viranomaiset kumoavat missi-Adelen sukutaustan: Et ole aatelinen

Protokollavastaava toteaa aatelisarvon periytyvän mieslinjaisesti eli isältä pojalle. Lisäksi vaaditaan Belgian hallitsijan hyväksymä valtakirja, jotta suvulle voidaan myöntää aatelisarvo.

Adele on kertonut, että hänen isoisoäitinsä äiti oli Belgian prinsessa. Asia mainitaan myös missin Wikipedia-sivulla.

– Emme voi poissulkea, että yksi tai useampi suvun naispuolisista henkilöistä olisi voinut olla aatelinen, Belgiasta kerrotaankin.

Adele on Seiskankin haastattelussa väittänyt kuuluvansa belgialaiseen aatelissukuun. Belgian viranomaisen mukaan se ei pidä paikkansa.
Adele on Seiskankin haastattelussa väittänyt kuuluvansa belgialaiseen aatelissukuun. Belgian viranomaisen mukaan se ei pidä paikkansa.

Lue myös: Perintöprinsessa Adelaide Botty van den Bruele jäi tyhjän päälle – työpaikka osoittautui huijaukseksi

Adele yllättyi

Seiska tavoitti missi-Adelen tarkentamaan aatelisuuttaan. Ensin hän vastaa, ettei Belgian viranomaisen kautta ole mahdollista selvittää asiaa. Ääni kuitenkin muuttui, Seiskan toimittaja antaa hänelle protokollavastaavan lausunnon asiasta.

– Se on nimenomaan näin. Eli isän äidin puoli on Belgiasta, isänisä Ranskasta. Voi olla, ettei paronistatusta ole rekisteröity Belgiaan vaan muualle.

Lue myös: Perintöprinsessa Adelaide Botty van den Bruele rankoista kokemuksistaan: Otettiin huostaan 15-vuotiaana

Adele on kertonut Seiskalle isänsä olevan belgialainen paroni. Nyt hän haluaa oikaista puheitaan.

– Isäni on syntyperältään belgialainen ja paroni. Lapsena vietin paljon aikaa kreivikummisetäni linnassa ja isäni esiteltiin aina paronina. Isäni on itse tuonut esille tittelinsä, en minä.

Adelella ei ole esittää asiakirjoja, jotka vahvistaisivat hänen sukunsa aatelisuuden.

– Tämä asia ei ole ikinä ollut ”iso juttu” perheessämme, joten en ole koskaan jaksanut ottaa asiasta selvää. Sukukirja sekä vaakuna löytyy kartanostamme Sonkajärveltä, Adele väittää.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.