fbq
Kotimaa
26.03.2022 11:41
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Karita Tykkä
Katala sairaus vei äidin - Karita Tykältä sydäntäraastava surutilitys
Kotimaa
26.03.2022 11:41
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Vuoden 1997 Miss Suomi Karita Tykkä, 45, julkaisi tänään lauantaina (26.3.) Instagramissa päivityksen, jossa tämä muistelee reilu vuosi sitten menehtynyttä äitiään.

- Aina oikein odotan ja toivon valoon siirtyneen äitini vierailuja. Vierailujen jälkeen on kuitenkin ristiriitainen olo – kiitollisuus, ikävä ja suru, kaikki läsnä samaan aikaan. 

- Eilen illalla unen ja valvetilan rajamailla tulit luokseni. Piirryit mieleni kuviin ilman ALS:sin ruhjomaa kehoa, niin kauniina, lämpimänä, iloisena ja rakkaudellisena, täynnä valoa ja voimaa. Tunsin läsnäolosi vahvasti, voimakkaammin kuin pitkään aikaan... Tapahtuneesta kiitollinen ja sydän täynnä rakkauttasi – valtavan ikävän hiipiessä kehooni samaan aikaan. 

ALS on etenevä sairaus, joka rappeuttaa lihasten toimintaa ohjaavia liikehermosoluja. Sairauteen kuuluu se, että lihakset vähitellen surkastuvat ja heikkenevät radikaalisti. Ilkeäksi kuvailtu sairaus koitui esimerkiksi muusikkolegenda Pave Maijasen kohtaloksi. Karita jatkaa tekstiään vielä kertomalla tuntemuksiaan surutyöhön liittyen.

Lue myös: Sairauden uuvuttama Pave Maijanen elää muistoissa – näin lämpimästi supertähdet muistelivat muusikkolegendaa

- Matka on vielä kesken... vaikka hyväksyn ja päästän irti, osa minussa silti kaipaa ja jollain tavalla pitää myös luonaan.

- Jos sinulla on menossa surutyö, minkä tahansa menetyksen johdosta, muista ettei sinun tarvitse väkisin pyrkiä siitä eroon. Suru voi kulkea ilon rinnalla matkallasi kunnes sitä ei enää tarvita, 
Karita päättää tekstinsä.

Naisen seuraajat ovat kommentoineet päivitystä sydämin. Lisäksi he ovat kiittäneet naista tämän viisaista sanoista.

Lue myös: "Kun näin äitini kuolleena..." Karita Tykkä kertoo pohjattomasta surustaan koskettavassa kirjoituksessa

Tilaa Seiskan uutiskirje! »