fbq
Kotimaa
03.12.2022 08:00
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto ja All Over Press
Adelaide Botty van den Bruele ja Wille Rydman
Kansanedustaja Wille Rydman syyttää kohumissi Adelea valehtelusta – paljastaa viestit Seiskalle
Kotimaa
03.12.2022 08:00
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto ja All Over Press

Miss Suomi -kisassa toiseksi perintöprinsessaksi valittu Adelaide ”Adele” Botty van den Bruele, 26, nousi viime viikolla kohuotsikoihin, kun Seiska paljasti hänen esittäneen outoja väitteitä sukuhistoriastaan. Adele on toistuvasti väittänyt kuuluvansa belgialaiseen aatelissukuun, mutta Belgian aatelistosta vastaavat viranomaiset kumosivat missin lennokkaat puheet.

Lue lisää: Seiska selvitti! Viranomaiset kumoavat missi-Adelen sukutaustan: Et ole aatelinen

Seiskan saamien tietojen mukaan Adele treffaili vuonna 2018 kansanedustaja Wille Rydmania, 36.  

Viime keväänä Adele antoi Rydmanista haastattelun Helsingin Sanomien skandaalijuttuun, jossa useat naiset väittivät kansanedustajan käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomasti. Adele esiintyi jutussa Oona-salanimellä.

Lue myös: Wille Rydmanin seksuaalirikosepäily eteni syyttäjälle

Rydman myöntää Seiskalle tapailun olleen totta.

– Kyllä pitää paikkaansa, että tapailimme Adelen kanssa romanttisessa mielessä muutama vuosi sitten. Kaikki meni silloin ihan hyvin. Olemme vielä keväällä tavanneet toisiamme kavereina, joten hänen Hesarille sepittämänsä valheet olivat minulle iso järkytys, Rydman sanoo Seiskalle.

Rydman esitteli Seiskalle todisteet, jotka asettavat Adelen väitteet erittäin kyseenalaisiksi.
Rydman esitteli Seiskalle todisteet, jotka asettavat Adelen väitteet erittäin kyseenalaisiksi.

Lue myös: Salasuhde missi-Adeleen! Kohukansanedustaja Wille Rydman syyttää kaunotarta valehtelusta

Häkellyttävä ristiriita

Kansanedustajalla on tallessa kaikki hänen ja Adelen väliset viestit, jotka myös Seiskan toimittaja on nähnyt. On suorastaan häkellyttävää, miten räikeässä ristiriidassa Adelen väitteet Hesarissa ovat hänen kirjoittamiensa flirttailevien viestien kanssa.

– Adelen valehtelu alkaa heti lehtijutun alussa, jossa hän väittää tutustuneensa minuun alaikäisenä. Se ei ole totta. Yhteydenpitomme alkoi vasta vuonna 2018, jolloin olin 32-vuotias ja hän 22-vuotias, Rydman huomauttaa.

– Sinänsä sillä ei olisi mitään merkitystä, vaikka olisimme tutustuneet jo hänen ollessaan alaikäinen. Mutta kuvaavaa on, että Hesarin jutussa valehtelu alkaa jo heti alussa ja luodaan mielikuva siitä kuin olisi tapailtu jotenkin jo hänen ollessaan alaikäinen.

Lue myös: Suomalaismissin aatelistaustasta paljastui erikoisia ristiriitoja – Adelaide Botty van den Bruele: ”Sukukirja sekä vaakuna löytyy kartanostamme”

Suutelua ennen ”kahveja”

Adele kertoi Hesarille, että Rydman kutsui hänet luokseen lokakuun lopussa vuonna 2018. Jutusta saa vaikutelman, että kyse oli jotenkin yllättävästä ja spontaanista kutsusta. Adele myös väitti Hesarille kuvitelleensa, että kutsussa oli kyse ”kahvittelusta”.

– Tuskinpa Adele oli ajatellut, että kyse oli ”kahvittelusta”. Olimme nimittäin olleet paria viikkoa aikaisemmin oopperassa treffeillä. Siellä pidimme toisiamme jo kädestä kiinni, Rydman muistelee.

Todisteeksi sanoilleen Rydman näyttää viestejä, jotka Adele on lähettänyt Rydmanille. Viesteissä Adele lirkuttelee kansanedustajalle ja kiittelee ihanasta oopperaillasta.

Viesteistä paljastuu, että Adele haluaa heti sopia uuden tapaamisen. Adele myös puhuu nimenomaan ”treffeistä”. Tapaaminen järjestyykin parin päivän päästä.

Toisen tapaamisen jälkeiset viestit eivät jätä suhteen laadusta enää mitään arvailujen varaan. Viesteistä nimittäin selviää, että kaksikko oli jo suudellut. He myös puhuvat intiimistä hetkestään avoimesti ja flirttaillen.

– Vasta kaiken tämän jälkeen kutsuin Adelen kotiini illalliselle. Tai siis ”kahvittelemaan” kuten hän asian ilmaisi, Rydman huokaisee.

Jälleen kerran Rydman kaivaa esille viestit, jotka kumoavat Adelen ”kahvitteluväitteet”. Viesteissä kaksi aikuista ihmistä sopii romanttisesta illallisesta. Rydman lupaa loihtia sienirisoton ja kyselee vielä kohteliaasti ruoka-aineallergioista. Adele lupaa tuoda jälkkärit.

Adele väitti Hesarille, että piti Willeä isovelihahmona. Hän kuitenkin unohti kertoa suudelleensa tätä.
Adele väitti Hesarille, että piti Willeä isovelihahmona. Hän kuitenkin unohti kertoa suudelleensa tätä.

Lue myös: Wille Rydman esitteli Seiskan synttäreillä kauniin seuralaisensa – teki huvittavan mediapaljastuksen eduskunnasta - kuvat!

Hesarille missi-Adele antoi ymmärtää, että Wille Rydman oli käytännössä kesken harmittomien päiväkahvien kaivanut kätköistään samppanjapullon ja juottanut missin humalaan. Väitetystä aatelistaustastaan huolimatta Adele tunnusti, ettei samppanja ollut vielä 22-vuotiaana tullut tutuksi.

– Wille avasi samppanjapullon. Olin nuori, ja minulle kallis samppanjapullo oli sellainen velvollisuus, etten voinut heittää sitä hukkaan, Oona-salanimellä esiintynyt Adele kertoi Helsingin Sanomissa.

Adele myös väitti, että Rydman oli juottanut hänet tahallaan humalaan, mutta kansanedustaja oli itse ”lopettanut juomisen jossain vaiheessa”. Adele vuodatti, että ”kahvittelutilaisuus” oli muuttunut painajaiseksi, kun ”Rydman alkoi suudella ja otti vaatteeni pois.”

Hesarille missi lisäsi olleensa ”tosi hauraassa tilassa”, koska oli hiljattain eronnut pitkästä suhteestaan. Adelen mukaan seksiä ei kuitenkaan harrastettu.

– Onneksi. Wille suuttui, kun en halunnut jäädä yöksi, Adele lausui lehdelle.

Lue myös: Blogi: Wille Rydman seurusteli 17-vuotiaan kanssa ollessaan 26-vuotias: "Se on viimeinen kerta intiimiä kanssakäymistä alaikäisen kanssa"

Kiitti ihanasta illasta

Rydman tyrmää Adelen sanomiset.

– Vai että paljon alkoholia, ja että olisin oikein suuttunut. Kissan viikset! Olen nimenomaisesti illan päätteeksi heittänyt hänet autolla kotiin. Alkoholia ei siis ole voinut olla paljon! kansanedustaja paukauttaa.

– Eikä iltaa seuranneissa viesteissä ole minkäänlaista merkkiä jonkinlaisesta ”suuttumuksesta”. Viestittely on iloista edelleenkin, ja seuraavaa tapaamista aletaan sopia jo seuraavana päivänä, Rydman sanoo ja kaivaa kätköistään illallisen jälkeiset viestiketjut.

Viestit asettavat jälleen kerran Adelen sanomiset outoon valoon. Adele nimittäin kiittelee jo samana yönä ihanasta illasta ja kyydistä kotiin. Heti seuraavana päivänä hän on hanakasti sopimassa uusia treffejä Rydmanin kanssa.

Kansanedustaja Rydman on toiminut vuosia kokoomuksessa. Oikealla puoluetoveri Antti Häkkänen.
Kansanedustaja Rydman on toiminut vuosia kokoomuksessa. Oikealla puoluetoveri Antti Häkkänen.

”Sanoillani ei painoarvoa”

Adele päättää Hesarin haastattelun kauhisteluun, kuinka oli pitänyt Rydmania isovelimäisenä hahmona.

– Mutta eihän isoveljet tee tuollaista, Adele lausuu haastattelun päätteeksi.

Rydman naurahtaa lakonisesti juttua muistellessaan.

– Hesarin toimittaja olisi voinut kysyä Adelelta, käykö hän useinkin treffeillä isoveljiensä kanssa ja suutelee näitä. Kerroin toimittajalle nämä samat asiat jo silloin, mutta hän ei ollut kiinnostunut sanomisistani eikä antanut niille mitään painoarvoa.

Wille Rydman on tehnyt Hesarin artikkelista tutkintapyynnön poliisille. Asian esitutkinta on kesken.

Rydmania koskeva seksuaalirikosepäily vuodelta 2015 taas eteni syyteharkintaan marraskuussa. Asianomistaja ei ole Adele.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.