fbq
Kotimaa
02.03.2022 11:06
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, All Over Press, TV5/discovery+
Marko Björs
Julkkisratsastaja Marko Björs tuli vihdoin kaapista: "Oloni on vapautunut"
Kotimaa
02.03.2022 11:06
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, All Over Press, TV5/discovery+

Julkkisratsastaja Marko Björs, 52, on maaliskuussa alkavan Marko Björs - Rakkauden seikkailu -televisio-ohjelman kasvot. Ohjelmassa hän lähtee etsimään kymmenen upean sinkkumiehen joukosta itselleen sopivaa kumppania.

Marko julkaisi Instagramissa päivityksen, jossa pui henkilökohtaisia mietteitään deittailuohjelmaan osallistumisesta. Markon uraa ja elämää on seurattu yli 30 vuotta, mutta hän ei ole koskaan aiemmin tuonut julkisuudessa esille homoseksuaalisuuttaan.

Lue myös: Suomalaista tv-historiaa! Kymmenen homomiestä yrittää hurmata julkkisratsastaja Marko Björsin

- Minua pyydettiin tasan vuosi sitten mukaan tv-ohjelman päähenkilöksi. Harkitsin puolivuotta. Mietin miksi lähtisin ja mitä jäisi käteen, Marko kertoo pohtineensa.

- Olen aina patistanut ihmisiä epämukavuusalueelle, olemaan rohkeita ja heittäytymään. Olenko koskaan itse tehnyt niin? En. Nyt tein ja en kadu, arastelematon mies toteaa.

Viisikymppinen komistus kertoo olevansa ylpeä valitsemastaan tiestä.

- Enää ikinä en tahdo elää jarru päällä, varjoissa, väistellen. Oloni on vapautunut, iloinen ja kevyt, Marko iloitsee.

Lue myös: Yli-innokas jenkkimiljonääri rakastui Michaela Söderholmiin – Marko Björs tekeytyi Miss Suomen poikaystäväksi: Ei sekään auttanut!

- Kokemuksesta voin sanoa, ettei koskaan ole liian myöhäistä olla rohkea, hän päättää tekstin voimakkaasti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Björs (@markobjors)

Marko Björs - Rakkauden seikkailu tekee historiaa tuodessaan ensimmäistä kertaa suomalaisena tv-talona markkinoille pelkästään seksuaalivähemmistön edustajista koostuvan deittiohjelman.

Hyvin tehdyllä viihteellä voidaan paitsi viihdyttää myös vaikuttaa. Uskomme ja toivomme, että ohjelma on tärkeä sisältöteko matkalla kohti suvaitsevaisempaa asenneilmapiiriä ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, Discovery Finlandin sisältöjohtaja Katja Santala kommentoi ohjelmaa.

Marko Björs
Marko Björs - Rakkauden seikkailu alkaa 23.3. TV5:llä ja discovery+:lla.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »