fbq
Kotimaa
07.08.2022 19:00
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto
Jasmin Mäntylä
Jasmin Mäntylä täytti 40 vuotta – nousi julkisuuteen kohukaunottarena yli 20 vuotta sitten, muistatko vielä nämä käänteet
Kotimaa
07.08.2022 19:00
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto

Takavuosien kohukaunotar Jasmin Mäntylä juhlii tänään (7.8.) 40-vuotissyntymäpäiviään.

Pyöreitä täyttävä leidi nousi taannoin julkisuuteen ollessaan vain 16-vuotias.Tuolloin paljastui, että hänellä oli ollut suhde opettajansa kanssa kaunottaren ollessa vain 15-vuotias. Hän aloitti mallintyöt 13-vuotiaana, ja voitti Suomen Mallikuningatar -kilpailun 14-vuotiaana.

Lue myös: Muistatko?! Kohukaunotar Jasmin Mäntylän suhde opettajaansa paljastui 20 vuotta sitten!

Jasminin vivahteikkaat mieskuviot ovat puhuttaneet kansaa tähän päivään asti. Hänen mieltymyksensä vanhempiin miehiin on pysynyt ennallaan, ja tällä hetkellä kaunotar seurusteleekin itseään 20 vuotta vanhemman kiinteistönvälittäjä-Jarmon kanssa.

 Yhtenä "Suomen turhimmista julkkiksista" tunnettu Jasmin on ottanut osaa jos jonkinlaiseen kohuun. 

Lue myös: Takavuosien kohukaunotar Jasmin Mäntylä palasi someen hätkähdyttävän päivityksen kera: "En ole voinut..."

Avioliitto homoseksuaalin kanssa

Kaunotar on ollut naimisissa useaan otteeseen.

Hänen ensimmäinen avioliittonsa solmittiin vuonna 2001, jolloin hän nai Mike Raution muutaman kuukauden seurustelun jälkeen, ollessaan vain 18-vuotias. Aviomies oli tuolloin 37. Avio-onni ei kestänyt pitkään, sillä Jasmin haki eroa silloisesta kullastaan vain kolmen kuukauden jälkeen.

Jasmin syytti Mikeä seksittömästä liitosta, ja Mike taas tuli ulos kaapista ja esitteli julkisuudessa poikaystävänsä. Mike viihtyy nykyisin Thaimaan auringon alla, jonne hän muutti joulukuussa.

Lue myös: Muistatko Jasmin Mäntylän kohurakkaan? Mike Rautio myi omaisuutensa – bongattiin Pattayan ladyboy-baareista

Jasmin Mäntylä
Jasminilla on selkeä miestyyppi.

Vanhemmat miehet miellyttävät

Vuonna 2010 Jasmin alkoi seurustella näyttelijä Oskari Katajiston kanssa, ja he kihlautuivat vuonna 2011. Kihlaus kuitenkin kesti vain nelisen kuukautta. Oskari oli tuolloin 45-vuotias, ja Jasmin 28.

Oskari on puhunut kirjassaan Oskari Katajisto - Tunnustuksia (Minerva) heidän pikasuhteestaan. 

Eräässä vaiheessa sain tietää, että kun Jasmin oli ollut pitkään poissa julkisuudesta, hän otti yhteyttä iltapäivälehtiin ja kertoi, että ollaan nyt tulossa Oskarin kanssa Helsinkiin. Sain kuulla asiasta muualta. Yhtäkkiä minua vietiin siinä kuin metrin mittaa. Julkisuutta alkoi tulla: ”Oskari ja Jasmin.” Ja minä pyysin koko ajan: ”Älä. Ei me olla tässä suhteessa sen takia, että saadaan julkisuutta, Oskari muisteli.

Lue myös: Oskari Katajisto suhteestaan Jasmin Mäntylään: Hän hankki julkisuutta avullani!

Tämän jälkeen Jasmin suuntasi katseensa maailmalle. Hän kihlautui vuonna 2012 englantilaisen 62-vuotiaan Dennis Bramleyn kanssa, ja pariskunta avioitui vuonna 2014. Liittoon liittyi kolmiodraamaa, ja se päättyi lopulta vuonna 2016.

Avoliitossa hän asui sittemmin australialaisen, itseään 15 vuotta vanhemman Richard Testerin kanssa. Richard onkin aiheuttanut ongelmia vielä Jasminin nykyisessä avoliitossa, vaikka pariskunta erosi vuonna 2017.

Lue myös: Suhdekriisi: Jasmin Mäntylä palasi salaa Australiasta Suomeen - tauko Richard-rakkaan kanssa!

Jasmin Mäntylä
Paljon ulkomailla asunut Jasmin majailee nykyisin Oulussa.

Ryppyjä rakkaudessa

Jasminin nykyinen liitto ei hänen omien sanojensa mukaan ole kovin auvoinen. Kaunotar elää avoliitossa häntä 20 vuotta vanhemman Jarmo-rakkaan kanssa Oulussa, ja otsikoihin on noussut parisuhteen ongelmia luottamuspulaan liittyen. 

Lue myös: Jasmin Mäntylän rakkaus roihahti pikavauhtia: Ensitapaamisen jälkeen avoliittoon!

Vuonna 2020 Jasmin oli yhteydessä sosiaalisen median kautta ex-mieheensä Richardiin, jossa mies kehui esimerkiksi Jasminin hiuksia. 

- Jarmon mustasukkaisuus on saanut minut ahdistumaan, sillä tiedän itse, etten ole tehnyt mitään väärin tai pettänyt häntä. Jos olen ollut ulkoa, olen tullut kotiin ennen iltakymmentä, Jasmin kertoi tuolloin.

Jasmin on lisännyt sosiaaliseen mediaan edellisen kerran yhteiskuvan Jarmon kanssa elokuussa 2021. Keväällä hän kertoi sosiaalisessa mediassa, ettei ole parisuhteensa vuoksi voinut päivitellä somea tai kirjoittaa blogiaan.

Lue myös: Kohukaunotar Jasmin Mäntylän suhde ajautui kriisiin – riita ex-miehen viesteistä!

Jarmo ja Jasmin
Jarmolla ja Jasminilla on 20 vuotta ikäeroa.

Tuomittiin rattijuopumuksesta

Jasmin-kohut eivät rajoitu vain mieskuvioihin. Hänet tuomittiin vuonna 2006 ehdolliseen vankeuteen ja päiväsakkoihin törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Samana vuonna hän jäi uudelleen kiinni rattijuopumuksesta, kun hän ajoi ilman korttia ja törmäsi puuhun.

Hän on sittemmin kertonut tehneensä elämäntapamuutoksen.

Lue myös: Ilkka Kanerva viestitteli useille kaunottarille – muistatko nämä kohupoliitikon skandaalit?

Jasminin monivaiheiseen uraan on kuulunut myös politiikassa toimimista ja muusikon töitä. Jasmin yhdistettiin taannoisen tekstiviestikohun aikaan nyt edesmenneeseen poliitikko Ilkka Kanervaan. Jasmin on julkaissut yhden levyn Luoksein jää vuonna 2002.

Jasmin Mäntylä
Vuonna 2006 Jasmin matkusti Kanadaan tapaamaan intialaista isäänsä. Kuvassa kaunotar poseeraa Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitsevan nähtävyyden, Niagaran putousten edustalla.