Hyppää pääsisältöön
Oskari Katajisto

Oskari Katajisto suhteestaan Jasmin Mäntylään: Hän hankki julkisuutta avullani!

Näyttelijä Oskari Katajisto seurusteli vuoden verran kohukaunotar Jasmin Mäntylän kanssa. Hän pui kesäkuussa 2011 päättynyttä suhdetta Arto Leivon kirjoittamassa uutuuskirjassa Oskari Katajisto – Tunnustuksia (Minerva).

Kihloissakin ollut pariskunta eli etäsuhteessa, sillä Oskari asui Helsingissä ja Jasmin Oulussa.

Jasmin ei koskaan asunut minun kanssani Helsingissä. Keskustelimme kyllä siitä, että hän muuttaisi luokseni, mutta se ei ikinä toteutunut, Oskari kertoo kirjassa.

Jasminin kotikaupunki Oulu tuli Oskarille tutuksi suhteen aikana.

Vierailimme toistemme luona tiuhaan. Oulussa ollessani asuin niiden rintamamiestalon yläkerrassa, mikä oli minulle aluksi aikamoinen sokki, Oskari kirjoittaa kirjassa.

Oskarin mukaan rintamamiestalo oli Jasminin kuningaskunta. Saman katon alla asui Jasminin lisäksi hänen äitinsä ja jo edesmennyt isoäitinsä. 

- Jasmin oli suvun ainoa lapsi, jota oli lellitty ja joka oli saanut aina kaiken haluamansa.

"Minua vietiin kuin litran mittaa"

Jasminilla ja Oskarilla oli erilainen näkemys julkisuudesta. Jasmin nautti esillä olemisesta, kun Oskari ei ole halunnut koskaan olla "turhan takia" lehtien palstoilla. Koko suhde painottui nopeasti julkisuudessa paistatteluun.

- Eräässä vaiheessa sain tietää, että kun Jasmin oli ollut pitkään poissa julkisuudesta, hän otti yhteyttä iltapäivälehtiin ja kertoi, että ollaan nyt tulossa Oskarin kanssa Helsinkiin. Sain kuulla asiasta muualta. Yhtäkkiä minua vietiin siinä kuin metrin mittaa. Julkisuutta alkoi tulla: ”Oskari ja Jasmin.” Ja minä pyysin koko ajan: ”Älä. Ei me olla tässä suhteessa sen takia, että saadaan julkisuutta. Tällainen julkisuus kaiken lisäksi hyvin epämääräistä. Voisiko tämä suhde olla puhtaasti sielujen välistä yhteyttä?”

Julkisuuden lisäksi suhteen kohtaloksi koitui välimatka. Jasmin ei ollut valmis muuttamaan Helsinkiin, eikä Oskari voinut töiden takia muuttaa pois pääkaupunkiseudulta.

- Emme yksinkertaisesti nähneet tarpeeksi usein. Hän eli omaa elämäänsä Oulussa ja minä täällä Helsingissä. En tiedä, mitä Oulussa tapahtui, mutta itsestäni voin sanoa, että tein vain töitä. Me olimme kuitenkin päivittäin yhteydessä puhelimitse.

Jasminilla "oma ajattelutapa"

Oskarin mukaan Jasminilla on oma ajattelutapansa, josta oli vaikea saada kiinni. Vaikka hän pitää Jasminia vaikealukuisena ihmisenä, ei hänellä ole mitään pahaa sanottavaa ex-rakkaastaan. Hän ei koskaan oppinut tuntemaan aitoa ja oikeaa Jasminia.

- Jasmin ja Oulu oli hyvin omituinen vaihe elämässäni. Emme oppineet koskaan oikeasti tuntemaan toisiamme. Myöhemmin olen huomannut, ettei hän halua edelleenkään tutustua kumppaneihinsa, kuten olemme lukeneet lehdistä.

Jasmin on kommentoinut Oskarin kirjaa lyhyesti Instagramissa:

- Ylpeänä myönnän, että minulla on ihan omat tapani ajatella asioita. Kenen muun ne tavat olisivat..?


Teksti:
Petri Voutilainen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!