fbq
Kotimaa
01.07.2022 12:38
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto
Viki ja Köpi
"Isäni on saanut vakavan sydänkohtauksen" - Köpi Kallio piti dramaattisen puheen YleX:llä - Viki ja Köpi puhkesivat molemmat itkuun
Kotimaa
01.07.2022 12:38
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto

Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio juonsivat perjantaiaamuna viimeistä yhteistä YleX Aamu -lähetystään. Kuuden tunnin mittainen erikoispitkä lähetys tehtiin suorana Helsingin Tavastia-klubilta ja paikalla oli satoja ihmisiä live-yleisöä. Lähetys oli kuultavissa suorana YleX:llä ja Yle Areenassa.

Lähetyksen loppupuolella upottiin syvään päätyyn, kun molemmat alkoivat tunnelmoida yhteistä taivaltaan YleX Aamussa. Viki ja Köpi ovat tähän mennessä töitä yhdessä noin seitsemän vuotta, minkä aikana he ovat ystävystyneet syvästi.

Lue myös: Viki ja Köpi kertoivat sokkiuutisen suorassa lähetyksessä: Lopettavat YleX Aamussa!

Noin vartti ennen lähetyksen päättymistä Köpi halusi lukea Vikille puheen, jossa hän kiitti Vikiä työtoveruudesta ja ystävyydestä.

- Mä hoidan tässä sellaisen asian pois alta, kun Annekin on tässä paikan päällä, ja tässä tulee nyt tällainen ystäväjuttu. Tämän tällainen välitilinpäätös multa sulle, Köpi aloitti puheensa.

- Ville, mulla on aina ollut kaksi upeeta siskoa, mutta sun ansiosta, mulla on ollut seitsemän vuotta myös kaipaamani isoveli. Just sellainen kuin veljen kuuluu olla. Aina tukena, mutta ei säälimässä. Kyseenalaistamassa, mutta ei kieltämässä. Kehumassa, mutta ei nuolemassa persettä. Uskonut silloinkin, kun muut eivät usko. Me ollaan herätty seitsemän vuotta yhdessä, mutta eri sängyissä. Välillä samastakin, mikä on mun elämässä yhtä kuin täydellinen parisuhde. Sä olet multa kuullut jo vuosien aikana jo kaikki mahdolliset ylistyssanat, ja tulet kuulemaan niitä vielä monta vuotta lisääkin, jos se on musta kiinni.

- Juttuja olis paljon, mutta aikaa on vähän. Koen tärkeimpänä sanoa kaksi asiaa. Molemmat on asioita, joita ihmiset ei meistä edes tiedä.

"En lähde yksin yhtään minnekään"

Ensin Köpi kertoi, kuinka hän koki olevansa Vikin kanssa vahva tiimi jo heti alusta lähtien. 

- Sä olet vetänyt mut mukanasi radiomaailman piikkipaikalle. Mä on taas vastannut suoraselkäisesti, että mä en lähde yksin yhtään minnekään. En ilman Villeä, kun sellainenkin hetki on uralle kerran osunut, Köpi kertoi.

Molemmat alkoivat jo tässä vaiheessa kyynelehtiä.

- Me ollaan sanottu monille hyville tarjouksille - kiitos muuten niistä vilpittömästi niille, jotka niitä ovat tehneet. Mutta me ollaan tehty yhdessä päätös, ja sen päätöksen takana on aina ollut vain yksi ajatus: yleisö. Meinasin sanoa raha, mutta ei. Me tehdään se päätös, mikä toimii meidän yleisölle. On siinä unettomia öitä tullut. On joskus kolikollakin heitetty. Tai se oli nuuskapurkki, mutta joka tapauksessa ehkä liian heppoinen väline päättämään kahden ihmisen uratulevaisuudesta.

Lue myös: Roiseja vitsejä suorassa lähetyksessä: Vikin ja Köpin jäähyväislähetys muuttui levottomaksi

Viki ja Köpi ovat voittaneet useita Kultaisia Venloja viime vuosina Naurumaraton-ohjelmastaan.
Viki ja Köpi ovat voittaneet useita Kultaisia Venloja viime vuosina Naurumaraton-ohjelmastaan.

Dramaattinen tarina

Toiseksi pointiksi Köpi nosti puheessaan esiin sen, kuinka läheinen ystävä Vikistä on hänelle tullut, ja mikä heidän välisen kemiansa salaisuus on.

Köpi kertoi koskettavan ja henkilökohtaisen tarinan vuodelta 2018, jolloin Viki oli Tampereella viettämässä Blockfest-viikonloppua ja Köpi puolestaan siskonsa häissä. Kesken hääjuhlan Köpi kohtasi järkyttävän uutisen.

Tarinaa kertoessaan sekä Köpi että Viki itkivät yleisön edessä.

- Sait multa silloin yllättäen puhelun. Kerroin, että mä olin palannut Porista siskoni häistä takaisin Tampereelle, koska isäni oli hetki sitten tuotu sinne sairaalaan. Ja kerroin, että isäni on saanut vakavan sydänkohtauksen. Mutta pitkän elvytyksen jälkeen hän on selvinnyt, koska hän on rautainen mäyrä, Köpi kertoi.

- Kerroin meneväni nyt oluelle, koska tarvitsen nyt sitä. Olit ensimmäisenä paikalla Jennin kanssa ja myös muita kollegoja saapui mukanasi. Mutta jälleen et kyseenalaistanut hetkeäkään, sä elit täysillä sitä tilannetta ja kokemusta, mikä mulla oli siinä hetkessä. Omaan tyyliisi taisit itkeä enemmän kuin minä. Sympaattista. Syyllistin myös mustalla huumorilla isääni itsekkyydestä, koska hän oli saanut sydänkohtauksen kesken juhlapuheen ja mielestäni muillakin olisi ollut hyviä puheita pidettävänä. Omaan tyyliisi kirosit huumorintajuani ja kävelit pihalle pubista ja sanoit: "Mulle liikaa." Mutta kuten aina, vitseistäni huolimatta, palasit takaisin, aivan niinkuin joka aamu seitsemän hienoa vuotta olet tehnyt.

Lue myös: Köpi Kallio juhlii syntymäpäiväänsä ihan muina Mersumiehinä keskari viuhuen - kuva

Viki pyyhki kyyneliään puheen aikana runsaasti.

- Naurathan siis jatkossakin jutuilleni, vastaat puheluun, kun soitan. Ja jarruttelet, just niinkuin sun kuuluukin. Mä rakastan sua. Kiitos näistä vuosista, mutta eiköhän tehdä niitä vittu lisää, Köpi sanoi ja päätti puheensa.

Puheen lopuksi kaksikko halasi toisiaan lämpimästi.

Kiittivät kaikkia

Myöhemmin lähetyksessä myös Viki kiitti juontajakollegaansa sekä työkavereitaan, perhettään ja yleisöä.

- Kannatti soittaa niitä kännisiä puheluita silloin kuusi vuotta sitten, Viki sanoi Köpille.

Lähetys päättyi lukuisiin kiitoksiin live-yleisön edessä.

- Kiitos ja nähdään. Ei hyvästi. Vaan me sanotaan kiitos ja nähdään, Köpi sanoi yleisölle ja radion kuuntelijoille.

Syksyllä Viki ja köpi aloittavat uuden ohjelman tekemisen Yle Areenaan. Ohjelman konseptia ei tarkemmin ole kerrottu julkisuuteen.

Uuden YleX Aamun juontajat ovat Jenni Poikelus, Mika Parikka ja Jere Pehkonen.

Lue myös: YleX Aamun uudet juontajat julki!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »