fbq
Kotimaa
17.08.2022 18:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto
Eva Wahlström
Eva Wahlström puhuu rintaruokinnan puolesta - herkkä imetyskuva!
Kotimaa
17.08.2022 18:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto

Lukuisia kultamitaleja pokannut ex-nyrkkelijä Eva Wahlström, 41, lopetti uransa vuonna 2020.

Nykyisin mestari keskittyy perheeseensä ja jakaa sosiaalisessa mediassa paljon kuvia ja pohdiskeleviakin tekstejä sekä kokemuksiaan lapsiperheen arjen keskeltä.

Eva on ollut myös ahkerasti mukana poistamassa rintaruokinnan stigmaa. Hän on julkaissut Instagram-sivullaan lukuisia imetyskuvia reilun vuoden ikäisen kuopuksensa syntymän jälkeen.

Lue myös: Aww, Eva Wahlström herättää ihastusta herkällä imetyskuvallaan: "Käytiin Tissi-Kallen kanssa salilla"

Eva juhlistaakin tänään (17.8.) sosiaalisessa mediassa elokuuta, eli kansainvälista rintaruokintakuukautta herkän imetyskuvan avulla.

- On ehdottomasti jokaisen oma valinta, imettääkö ja kuinka kauan. Monilla imetys ei myöskään onnistu, vaikka kuinka haluaisi. Monessa maassahan pitkäaikainen imetys ei ole edes mahdollista äitiyslomien ollessa reippaasti lyhyempiä kuin meillä, Eva pohjustaa tekstissään.

- Leon lopetti itse rinnasta syömisen viisikuisena, kun taas 1,5-vuotiasta Eliaa imetän vieläkin. Hän on jo sen ikäinen, että syö tavallista ruokaa, juo juomansa lasista ja sanoo kippis. Hän on jo niin vanha, että imetyksen jälkeen kerran tokaisi "Kiitoooos titti!", hän kertaa imetyskokemuksiaan.

Imetyksessä on Evan mukaan runsaasti huonoja puolia.

- Imetys on sitä, että on jatkuvassa hälytysvalmiudessa, se on valvomista öisin, kipeitä rintoja ja monenlaista huolta. Taaperon imetys on lisäksi varpaita naamassa, sormia sieraimissa, välillä puremistakin. Not cool.

Lue myös: Oletko tullut ajatelleeksi? Näinkin voi lapsen ruokkia - Eva Wahlström näyttää esimerkkiä

Yövalvomiset ja varpaat naamassa jäävät kuitenkin lopulta hyvien puolien varjoon.

- Yhteys lapsen ja äidin välillä imetyshetkenä on todella poikkeuksellinen, Eva kuvailee.

- Elia on luonteeltaan itsenäinen ja vauhdikas lapsi, joka muuten viihtyy noin sekunnin sylissä, mutta niinä hetkinä hän rauhoittuu viereen pitkäksikin aikaa.Tuskin hänellä on jano tai nälkä, mutta hän hakee turvaa, läheisyyttä ja lohtua, Eva kertoilee kuopuksestaan.

Ex-nyrkkeilijä kertoo, että on aina syönyt terveellisesti ja ravintorikkaasti, ja haluaa tarjota lapselleenkin immuunipuolustusta vahvistavaa "taikajuomaa".

Lue myös: Eva Wahlströmin mies Niklas Räsänen avoimena arjen tuskastaan: ”Itken tätä kipua lähes joka päivä” – isällinen kaipuu riipaisee syvältä

Eva jakaa arjen puolisonsa, nyrkkeilijä Niklas Räsäsen, 35, kanssa. Pariskunnan uusioperheeseen kuuluu kolme lasta.

Lue myös: Nyrkkeilijätähti Eva Wahlström sai poikavauvan puolisonsa Niklas Räsäsen kanssa: ”Täällä voidaan hirmu hyvin koko perhe” - kuva!