fbq
Kotimaa
18.08.2022 16:33
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press & Salon kaupunki
Wilma Murto.
EM-kultamitalisti Wilma Murrolle puuhataan järisyttävää palkintoa: talo, mökki, rantatontti tai sievoinen summa rahaa!
Kotimaa
18.08.2022 16:33
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press & Salon kaupunki

Kun seiväshyppääjä Wilma Murto, 24, ylitti keskiviikkoiltana Münchenin olympiastadionilla rimakorkeuden 480, Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen lähetti heti tekstarin Salon kaupunginjohtajalle Anna-Kristiina Korhoselle.

Molemminpuolinen tekstailu vain kiihtyi, kun Euroopan mestaruuden jo varmistanut oman kaupungin ylpeys päätti pimenevässä illassa ylittää vielä korkeuden 485 ja sivuuttaa siinä samalla EM-kisaennätystä. Samalla Suomen ennätys meni jo kolmannen kerran uusiksi.

– Kyllä siinä tosiaan illan aikana jo kovasti viestejä vaihdeltiin kaupunginjohtajan kanssa. Aloimme heti suunnittelemaan, miten me voisimme Wilmaa muistaa, hyväntuulinen Saku selostaa Seiskalle.

Lue myös: Kymppitonni heti puhtaana käteen! Wilma Murto ajelee jo pramealla Mersulla – mutta EM-kultasankarin tuhti tilipäivä on vasta tulossa

Salon Vilppaan Wilma Murto, 24, teki Münchenissä käsittämättömän kovan tempun.
Salon Vilppaan Wilma Murto, 24, teki Münchenissä käsittämättömän kovan tempun.

Välittömästi lippu salkoon

Tänään torstaina (18.8.) Salon kaupungintalolla kävi jo aamusta kova kuhina. Kysymys ei ole ollut siitä, tuleeko Salon kaupunki muistamaan suurta sankariaan, vaan kuinka messevästi Wilma tullaan noteeraamaan.

– Tästä on jo kovasti käyty keskustelua. Se on tullut selväksi, että kaikilla on yhteinen tahtotila muistaa Wilmaa. Täällä kaupungintalolla vedettiin heti aamusta lippu salkoon, Saku myhäilee.

– Vähän joudumme sitä vielä varsinaista palkitsemistapaa pähkäilemään, mutta maanantaina meillä on kaupunginhallituksen kokous, jossa asia linjataan.

Lue myös: Tällainen on Suomen uusi kansallissankari Wilma Murto – raudanluja maatalon tyttö näytti EM-kullalla epäilijöilleen pitkää nenää

Slovenian Tina Sutej (vas.) jäi kolmanneksi ja kreikkalainen lajilegenda Aikaterini Stefanidi (oik.) toiseksi, kun Wilma Murto voitti EM-kultaa.
Slovenian Tina Sutej (vas.) jäi kolmanneksi ja kreikkalainen lajilegenda Aikaterini Stefanidi (oik.) toiseksi, kun Suomen Wilma Murto voitti EM-kultaa.  

Järisyttäviä vaihtoehtoja

Salon kaupunginhallituksen puheenjohtajan mukaan Wilman palkitsemistapojen suhteen on ”pulpahdellut kaikenlaista pintaan.” Kaikesta päätellen pelkkää väsynyttä konvehtirasiaa ja ruusupuskaa ei ole luvassa – ei sinne päinkään.

– Olemme pohtineet sitä perinteistä mökkitonttia, omakotitaloa tai mökkiä. Tai sitten vain ihan taloudellista stipendiä, Saku paljastaa.

– Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään Stanley Cupin voittaja, joka olisi työsopimuksensa puolesta jo valmiiksi miljonääri. Sikäli stipendikin voisi tulla kyseeseen… Asiaa täytyy todella selvitellä.

Lue myös: Yllätysero! Kolmiloikkaaja Senni Salminen erosi pitkäaikaisesta tyttöystävästään

Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen kävi myöhään keskiviikkoiltana läpi erilaisia tapoja palkita Wilma Murto. – Vaihdoimme silloin puolenyön paikkeilla heti viestejä kaupunginjohtajan kanssa, kun EM-kulta varmistui.
Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen kävi myöhään keskiviikkoiltana läpi erilaisia tapoja palkita Wilma Murto. – Vaihdoimme puolenyön paikkeilla heti viestejä kaupunginjohtajan kanssa, kun EM-kulta varmistui.

Ei ehdi heti torille

Saku kertoo myös olleensa jo Salon kaupungin puolesta yhteyksissä Wilman äitiin ja onnitelleen tätä. Samalla selvisi se, ettei Suomen uusi kansallissankari ehdi ihan heti juhlittavaksi kotikulmilleen.

Lue myös: Ex-huippu-urheilija Ringa Ropo ylistää 19-vuotiasta Ella-tytärtään: Hänellä on hyvä vartalo! Kuva!

– Olemme hieman ehtineet suunnitella kansanjuhlaakin, mutta emme saa heti Wilmaa tänne. Sen verran asiaa on nyt selvitelty, että Wilman kilpailukausi jatkuu heti Münchenin jälkeen Keski-Euroopassa, eikä hän siksi ilmeisesti ehdi vielä torijuhliin. 

– Asiaa täytyy toki vielä selvitellä hänen managerinsa kanssa, mutta kyllähän me ehdimme Wilmaa juhlia!

Wilma Murto huuhtoi Münchenissä sensaatiomaista EM-kultaa huipputuloksella 485.
Kovat on kovii! Wilma Murto huuhtoi Münchenissä sensaatiomaista EM-kultaa huipputuloksella 485.