Ringa Ropo kehuu tytärtään.

Ex-huippu-urheilija Ringa Ropo ylistää 19-vuotiasta Ella-tytärtään: Hänellä on hyvä vartalo! Kuva!

Uutiset | 25.06.2018 07:50

Entinen huippu-urheilija Ringa Ropo, 52, ja hänen tyttärensä Ella Junnila, 19, kertovat Seiskalle käyvänsä silloin tällöin ulkona tai museoissa yhdessä, vaikka eivät asu enää samalla paikkakunnalla. Seiska yhytti heidät helsinkiläisravintola Storyvillen terassin avajaisista.

– Jos emme soittele joka päivä, niin ainakin joka toinen päivä. Äiti on paras kaverini, Ella sanoo.

– Tuntuu kivalta, kun toinen sanoo noin. On ihanaa, että olen voinut jakaa Ellalle tärkeitä asioita. Hän on luottamuksen arvoinen, Ringa jatkaa.

Lue myös: Rakastunut Ringa Ropo laihtui 23 kiloa: Käyn päivittäin puntarilla!

Vaihdossa Belgiassa

Ringa saavutti urallaan pituushypyssä lukuisia SM-mitaleita, menestyi MM-kisoissa ja hyppäsi pronssille EM-hallikisoissa. Urheilu on periytynyt äidiltä tyttärelle, sillä Ella on lahjakas korkeushyppääjä. Hän paransi viime vuonna ennätystään 11 sentillä.

– Ellassa on potentiaalia, mutta matkaa on vielä tehtävänä. Hänellä on hyvä vartalo korkeushyppääjäksi. Myös geenit ovat aika hyvällä mallillaan, sillä isäkin on entinen urheilija. Menestyminen tietysti vaatii paljon muutakin, pääkopan täytyy kestää, Ringa toteaa.

Lue myös: Tässä on Heikki-kulta! Ringa Ropo ensi kertaa julkisesti yhdessä uuden rakkaansa kanssa – kuva!

Ella lähti 17-vuotiaana Belgiaan vuodeksi opiskelemaan ranskaa ja treenaamaan hyppäämistä, mutta loukkaantuminen varjosti reissua.

– En osannut vielä kieltä, enkä pystynyt edes urheilemaan. Se vuosi opetti paljon siitä, kuka olen ja miten selviän, Ella sanoo.

Soittamalla sai apua äidiltä Suomesta.

– Lisäksi kävimme myös sikäläisen host-äidin kanssa asioita läpi sen minkä pystyimme. Yksin oleminen opettaa paljon, Ella pohtii.

– Kasvattaa luonnetta, kun joutuu käymään pohjamutia myöten tällaisia asioita läpi, Ringa jatkaa.

Ella on hurahtanut pituuskasvussaan äitinsä ohi. – Menen tähän korokkeella seisomaan, Ringa naureskeli kuvaa otettaessa.
Ella on hurahtanut pituuskasvussaan äitinsä ohi. – Menen tähän korokkeella seisomaan, Ringa naureskeli kuvaa otettaessa.

Lue myös: He säväyttivät Urheilugaalassa: Ringa Ropo mahtui yhä 10 vuotta vanhaan asuun!

Henkeviä keskusteluita

Entisenä huippu-urheilijana Ringa on tärkeänä tukena tyttärensä rinnalla.

– Olemme käyneet Ellan kanssa henkeviä keskusteluja tiukoissa tilanteissa. Siinä huomaa, että on hyvä, kun on omaa kokemusta asiasta.

– Omalla tavalla saan elää uudelleen niitä tuntemuksia, joita aikoinaan elin. Ne eivät ole kuitenkaan samanlaisia, vaan jännitän ihan hirveästi, kun lapseni urheilevat, Ringa naureskelee.

Ellalla on urheilussa tähtäin korkealla.

– Totta kai tavoitteet ovat olympialaisissa. Katsomme kuitenkin kauden kerrallaan. Olen vielä nuori urheilija.

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Pasi Murto ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!