fbq
Kotimaa
10.05.2022 16:41
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press ja Seiskan arkisto
Alexi Laiho
Bändikaverit paljastivat HS:lle edesmenneen Alexi Laihon viimeiset hetket Children of Bodomissa: epätietoisuus ja alkoholi kalvoivat välejä
Kotimaa
10.05.2022 16:41
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press ja Seiskan arkisto

Maailman parhaisiin kitaristeihin kuulunut Children of Bodom -metalliyhtyeen nokkamies Alexi Laiho menehtyi joulukuussa 2020, vain 41-vuotiaana.

Suurimpiin kotimaisiin yhtyeisiin kuulunut Children of Bodom toimi vuodesta 1997 vuoteen 2019. Yhtyeen viimeisiin vuosiin sisältyi monenlaisia mutkia.

HS:n haastattelussa Alexin vanhat bändikaverit, kosketinsoittaja Janne Wirman, basisti Henkka "Blacksmith" Seppälä ja rumpali Jaska Raatikainen paljastavat yhtyeen haastavat loppuhetket, kun Alexi kamppaili raha-asioiden ja päihdeongelmien kanssa aiheuttaen pahoja lovia yhtyeen sisälle.

Lue myös: Jussi 69 suree yhä Alexi Laihon kuolemaa – koskettavat muistelut julki: "Ajattelen sinua päivittäin"

HS näki lukuisia Alexin lähettämiä sähköposteja vanhoille bändikavereilleen. Kitaravirtuoosi vaikutti viesteissä ristiriitaiselta - toisaalta hän halusi lopettaa bändihommat ja toisaalta jatkaa. Hän puhui myös rahahuolistaan.

Kesäkuussa 2018 Alexi kirjoitti jättävänsä bändin, ja että asian voisi julkistaa. Mieli kuitenkin muuttui. 

- Voin olla joskus sietämätön, impulsiivinen vittupää ja räjähdän helposti kun kaikki menee paskasti jos olen henkisesti nääntynyt, Alexi myönsi HS:n mukaan yhdessä sähköpostissaan muille jäsenille ja managerille.

Jatkuva epävarmuus oli rankkaa bändikavereille.

Lue myös: Muusikko Alexi Laiho on kuollut 41-vuotiaana: "Olemme sokissa ja järkyttyneitä"

Alexi Laiho
Alexin käytös aiheutti valtavasti huolta bändikavereille.

Yhtyeen viimeisiin lukeutunut Venäjän-kiertue lokakuussa 2019 oli fiasko, kun kitaristi-vokalisti käytti niin runsaasti alkoholia, etteivät keikat enää sujuneet. Alexi kertoi juoneensa suruunsa.

- Sain Alexin kiinni ja sanoin, että ethän sä nyt yleensä ryyppää aamusta iltaan ennen keikkaa, ja nyt sä et edes lämmittele kitaran kanssa ennen lavalle nousemista, vaikka sä olet aina tehnyt niin, Jaska Raatikainen muisteli Helsingin Sanomille

Viimeiset Venäjän-keikat Alexi soittikin selvinpäin. Children of Bodomin viimeinen konsertti nähtiin Helsingin jäähallissa 15. joulukuuta 2019. Alexi menehtyi 29. joulukuuta 2020.

Lue myös: Archie Cruz muistelee haikeana Alexi Laihon poismenoa: ”Kävimme järvellä silloisten tyttöystäviemme kanssa ja joimme samppanjaa”

Alexi Laiho
Alexi jatko Children of Bodomin jälkeen vielä Bodom After Midnight -yhtyeessä.

 

Alexin leskeytynyt vaimo Kimberly Goss kertoi Instagramissa Alexin lopullisen kuolinsyyn maaliskuussa 2021. Syyksi hän nimesi alkoholin aiheuttaman maksan rasvarappeutumisen ja haiman sidekudostumisen. Lisäksi hän mainitsi kitaristilla olleen kuolinhetkellä lukuisia lääkkeitä elimistössään.

Tietojen mukaan Kimberly pyrki estämään Alexin hautaamisen, sillä hän halusi kitaristin uurnan itselleen Yhdysvaltoihin. Alexi laskettiin haudan lepoon lopulta joulukuussa 2021, liki vuosi tämän kuoleman jälkeen.

Lue myös: Alexi Laihon hautausriita on harvinainen tapaus – näin kitaristilegendan tuhkille käy, jos omaiset eivät pääse sopuun

Alexi Laihon hauta
Alexi on haudattu Malmin hautausmaalle.

Lue Helsingin Sanomien haastattelu tästä

Tilaa Seiskan uutiskirje! »