fbqArchie Cruz muistelee haikeana Alexi Laihon poismenoa: ”Kävimme järvellä silloisten tyttöystäviemme kanssa ja joimme samppanjaa” | Seiska
Alexi ja Archie

Archie Cruz muistelee haikeana Alexi Laihon poismenoa: ”Kävimme järvellä silloisten tyttöystäviemme kanssa ja joimme samppanjaa”

Uutiset | 17.01.2021 17:08

Maailman parhaimmaksi kitaristiksi kolmeen otteeseen äänestetty Alexi Laiho, 41, menehtyi viime vuoden lopulla kotonaan Helsingissä.

Lähipiiri on kertonut, että hänet haudataan perhepiirissä.

Children of Bodom -yhtyeestä maailman maineeseen noussut muusikko oli kärsinyt terveys-ongelmista viime vuosina. Alexi vaikutti myös Warmenissä, Sinergyssä, Kylähullut-yhtyeessä ja The Local Bandissa.

Lue myös: Muusikko Alexi Laiho on kuollut 41-vuotiaana: "Olemme sokissa ja järkyttyneitä"

Laihon viimeiseksi jääneen yhtyeen Bodom After Midnightin muut jäsenet kertoivat tiedotteessaan olevansa musertuneita rakkaan ystävänsä äkillisestä poismenosta.  Vaikka Laihon tyylilaji oli metallismusiikki, taittuivat kitaravirtuoosilta myös klassiset kappaleet.

Ystävä on poissa

Santa Cruz -yhtyeen kitaristi-laulajana julkisuuteen noussut Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen kertoo Seiskalle järkyttyneensä esikuvansa kuolemasta.

– Alexi oli yksi mentoreistani ja tietyssä vaiheessa elämää myös paras ystäväni. Soitimme yhdessä ja teimme keikkoja, joista jäi paljon ihania muistoja, Archie kertoo.

Archie muistelee Ruisrockia ja kaverusten retkiä Espoon Bodom-järvelle, jonka surullisen historian mukaan Alexin bändikin aikoinaan nimettiin.

Lue myös: Alexi Laihon poismeno järkyttää maailmalla - näin hänet muistetaan

– Kävimme järvellä silloisten tyttöystäviemme kanssa ja joimme samppanjaa.

Useat rokkarit ovat julkaisseet musiikillisia kunnianosoituksia Alexille. Archien mukaan ne ovat paikallaan, mutta jos hän itse sellaiseen ryhtyy, se täytyy tehdä harkiten.

– Alexissa menetimme yhden kaikkien aikojen lahjakkaimmista muusikoista. Hänelle tehtävä tribuutti pitää hoitaa tyylillä. Katsotaan, teenkö sellaisen.

Otatti tatuoinnin Alexin muistolle

Archie ikuisti haastattelun jälkeen ihoonsa Laihon bändin tunnetun lyhenteen COBHC-tekstin. Tatuointi on Archien kädessä kyynärvarren ulkopuolella. Hän julkaisi uudesta leimasta kuvan Instagram-tilillään.

Archien Instagram-seuraajat innostuivat rokkarin musiikkiaiheisista tatuoinneista päivityksen kommenttikentässä. 

- Upea kunnianosoitus! R.I.P Alexi. Uutisesta on jo kulunut viikko, enkä vieläkään voi hyväksyä asiaa. 

- COBHC laitettu Skid Rown yläpuolelle. Erittäin sopivaa. 

- Hieno kunnianosoitus Alexille. 

- Upea lahja. COBHC ikuisesti sydämissämme.

Lue myös: Kohurokkari muisti edesmennyttä muusikkoa – Archie Cruz otti tatuoinnin Alexi Laihon kunniaksi: Ikuisesti sydämissämme!

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:All Over Press ja Instagram

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!