Hllwd

Tanskan kuningatar Margareeta tunnustaa: Olen surkea isoäiti!

26.09.2020 10:14

Kööpenhaminan komeimpiin nähtävyyksiin kuuluu Amelieborgin linna, joka koostuu neljästä lähes identtisestä palatsista. Ne rakennettiin vuonna 1760 alun perin neljälle tärkeälle aatelismiehelle. Palatsialue muuttui kuningasperheen kodiksi, kun alkuperäinen kuninkaanlinna Christiansborg tuhoutui tulipalossa 1794. Silloinen kuningas osti aateliskodit itselleen määräysvaltaansa käyttäen.

Lue myös: Miljoonakaupat! Kuningatar Margareeta laittoi miehensä peniskokoelman myyntiin!

Yhtä palatseista hallitsee kuningatar Margareeta, 80, ja viereisessä asuu tuleva kuningas Frederik perheineen. Margareeta viettää syntymäkodissaan vain talvikuukaudet. Hänen modernimpi kesälinnansa, Marselisborgin linna sijaitsee Århusissa.

Osa Amalieborgin tiloista on museokäytössä, ja se on turisteille auki myös talvisin.

Lue myös: Kuningatar Margareeta sai apua läheltä: kruununprinsessa Mary riensi auttamaan anoppiaan – ”Hän tekee suuren palveluksen!”

En halua kiikkustuoliin

Myös kuningattaren pikkusiskoilla Benediktellä, 71, ja Anne-Mariella, 74, on omat huoneistonsa palatsissa. Margareetan kahdeksan lastenlasta sen sijaan saavat nukkua omissa kodeissaan, sillä suorasukainen kuningatar tunnustaa, ettei ole kovin kummoinen mummo.

Lue myös: Tanskan kuningatar Margareetalla suuri suru – joutui tekemään vaikean päätöksen!

– En tiedä edes, miksi näin on. Minusta on kyllä ihana katsella, kun isovanhemmat halailevat lastenlapsiaan, mutta itse olen surkea siinä. Minusta ei ole istumaan ja kutomaan sukkaa kiikkustuolissa, kuningatar pohtii tanskalaiselle Billed-Bladet-lehdelle antamassaan haastattelussa.

Margareeta on lahjakas taidemaalari, joka rakastaa voimakkaita sisutusvärejä. Värimaku on periytynyt myös esikoispojalle Fredrikille.
Margareeta on lahjakas taidemaalari, joka rakastaa voimakkaita sisutusvärejä. Värimaku on periytynyt myös esikoispojalle Fredrikille.

 

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:ADOBE STOCK, ALL OVER PRESS JA PER MORTEN ABRAHAMSEN
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!