Maha Vajiralongkorn

Skandaalin käryä: Thaimaan kohukuningas ylensi rakastajattarensa jalkavaimokseen, edellishäistä toisen naisen kanssa kolme kuukautta – tuore kuningatar pidätteli itkua!

17.08.2019 08:22

Thaimaan kuningas Rama X eli Maha Vajiralongkorn, 67, vietti toukokuussa kolmipäiväisiä kruunajaisiaan. Vain hieman ennen valtiollisia menoja hän oli pikaisesti nainut kuningattarekseen rakastajattarensa, lentoemännästä henkivartijaksi ylennetyn Suthidan, 40.

Thaimaalaiset eivät edes olleet tietoisia Suthidasta ennen häitä. Kuningas oli eronnut kolmannesta vaimostaan vain muutamaa vuotta aiemmin.

Ramalla on tiettävästi kuusi aikuista ja yksi alaikäinen lapsi.

Lue myös: Avioskandaali! Malesian kuningas nai Miss Moskovan ja he saivat lapsen: nyt tuli avioero ja ex-kuningas ei tunnusta poikaan – venäläisvaimo aivan ymmällään!

Kuningas Rama X on vihkinyt kolmen kuukauden sisällä kaksi rakastajatarta vaimoikseen. Suthidasta tuli kuningatar keväällä.
Kuningas Rama X on vihkinyt kolmen kuukauden sisällä kaksi rakastajatarta vaimoikseen. Suthidasta tuli kuningatar keväällä.

Pidätteli itkua

Viime viikon sunnuntaina palatsissa vietettiin erikoista voiteluseremoniaa, kun syntymäpäiviään juhlinut Rama virallisti sairaanhoitaja Sineenatin, 34, jalkavaimokseen.

Hänkin oli toiminut jonkin aikaa kuninkaan henkivartiokaartissa ja sai nyt seremoniassa viralliseksi nimekseen Koi.

Tuore kuningatar istui seremoniassa miehensä vieressä kuin itkuaan pidätellen, kun Rama antoi Koille kunniaviran toisensa perään.

Thaimaa
Thaimaa

Asuu Saksassa

Jalkavaimon voiteluseremonia televisioitiin, mutta kansa ei ottanutkaan näkemäänsä kritiikittömästi vastaan.

Vaikka kuninkaan arvostelu on Thaimaassa valtiorikos ja siitä voi saada jopa 15 vuotta vankeutta, ovat thaimaalaiset alkaneet jo puolijulkisesti tuomita kuninkaan toimia. Häntä pidetään moraalittomana ja maastaan piittaamattomana kuninkaana, joka rikkoo lakia. Moniavioisuus kiellettiin Thaimaassa, silloisessa Siamissa jo vuonna 1932.

Paheksuntaa aiheuttaa myös se, että Rama viettää vaimoineen suurimman osan vuodestaan Saksan Garmisch-Partenkirchenissä.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Anne Pennanen
Kuvat: All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!