fbq
Hllwd
14.11.2020 19:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press
Johnny Depp
Raju takaisku! Johnny Depp hävisi taistelun brittilehdelle – oikeudenkäynti maksoi yli 5,5 miljoonaa!
Hllwd
14.11.2020 19:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press

Kohuttu ja pitkään kestänyt oikeudenkäynti tuli viime viikon maanantaina päätökseen, kun Johnny Depp, 57, hävisi The Sun -sanomalehdelle. Näyttelijä oli nostanut kunnianloukkaussyytteen sekä lehteä että sen päätoimittajaa vastaan.

Johnny väitti lehden loukanneen hänen oikeuksiaan vuonna 2018 julkaistulla uutisella, jossa hänestä käytettiin nimitystä vaimonhakkaaja.

Lehden otsikossaan käyttämä nimitys ei kuitenkaan tuomarin mukaan täyttänyt kunnianloukkauksen tunnusmerkkejä, koska sen käytölle todettiin olevan pitävät perusteet.

Käräjöinti kävi Johnnylle kalliiksi, sillä hän upotti oikeudenkäyntiin yli 5,5 miljoonaa euroa. Takaisku on suuri, sillä näyttelijä on paininut viime vuodet pahoissa talousvaikeuksissa.

Johnny on toistuvasti kiistänyt syyllistyneensä väkivaltaan Amberia kohtaan.
Johnny on toistuvasti kiistänyt syyllistyneensä väkivaltaan Amberia kohtaan.

Lue myös: Johnny Depp avautui päihdeongelmastaan oikeussalissa: Aloin käyttää huumeita 11-vuotiaana!

Näyttöä pahoinpitelystä

The Sun -lehden julkaisija puolustautui oikeudessa kertomalla, että väite Johnnyn väkivaltaisesta käytöksestä pitää paikkansa. Deppin ex-vaimo Amber Heard, 34, on väittänyt näyttelijän pahoinpidelleen häntä toistuvasti vuosina 2013–2015.

Tuomari totesi brittilehden käyttämän ilmaisun olevan merkittävästi todenperäinen. Tuomarin mukaan valtaosalle väitetyistä pahoinpitelytapauksista olisi näyttöä.

Todisteet pohjautuvat muun muassa paljastaviin tekstiviesteihin, joita Johnny oli lähettänyt Amberille.

The Sun -lehden edustaja kiitti Amberia rohkeudestaan puhua oikeudessa.
The Sun -lehden edustaja kiitti Amberia rohkeudestaan puhua oikeudessa.

Lue myös: Johnny Deppin ja Amber Heardin myrskyisästä avioliitosta paljastui oikeussalissa erikoinen kakka-asia: Näyttelijä vitsaili jättävänsä pökäleen vaimonsa kiusaksi, löysi itse ulostetta sängystään!

Ruma riita jatkuu

Yli neljä kuukautta sitten alkaneessa oikeudenkäynnissä on esitetty syytöksiä puolin ja toisin. Amber kertoi Johnnyn pahoinpidelleen häntä 14 kertaa suhteen aikana, kun taas Johnny kielsi koskaan edes lyöneensä Amberia. Kuulemisissa käsiteltiin myös Johnnyn päihteidenkäyttöä.

Amber ja Johnny tapasivat Rommipäiväkirjat-elokuvan kuvauksissa vuonna 2009.
Amber ja Johnny tapasivat Rommipäiväkirjat-elokuvan kuvauksissa vuonna 2009.

 

Pari meni naimisiin vuonna 2015, mutta liitto natisi pian liitoksissaan. Jo seuraavana vuonna Amber haki eroa Johnnysta ja hankki lähestymiskiellon. Vuonna 2017 ero astui voimaan sovittelujupakan jälkeen, mutta erimielisyydet jatkuvat edelleen oikeudenkäynneissä.

Seuraavaksi oikeutta käydään Englannin sijaan Yhdysvalloissa. Koronan vuoksi se tapahtuu kuitenkin vasta ensi vuoden puolella aikaisintaan maaliskuussa.