fbq
Hllwd
26.07.2019 07:53
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus
Trump
Presidentti Trump suomii Ruotsin pääministeriä A$AP Rockyn tapauksesta: "Ruotsin pitäisi keskittyä oikeisiin rikollisiin"
Hllwd
26.07.2019 07:53
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Kylläpä tästä nyt soppa tuli! Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kertoo Twitterissä olevansa "hyvin pettynyt" Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniin. Kyse on räppäri A$AP Rockyn tapauksesta. Artisti joutui pidätetyksi heinäkuun alussa Tukholmassa pahoinpitelyepäilyn vuoksi ja on siitä lähtien istunut tutkintavankeudessa Ruotsissa.

Viranomaiset eivät ole päästäneet häntä vapaalle odottamaan oikeudenkäyntiä ilmeisesti siksi, että nämä pelkäävät yhdysvaltalaisartistin poistuvan maasta ja pakoilevan oikeudenkäyntiä.

A$AP Rockyn tapaus: Räppärikollega lietsoo Ruotsi-boikottia ja Justin Bieber tviittasi viiltävän kuitin tapaukseen sekaantuneelle presidentti Trumpille!

A$AP Rockyn tapaus: Trumpkaan ei saanut pois tutkintavankeudesta, räppärikollega syyttää ruotsalaisia rasismista - lue lisää

Viikko sitten Trump otti yhteyttä Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniin ja keskusteli asiasta. Trump ilmeisesti ajatteli, että pääministeri voisi käyttää valtaansa asiassa, mutta Löfven vastasi, että Ruotsissa viranomaiset toimivat itsenäisesti.

Trump purkaa pettymystään Twitterissä.

Olen hyvin pettynyt pääministeri Stefan Löfveniin, joka on ollut kyvytön toimimaan. Ruotsi on pettänyt afroamerikkalaisen yhteisön. Olen nähnyt tallenteen (katutappelusta), ja siitä näkyy selvästi, että riidanhaastajat seurasivat ja ahdistelivat häntä. Yhdysvaltalaisia pitää kohdella tasapuolisesti! 

Päästäkää A$AP Rocky vapaaksi. Me (Yhdysvallat) olemme tehneet paljon Ruotsin hyväksi, mutta sillä ei näytä olevan mitään väliä. Ruotsin pitäisi keskittyä oikeisiin rikollisiin.

Presidentin suuttumus tuskin kuitenkaan auttaa asiassa. Ruotsissa syyttäjäpuoli kertoi kuluneella viikolla, että "heillä on enemmän tietoa tapauksesta, kuin tämä mainittu videotallenne".

Huhhuh, mikä ilmalento: Suomessa konsertoiva A$ap Rocky pahoinpiteli miehiä Tukholmassa – raju video leviää kulovalkean lailla

Artisti itse on puolestaan myöntänyt osallisuutensa rähinään, mutta katsoo, että pahoinpitelyn uhri provosoi tilannetta.