fbq
Hllwd
22.07.2019 14:26
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: All over press
asap rocky
A$AP Rockyn tapaus: Trumpkaan ei saanut pois tutkintavankeudesta, räppärikollega syyttää ruotsalaisia rasismista - lue lisää
Hllwd
22.07.2019 14:26
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: All over press

Tukholmalainen tuomioistuin määräsi A$AP Rockyn (oik. Rakim Mayers)  heinäkuun alussa tutkintavankeuteen törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä. 
Nujakasta on olemassa jopa videotallenne.

Huhhuh, mikä ilmalento: Suomessa konsertoiva A$ap Rocky pahoinpiteli miehiä Tukholmassa – raju video leviää kulovalkean lailla

Uusin käänne tapauksessa on räppäri G-Eazyn purkaus, jonka mukaan kollega on kiinni "rodullisin perustein". G-Eazy (oik. Gerald Gillum) joutui itse Ruotsissa hankaluuksiin keväällä 2018 pahoinpitelyn ja kokaiinin takia. Rötöstely vei hänet putkaan vajaaksi kahdeksi päiväksi. Hän tunnusti ja sai mojovan sakkotuomion.

eaz

- Surullinen totuus tässä on se, että Rockyn tapauksessa kyseessä on rakenteellinen rasismi. Hänet pitäisi laskea vapaaksi, G-Eazy kirjoittaa Twitterissä.

Trump yritti auttaa

Tapaus on saanut hämmentävät mittasuhteet.

Viikonloppuna Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump otti yhteyttä Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniin ja yritti taivutella tätä käyttämään vaikutusvaltaansa, jotta räppäri voisi vastata vapaalta. 

Ruotsin johtava poliitikko selvensi Trumpille, että Ruotsissa poliisi ja tuomioistuimet toimivat täysin itsenäisesti, ilman valtiovallan käsiohjausta. Näin ollen hän ei voi toimia asiassa Trumpin toivomalla tavalla.

Trump sanoi antavansa "henkilökohtaisen takauksensa" siitä, että mies ei pakoilisi tulevaa tuomioistuinkäsittelyä, jos hänet vapautetaan tutkintavankeudesta. Tälläkään ei ollut vaikutusta ruotsalaisiin, vaan 30-vuotias räppäri on yhä "posessa".

Tukholmassa tapahunut pahoinpitely, josta räppäriä epäillään, oli luonteeltaan vakava. Mediatietojen mukaan teosta voi seurata pitkähkö vankeusrangaistus. A$AP Rocky pohjaa puolustuksensa sille, että pahoinpitelyn uhri oli aloittanut tappelun.

asap
A$AP Rockyn kiertueelle tilanne on aiheuttanut "miljoonatappiot" ja kaikki Europpan keikat heinäkuulta on peruttu.
On vielä epäselvää, esiintyykö hän Tampereella Blockfest-tapahtumassa elokuun puolivälissä.

Lähteet: TMZ, Twitter, Seiskan arkisto. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »