fbq
Hllwd
23.07.2019 18:01
Teksti: Emmi Ikonen, Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus
asap rocky
A$AP Rockyn tapaus: Räppärikollega lietsoo Ruotsi-boikottia ja Justin Bieber tviittasi viiltävän kuitin tapaukseen sekaantuneelle presidentti Trumpille!
Hllwd
23.07.2019 18:01
Teksti: Emmi Ikonen, Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Jenkkiräppäri A$AP Rocky (oik. Rakim Mayers, 30) on virunut useamman viikon tutkintavankeudessa Ruotsissa. Syynä on Tukholmassa sattunut katutappelu, jonka tiimoilta tähteä epäillään törkeästä pahoinpitelystä. Rähinästä on olemassa myös videotallenne. 

Huhhuh, mikä ilmalento: Suomessa konsertoiva A$AP Rocky pahoinpiteli miehiä Tukholmassa – raju video leviää kulovalkean lailla

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön PRETTY FLACKO (@asaprocky) jakama julkaisu

"Boikottiin"

TMZ uutisoi, että Rockyn tukiverkostoon kuuluva räppäri Slim Jxmmi kehottaa kaikkia artisteja lopettamaan keikkailun Ruotsissa. Hän vetoaa kollegansa "rasistiseen kohteluun". 

- Kaikkien räppärien tulisi lopettaa keikkailu Ruotsissa siksi aikaa, kunnes A$AP on vapaa, Slim Jxmmi täräyttää.

Hänell on omakohtaista kokemusta naapurimaastamme, sillä vierailullaan Ruotissa hän joutui ongelmiin julkipössyttelyn takia. Samoilla linjoilla Slimin kanssa on räppäri G-Eazy

A$AP Rockyn tapaus: Trumpkaan ei saanut pois tutkintavankeudesta, räppärikollega syyttää ruotsalaisia rasismista - lue lisää

Trump

Tapaus on herättänyt huomiota maailmanlaajuisesti ja saanut erikoiset mittasuhteet, ,kun  Yhdysvaltojen presidentti Trump koetti auttaa tutkintavankia soittamalla Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenille.

Yhteydenotto ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, sillä Löfvenin mukaan "poliisi ja oikeuslaitos toimivat itsenäisesti". Trump tarjosi myös "henkilökohtaista takaustaa" siitä, että epäilty ei pakoile tulevaa oikeudenkäyntiä, vaikka tämä laskettaisiin vastaamaan vapaalta. 

Bieberin kuitti

Trump kertoi viikonloppuna Twitterissä, että hän oli keskustellut A$AP Rockyn tilanteesta tukijansa Kanye Westin kanssa ennen yhteydenottoa Ruotsiin. Kanadalainen poptähti Justin Bieber tviittasi Trumpille viiltävän kuitin. 

Haluan, että ystäväni päästetään vapaaksi. Arvostan apuasi, mutta voisitko samalla päästää ne lapset ulos häkeistään.

Tällä Bieber viittasi Yhdysvaltojen toimiin Meksikon vastaisella rajalla, missä viranomaiset ovat pidättäneet satojatuhansia maahanpyrkijöitä. Uutistoimisto AFP:n mukaan pelkästään toukokuussa pidätetyksi ja vanhemmistaan erotetuiksi joutui noin 60 000 lasta. Olot pidätyskeskuksissa ovat karut, vaikka periaatteessa viranomaisten pitäisi taata säilöönotetuille turvaa ja huolenpitoa.