Hollywood-supertähti Ellen Page paljasti olevansa transsukupuolinen: ”Nimeni on Elliot”

Hllwd | 02.12.2020 20:21

Hollywoodin tunnetuimpiin näyttelijöihin kuuluva Ellen Page, 33, nousi kansainvälisesti tunnetuksi, kun hän näytteli Juno-elokuvan pääroolissa.

Teiniraskaudesta kertovan leffan päätähti ilmoitti tällä viikolla sosiaalisessa mediassa olevansa transsukupuolinen. Nykyisin hänen nimensä on Elliot Page

- Tahdon jakaa kaikille teille, että olen transsukupuolinen. (...) Nimeni on Elliot. Tunnen oloni todella onnekkaaksi, että voin kirjoittaa tämän tekstin. 

Lue myös: Transsukupuolinen tubettaja Sofia Elle jännitti kaapista tuloa vanhemmilleen: Heillä oli paljon kysymyksiä! 

Ryhmä-X-supersankarielokuvissa ja Umbrella Academy -supersankarisarjassa näytellyt Page on todella kiitollinen siitä, että voi kertoa, mihin sukupuoleen hän tuntee kuuluvansa. 

- Tunnen uskomatonta kiitollisuutta kaikkia ihania ihmisiä kohtaan, ketkä ovat tukeneet minua matkani aikana. En kykene kuvailemaan, kuinka merkittävältä tuntuu, että minua rakastetaan siitä, kuka minä olen, Page kiittää. 

Puolestapuhuja

Page on ollut naimisissa kanadalaisen tanssija Emma Portnerin kanssa vuodesta 2018 asti.  

Hän on näytellyt useissa kansainvälisesti rakastetuissa leffoissa, kuten ohjaaja Christopher Nolanin vuoden 2010 Inception-elokuvassa.

Hän on pitkään puhunut seksuaalivähemmistöjen puolesta useissa haastatteluissa ja sosiaalisessa mediassa, eikä Pagen rooli vähemmistöjen puolestapuhujana ole ainakaan pienenemässä. 

Lähipiirinsä tuen ansiosta näyttelijä uskalsi ottaa ensi askelensa kohti aitoa itseään. Lähipiirinsä lisäksi Page kiittää useita transsukupuolisia ihmisiä siitä, että he muuttavat rohkeudellaan maailmaa ymmärtäväisemmäksi transsukupuolisia kohtaan. 

Lue myös: Huima muutos! Transsukupuolinen Jackson iloitsee olevansa nyt oikea mies: "Seksielämä voi paremmin kuin koskaan!"

- Tarjoan kaiken mahdollisen tukeni, että voin jatkaa työtä rakastavamman ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta. Pyydän muilta kärsivällisyyttä. Iloni on aitoa, mutta myös helposti särkyvää. Totuus on, että tunnen oloni ikionnelliseksi tällä hetkellä, Page kertoo. 

Näyttelijä kertoi tiedotteessaan, kuinka paljon hän pelkäsi kaapista tulemista. Näyttelijää huolettaa hyvin paljon, miten paljon transsukupuolisia yhä syrjitään maailmassa. 

- Vuonna 2020 on murhattu vähintään 40 transsukupuolista ihmistä, joista enemmistö oli tummaihoisia tai latinoja transnaisia. Poliittiset johtajamme yrittävät jatkuvasti kriminalisoida transsukupuolisten terveydenhoitoa ja estää elämästä elämäämme. 

Page syytti murhista kaikkia heitä, jotka levittävät vihapuhetta transsukupuolisia kohtaan suurille seuraajamäärilleen. 

Elliot page ja emma porter
Pagen oikealla puolella oleva Emma-vaimo kertoi olevansa todella ylpeä puolisostaan tiedotteen jälkeen.


 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:All Over Press, Twitter
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!