Transsukupuolinen tubettaja Sofia Elle jännitti kaapista tuloa vanhemmilleen: Heillä oli paljon kysymyksiä!

Uutiset | 08.11.2019 18:33

Suomalainen tubettaja Sofia Elle aloitti hormonihoidot vuosi sitten.

Sofia kertoi transsukupuolisuudestaan vanhemmilleen pari vuotta sitten.

- Muistan kertoneeni asiasta vanhemmilleni joulun aikaan. Tilanne jännitti minua, mutta tiesin olevani sinut asian kanssa – oli lopputulos heidän suunnaltaan mitä tahansa. Onneksi kaikki meni todella hyvin, ja vanhempani ovat tukeneet minua alusta asti. He ovat kiinnostuneita asiasta, koska heidän nuoruudessaan transsukupuolisuudesta ei ole puhuttu. Heillä oli paljon kysymyksiä, Sofia kertoi Seiskalle taannoin.

Ystäville kertominen muistutti lähinnä neutraalia kuulumisten vaihtamista.

- Heille transsukupuolisuuteni oli todella selvä asia. En varsinaisesti tullut kaapista, vaan olin aina ollut tällainen.

Lue myös: Suosittu tubettaja Sofia Elle on transsukupuolinen: Haluan näyttää, että transsukupuoliset elävät täysin tavallista elämää!

Hormonihoidot hämmensivät

Sofia aloitti hormonihoidot noin vuosi sitten. Isossa-Britanniassa asuva tubettaja myöntää prosessin aloittamisen olleen hämmentävää.

- En oikein tiennyt, mitä haluan. En tiennyt, haluanko hormonit vai en. Olin hämmentynyt omassa päässäni. Prosessiin kuuluu paljon lääkärikäyntejä ja psykologin tapaamisia, mikä on mielestäni hyvä asia, ettei tapahdu mitään peruuttamatonta. Nyt on noussut pinnalle tarinoita, että sukupuolenkorjausprosessin läpikäynyt onkin vaihtanut sukupuolensa takaisin. On hyvä, että tutkimukset kestävät kauan, eikä hormonihoitoja saa tuosta noin vaan.

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!