Clint Eastwood

Clint Eastwood 90 vuotta! Työläisperheen poika ei loistanut koulussa, rikkauksiin johtanut näyttelijänura alkoi sivuosista

02.06.2020 19:24

Clint Eastwood Jr. syntyi San Franciscossa keskiluokkaiseen työläisperheeseen 31.5.1930. Hänen isänsä oli siirtotyöläinen ja äitinsä tehdastyöläinen. Perhe joutui muuttamaan usein 1930-luvulla iskeneen suuren laman vuoksi työtä etsien, kuten tuhannet ja tuhannet muutkin työläiset. Viimein he asettuivat kalifornialaiseen Piedmontin kaupunkiin, missä Clint kävi koulunsa. 

Clint Eastwood

Tältä Clint näytti aivan pienenä poikana. 

Elokuvasankari on itse kertonut, että ei ollut kovin älykäs lapsi ja oli hidas oppimaan asioita. Opiskelujensa ohessa tuleva supertähti teki hanttihommia työskennellen muun muassa metsurina ja rekka-auton kuljettajana. Vuonna 1950 hän siirtyi armeijan palvelukseen, jonka jälkeen hän opiskeli hetken Los Angeles City Collegessa. Pitkä ja komea nuorukainen sai vähäisestä näyttelijäkokemuksestaan huolimatta ensimmäisen sopimuksensa elokuvajätti Universalin kanssa vuonna 1954.

Clint Eastwood

Clint Eastwood tunnetaan erityisesti western-rooleistaan. 

Sivuosista päärooleihin

Uransa alussa Clint teki pääsääntöisesti sivurooleja b-luokan elokuvissa. Lisäksi hän näytteli televisiosarjoissa, joista tunnetuin oli western-sarja Lännen tie (Rawhide). 1960-luvun puolivälissä italialainen elokuvaohjaaja Sergio Leone palkkasi komean nuorukaisen lännenelokuviinsa Kourallinen dollareita, Vain muutaman dollarin tähden sekä Hyvät, pahat ja rumat. Elokuvat olivat myös Yhdysvalloissa suosittuja ja toivat uraansa aloittavalle miehelle kansainvälistä tunnettavuutta. 

Sinisilmäinen, tv-tähtenä aloittanut hurmuri on näytellyt uransa aikana lähes 80 elokuvassa. Oscar-ehdokkaana hän on ollut peräti 11 kertaa. Parhaan ohjauksen Oscarit hän on voittanut Armoton ja Million Dollar Baby -elokuvista.

Clint Eastwood

Clint on Oscar-palkittu ohjaaja.

Hollywoodin ikiliikkuja ei ole osoittanut väsymisen merkkejä, sillä hän työstää edelleen leffoja.  Menestyksekäs ura näkyy luonnollisesti myös Clintin pankkitilillä. Hänen nettovarallisuutensa on arvioitu olevan lähes 350 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 Clint pisti myyntiin hulppean Kalifornian Pebble Beachillä sijaitsevan kartanonsa yhdeksän miljoonan euron hintaan. Miljoonakartano on vain yksi tähden lukuisista kiinteistöistä.

Pebble Beach

Tämän arvokiinteistön Clint laittoi myyntiin v. 2017. 

Naissuhteet

Elokuvatähti on ollut kahdesti naimisissa, ja hänellä on kahdeksan lasta. Ensimmäisen vaimonsa Maggie Johnsonin kanssa Clint oli naimisissa 30 vuotta, ja heillä on kaksi yhteistä lasta.  Avioliittonsa aikana Clintillä oli useita ulkopuolisia suhteita, joista yksi tunnetuimmista oli näyttelijä Sondra Locken (kuvassa alla) kanssa.

Locke

Salasuhteista syntyi yhteensä viisi lasta neljän eri naisen kanssa. Näyttelijä-malli Scott Eastwood on yksi Clintin lapsista. Toisen avioliittonsa Clint solmi vuonna 1996 Dina Ruizin kanssa, ja liitosta syntyi yksi lapsi. Avioliitto päättyi eroon vuonna 2014, tämän jälkeen supersankari on nähty useiden eri naisten seurassa.

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Kirsi Pöllänen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!