fbq
Juhani Tamminen, Pelicans & Tappara.

Näinkö siinä käy? Tappara ja Pelicans taistelevat Suomen mestaruudesta – Juhani Tamminen ylistää supertähtiä: ”Perkeleenmoisia velhoja”

SM-liigakausi 2022–23 lähestyy vääjäämätöntä kliimaksiaan. Finaalisarjan kiekko tippuu tänään jäähän Nokia-areenassa, kun Kanada-maljasta taistelevat Tampereen Tappara ja Lahden Pelicans. Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Juhani Tamminen muistelee kovia pelivuosiaan Pohjois-Amerikassa:

Asetelma on päivänselvä. Finaaleissa on tasan yksi suosikki: hirmuvireinen Tappara. Jussi Tapolan valmentama miljoonamiehistö ja runkosarjavoittaja on huippuunsa viritetty voittokone, josta ei löydy heikkoja kohtia edes mikroskoopilla tarkastelemalla.

Myös Lahdessa on kiekkoiltu sensaatiomainen kausi. Pelicans löi epäilijöilleen jauhot suuhun sijoituttuaan runkosarjassa neljänneksi. Sen jälkeen se antoi selkään pudotuspeleissä sekä KalPalle että viimeksi Ilvekselle. Nyt seura on finaaleissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lahden Pelicans tuhosi tamperelaisten unelmafinaalin – Juhani Tamminen tykittää: ”Vieläkö ne eunukit ulisevat?!”

Lahdessa on parhaillaan hurjaa turkoosia huumaa, kun Pelicans pelaa finaaleissa.
Suomen Chicagossa on parhaillaan hurjaa turkoosia huumaa, kun Lahden Pelicans pelaa finaaleissa.
Tommi Niemelän valmentama Pelicans ansaitsi pelaamalla paikkansa finaaleissa.
Lahdessa on syytä hymyyn. Tommi Niemelän valmentama Pelicans ansaitsi paikkansa finaaleissa.

Vaikka mitali on jo varma, Lahdessa ei ole vielä mahat täynnä. Pelicans on onnistunut päävalmentajansa Tommi Niemelän johdolla kehittämään peliään jatkuvasti. Kuumassa välieräsarjassa Ilves näytti paikoin yllättävänkin avuttomalta.

Finaaleissa vastaan tuleva Tappara on kuitenkin aivan eri planeetalta kuin sen paikallisvastustajansa Ilves. Tämän kauden Tappara lienee yksi kaikkien aikojen kovimpia joukkueita, joita Liigassa on koskaan nähty.

Antti Tuisku jyräsi lätkätähdet pihalle – Juhani Tamminen jyrisee raivoissaan: ”Ihan saatananmoinen sirkus!”

Tammisen mukaan on kaksi vaihtoehtoa: joko Pelicansin bensa loppuu ja kokeneempi Tappara jyrää vastustamattomaan voittoon. Toinen skenaario on, että kaukalossa nähdään sittenkin tiukka taistelu mestaruudesta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Myös Manse on mennyt sekaisin, kun Tampereen Tappara jyskyttää kohti mestaruutta.
Myös Manse on mennyt kiekosta sekaisin, kun Tampereen Tappara jyskyttää kohti mestaruutta.
Jussi Tapolan Tappara on tajuttoman kovassa iskussa.
Jussi Tapolan Tappara on tajuttoman kovassa iskussa. Päättyykö päävalmentajapesti mestaruuteen?

– Sanoisin, että kaksi ensimmäistä finaaliottelua näyttävät suunnan. Varsinkin ensimmäisellä pelillä on ihan mieletön merkitys. Siinä yllätysmomentti on suurin.

Finaalisarjaa tahkotaan vuoronperään Tampereella ja Lahdessa. Sarja käynnistyy mustamakkaran luvatussa maassa, jonka jälkeen miekkaillaan radiomastojen juurella. Tamin mielestä lahtelaisilla on jommassakummassa ottelussa iskun paikka.

Tangokuningatar hätkähdytti Liigan pudotuspeleissä - Heidi Pakarinen paljastaa: "Minulta onkin kyselty..."

Lahti huutaa! Pelicansin Ben Blood tietää, miten Nokia-areena hiljennetään.
Lahti huutaa! Pelicansin Ben Blood tietää, miten Nokia-areena hiljennetään.
Pudotuspelien pistepörssin ykkönen, Jori Lehterä, johtaa Tapparan tajutonta hyökkäyskoneistoa.
Pudotuspelien pistepörssin ykkönen, Jori Lehterä, johtaa Tapparan tajutonta hyökkäyskoneistoa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Jos Pelicans onnistuu ryöstämään ensimmäisen pelin Tampereella, niin homma menee mielenkiintoiseksi. Silloin Tapparan porkkanapöksyihin voi lurahtaa vähän muutakin kuin oranssia väriä, Aurinkokuningas murjaisee.

– Muistetaan kaava: maalivahti vastaan maalivahti, erikoistilannepeli vastaan erikoistilannepeli ja sitten individual effort eli tähtipelaajien poikkeukselliset ratkaisut. Näin se on mennyt aina ja niin menee nytkin, Tami paaluttaa.

Tapparan kokoonpano on mykistävän laadukas. Sen nimimiehet murhasivat Helsingin IFK:n välieräsarjassa, jossa kirvesrinnoille tuli tuskin edes hiki.

Tshekkivahti Patrik Bartosak on muurannut muurin Pelicansin maalinsuulle.
Tulikuuma tshekkivahti Patrik Bartosak on muurannut muurin Pelicansin maalinsuulle.
Pudotuspelien pistepörssin kakkonen Lukáš Jašek on ollut paha pideltävä vastustajille.
Pudotuspelien pistepörssin kakkonen Lukáš Jašek on ollut paha pideltävä vastustajille.

Tapparan vaihtopenkki suorastaan pursuaa viiden tähden laatua. Waltteri Merelä, Kristian Tanus, Jori Lehterä, Valtteri Kemiläinen, Niko Ojamäki ja Anton Levtchi ovat käytännössä kaikki maajoukkuetason ratsuja.

Kuvaavaa on, etteivät seuraikoni Kristian Kuusela ja luottohyökkääjä Patrik Virta ole aina edes mahtuneet pelaamaan pudotuspeleissä. Missä tahansa muussa joukkueessa kaksikko viilettäisi todennäköisesti kärkiketjuissa.

Christian Heljanko houkutteli Iida Vainion hotelliin – näin Tapparan maalivahti reagoi Seiskan yhteydenottoon

Pelicansin tähtiin lukeutuu tshekkikaksikko Patrik Bartosak ja Lukáš Jašek. Umpitaitava Jašek johtaa keskikaistalla lahtelaisten turkoosia orkesteria. Maalivahti Bartosak on puolestaan löytänyt jumalmoodin ja rakentanut tiiliseinän tolppien väliin.

Muista ulkomaalaisvahvistuksista mainittakoon jenkkiväkkärä Tyler Kelleher, Minnesotan mörssäri Ben Blood ja ruotsalainen voimamies Lars Bryggman. Kotimaan karjasta Iikka Kangasniemi kikkailee jälleen kaniineja hatustaan.

Juhani Tamminen lyö Kukko-oluen huuleen ja katselee telkkarista SM-liigan finaaleja.
Veljet herätys! Juhani Tamminen lyö Kukko-oluen huuleen ja katselee telkkarista SM-liigan finaaleja.

Juhani Tamminen järkyttyi TPS:n ja Kärppien jättikatastrofista – lataa raivoissaan täyslaidallisen: ”Kaikilta tuli paskat housuun”

– Materiaalietu on Tapparalla, mutta kummallakin puolella on helvetin taitavia veljiä. Sieltä löytyy perkeleenmoisia velhoja, joille on sankaruutta tarjolla, Tami tietää.

– Voittajaa näin kokenut kiekkomies ei lähde arvailemaan. Se on fänien hommaa!

Tappara – Pelicans 1. finaaliottelu Nokia-areenalla klo 18.30.