fbq
Joe Biden

Yhdysvaltojen seuraava presidentti on jätskihullu könsikäs – Seiska selvitti Joe Bidenin taustat!

Yhdysvaltojen tuleva presidentti Joe Biden täyttää ensi viikon perjantaina 78 vuotta. Donald Trumpin kannattajat pilkkasivat kampanjan aikana Delaweren senaattoria jopa vanhuudenhöperöksi, mutta korkea ikä ei äänestäjiä haitannut.

Seiskan selvityksessä paljastui, että Joe on malliesimerkki amerikkalaisesta unelmasta. Keskiluokkaisen perheen pojasta tuli sukunsa ensimmäinen korkeakoulutettu ja myöhemmin maailmanmaineeseen ponkaissut poliitikko.

Joessa on myös sauliniinistömäistä karismaa, sillä hän on profiloitunut useita elämänsä murhenäytelmiä selättäneenä oman tiensä kulkijana. Kampanjan aikana Joe on myös vastannut ikäkuittailuihin julkaisemallaan kuvia nuoruusvuosiltaan. Kuvissa poseeraava komea könsikäs sai senaattorin kannattajat villiintymään.

Joe on säilyttänyt sutjakan vartensa, vaikka onkin suoranainen jäätelöhullu. Tuleva presidentti on kertonut syövänsä kolme kertaa enemmän jäätelöä kuin keskiverto amerikkalainen.

Kuva manipuloitu.
Kuva manipuloitu.

Kokenut poliitikko on kärsinyt jo lapsuudesta saakka änkytyksestä, joka vaikuttaa häneen vielä tänäkin päivänä. Joe on kertonut, että etenkin uupuneena hän voi ajoittain takellella sanoissaan. Hän on voittanut vaikeutensa harjoittelemalla kovasti puheenpitämistä. Vaalien aikana Joeta onkin kiitelty saman ongelman kanssa painivien inspiroimisesta.

Joe Biden

Aiemmin Barack Obaman varapresidenttinä tunnetuksi tulleen Joen varallisuudeksi on arvioitu yli 7,5 miljoonaa euroa. Senaattorina Joe tienasi 130 000 euroa vuodessa. Presidenttinä hänen palkkansa kohoaa 337 000 euroon. Vertailun vuoksi: Suomen presidentti saa vuodessa 160 000 euron palkkion.

Barack Obama ja Joe Biden

Neljän vuoden tauon jälkeen Valkoisen talon käytävillä vipeltää pian taas lemmikkejä. Saksanpaimenkoirat Major ja Champ muuttavat Joen mukana. Champ oli Joen lahja vaimolleen, minkä hän oli luvannut hankkia, jos Barack Obama voittaa vaalit vuonna 2008. Major puolestaan tekee historiaa ensimmäisenä rescue-koirana Valkoisessa talossa.

Joe Biden

Aikoinaan Joe oli yksi nuorimmista koskaan senaattoriksi valituista. 29-vuotias poliitikonalku asettui ehdolle Delawaren vaaleissa vuonna 1972. Monien yllätykseksi hän onnistui vaaleissa ja pääsi edustamaan kotiosavaltiotaan Washingtoniin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Joe Biden

Tulevan presidentin ensimmäinen vaimo oli Neilia Hunter. Kaksikko meni naimisiin kahden vuoden tapailun jälkeen vuonna 1966, ja heille syntyi kolme lasta. Joulun alla 1972 suuri suru kohtasi Joeta: vaimo ajoi kohtalokkaan kolarin, jonka seurauksena hän ja Naomi-vauva menehtyivät. Kaksi poikaa Beau ja Hunter selviytyivät onnettomuudesta, mutta saivat pahoja vammoja. Beau kuoli vuonna 2015 aivosyöpään. Hunter on nykyään lakimies ja naimisissa.

Joe Biden ja perhe

Joe on ollut naimissa nykyisen vaimonsa Jillin kanssa vuodesta 1977. Pariskunta tapasi vuonna 1975 sokkotreffeillä. Joe oli jäänyt leskeksi kolme vuotta aikaisemmin, ja Jill oli vasta eronnut edellisestä aviomiehestään. Uuden avioliiton solmiminen ei ollut itsestäänselvyys, sillä Joe on kertonut kosineen Jilliä viidesti, ennen kuin tämä myöntyi. Parille syntyi tytär Ashley vuonna 1981.

Jill

Pitkän uran aikana Joelle on ehtinyt kehittyä lämpimät suhteet myös Suomeen. Varapresidenttinä toimiessaan hän tapasi Tarja Halosen Helsingissä vuonna 2011. Joe on kehunut, että Suomi on maailman edistyksellisiin maa tasa-arvoasioissa, ja onpa hän myös onnitellut maatamme 100 vuoden itsenäisyyden johdosta.

JOe Biden ja Tarja Halonen
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Pidän kovasti suomalaisesta sananlaskusta, jossa todetaan, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Toisin sanoen: sitä samaa hyvää, jota antaa maailmalle, saa myös vastaanottaa, varapresidentti maalaili.