fbq
Harry ja Meghan

Voiko Harrysta tulla vielä kuningas? Tämä herttuaparin roolista tiedetään

Sussexin herttuaparin Harryn, 38, ja Meghanin, 41, rooli kuninkaallisperheen jäsenenä on herättänyt hämmennystä heidän lähtönsä jälkeen. 

Aviopari teki historiaa luopuessaan titteleistään ja jättäessään kuninkaallisten elämän taakseen tammikuussa 2020. Heidän tarkoituksenaan oli jakaa aikansa Englannin ja Pohjois-Amerikan välillä, poikansa Archien, 3, kanssa.

Vuoden mietintäajan jälkeen Meghan ja Harry vielä vahvistivat nyt jo edesmenneelle kuningatar Elisabetille, etteivät aikoisi palata rooliinsa osana kuninkaallista perhettä.

Kuninkaallisuutensa jätettyään Harry ja Meghan ovat asettuneet Kaliforniaan ja kasvattaneet perhettään uudella jäsenellä; tytär Lilibetillä. Pariskunta on myös laajentanut projektejaan, kuten hyväntekeväisyysjärjestö Archewellia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hovilähteet: Kuningas Charles on erittäin pettynyt Meghanin päätökseen

Prinssi Harry ja Meghan ovat edelleen Sussexin herttuapari. Kuninkaallisesta statuksestaan luovuttaan vuoden 2020 jälkeen heitä ei enää kutsuta heidän kuninkaallisiksi ylhäisyyksikseen (His/Her Royal Highness). Nykyään pariskunta esittelee itsensä useimmiten yksinkertaisesti vain etunimillä Harryna ja Meghanina.

Pariskunnan lapset Archie ja Lilibet eivät saaneet kuninkaallisia titteleitä heti syntyessään, sillä he olivat kuninkaallisten lapsenlapsia, eivätkä lapsia, toisin kuin Williamin ja Katen lapset.

Elisabetin kuoltua ja kuningas Charlesin noustua valtaan saivat myös Harryn ja Meghanin lapset prinssin ja prinsessan tittelit.

Meghanin ja Harryn Lilibet-tytär kastettiin - yksi asia herätti huomion

Kuningatar Elisabet totesi Sussexien ilmoittaessa päätöksestään, että niin Harry ja Meghan kuin heidän lapsensakin kuuluvat silti kruununperimysjärjestykseen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Harry on tällä hetkellä kruununperimysjärjestyksessä viidentenä veljensä prinssi Williamin ja hänen vaimonsa Katen kolmen lapsen, Georgen, 9, Charlotten, 7, ja Louisin, 4, jälkeen.

Harryn ja Meghanin lapset Archie ja Lilibet ovat jonossa seitsemäntenä ja kahdeksantena.

Kuninkaan shokkipäätös: prinssi Harrylle ja Meghanille häätö kodistaan!

Harrylla ja Meghanilla ei ole enää tarvetta suorittaa minkäänlaisia kuninkaallisia velvollisuuksia eropäätöksensä jälkeen. He ovat kuitenkin jatkaneet toimintaansa hyväntekeväisyysjärjestöjen parissa.

Harry tosin menetti sotilaalliset kunnianimityksensä.

Harry osallistuu isänsä kuningas Charlesin kruunajaisiin toukokuun 6. päivänä. Meghan jää Kaliforniaan lastensa kanssa viettämään Archien syntymäpäiviä, jotka osuvat sopivasti samalle päivälle kruunajaisten kanssa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Harry ei tämänhetkisten tietojen mukaan aio kruunajaisten jälkeen osallistua juhlamenoihin tai perinteisiin tapahtuman ympärillä, kuten Buckinghamin palatsin parvekkeella näyttäytymiseen.