fbq
Christian Eriksen.

Viisi minuuttia kuolleena! Maailman googlatuin urheilija heräsi henkiin – lataa nyt timanttisen kovan tavoitteensa: ”Se on unelmani”

12. kesäkuuta 2021 koko jalkapalloileva maailma pysähtyi. Tuolloin koettiin järkyttäviä hetkiä, kun kesken Tanskan ja Suomen EM-avausottelun Christian Eriksen, 29, lyyhistyi kentälle.

Nurmen pintaan rojahtanut Christian ei osoittanut toviin minkäänlaisia elonmerkkejä. Minuutit tuntuivat pitkiltä, pelaajat ja katsojat itkivät. Puoli planeettaa tuntui pidättävän hengitystään.

Dramaattinen hetki helsinkiläisravintolassa: järkyttynyt Jari Litmanen riensi vauhdilla ulos – ”Taisi olla harvinaisen hyvä syy”

Nämä kuvat muistetaan. Kentän pintaan lyyhistynyttä Christian Erikseniä kiidätetään elvytettäväksi 12. kesäkuuta Kööpenhaminan Parkenilla.
Nämä kuvat muistetaan. Kentän pintaan lyyhistynyttä Christiania kiidätetään elvytettäväksi Kööpenhaminan Parkenilla.

– Olin kuolleena viisi minuuttia, Christian sanoo nyt Tanskan yleisradioyhtiölle DR:lle.

Manan majoilta kuin ihmeen kaupalla selvinnyt Christian ei ole antanut juurikaan haastatteluita kammottavien tapahtumien jälkeen. Nyt hän on kuitenkin avannut sanaisen arkkunsa.

Sydän pysähtyi kesken Huuhkajat-ottelun - nyt Christian Eriksen puhuu ensimmäistä kertaa voinnistaan: "Haluan ymmärtää, mitä on tapahtunut"

Christian Eriksen kuvattuna Teemu Pukin kanssa ennen dramaattista lysähtämistään kentän pintaan. Tanskalaistähden sydän pysähtyi vain joitakin hetkiä myöhemmin.
Christian kuvattiin Teemu Pukin kanssa vain joitain hetkiä ennen dramaattista romahtamistaan.

Kesäkuisten tapahtumien myötä Christianista tuli vuoden googlatuin urheilija. Ei siis ihme, että media ympäri  maailmaa on siteerannut DR:n tuoretta juttutuokiota jalkapalloilijan kanssa.

– Oli oikea aika antaa haastattelu, koska nyt tiedän, mitä haluan. Haluan jälleen pelata jalkapalloa. Sydämeni on testattu kaikilla mahdollisilla tavoilla, Christian vakuuttaa DR:lle.

Nyt Christianille on asennettu sydämentahdistin. Sen turvin hän on harjoitellut kaikessa hiljaisuudessa jo kuukausien ajan – muttei kuitenkaan seurajoukkueensa Inter Milanin kanssa.

Hyvästi, Inter! Eriksenin 7,5 miljoonan euron pelisopimusta Milanoon olisi ollut jäljellä kesään 2024 saakka. Milanossa miestä ei enää nähdä.
Hyvästi, Inter! Eriksenin 7,5 miljoonan euron pelisopimusta olisi ollut jäljellä kesään 2024 saakka. Milanossa miestä ei kuitenkaan enää nähdä.

Italiassa sydämen rytmihäiriötahdistimen kanssa pelaaminen on kiellettyä. Niinpä tanskalaistähti päätyi purkamaan sopimuksensa saamatta seuraltaan penniäkään.

Christian Eriksen taas jaloillaan! Tanskalainen jalkapallotähti toipuu sydämenpysähdyksestä - paparazzikuvat julki!

Menetys on tuntuva, sillä kesään 2024 saakka voimassa ollut sopimus oli 7,5 miljoonan arvoinen vuodessa. Lehtitietojen mukaan Christian voi kuitenkin hakea korvauksia vakuutusyhtiöltä.

Raha on kuitenkin juutille täysin toisarvoinen seikka. Menestyksekkäällä urallaan jo miljoonia ansainnut Christian haluaa nyt vain pelata ja ennen kaikkea edustaa maataan ensi syksyn MM-kisoissa Qatarissa.

Christian Eriksenin suurena unelmana olisi päästä jälleen edustamaan Tanskaa arvokisoissa. Tanskalaisen tähtäin on asetettu ensi syksyn MM-kisoihin Qatarissa.
Christian Eriksenin suuri unelma olisi päästä jälleen edustamaan Tanskaa arvokisoissa. Tähtäin on asetettu ensi syksyn MM-kisoihin Qatarissa.

– Unelmanani on palata maajoukkueeseen, pelata jälleen Parkenilla ja todistaa, että sydämen pysähdys oli ainutkertaista eikä tapahdu uudestaan. Haluan todistaa siirtyneeni eteenpäin ja että voin jälleen pelata maajoukkueessa, Eriksen linjaa BBC:n mukaan.

– On toki toinen asia, valitaanko minut mukaan kisoihin. Olen varma, että voin palata, koska minusta ei tunnu yhtään erilaiselta. Fyysisesti olen jälleen huippukunnossa.

Herrasmiesmäisen Christianin kommentit ovat nöyriä, sillä terveenä hänestä olisi taatusti iloa Tanskalle.

Tällä hetkellä keskikentän kapellimestari on työttömänä vailla seuraa, mutta huhuissa häntä yhdistetään vahvasti takaisin Valioliigaan.

Normaalin elämän pariin palannut Eriksen sanoo olevansa taas huippukunnossa. Tässä tanskalaistähti on kuvattuna Milanossa syyskuun lopulla.
Normaalin elämän pariin palannut Christian sanoo olevansa taas huippukunnossa. Tässä tanskalaistähti on Milanossa syyskuun lopulla.

Eriksenin agentin Martin Schootsin mukaan muutto Englantiin olisi Christianille ja tämän perheelle kuin kotiinpaluu.

Tappouhkauksia satelee! Lionel Messi sai koronan, Argentiinassa alkoi ihmisjahti: onko julkkis-DJ Fer, 31, maailman vihatuin mies?

– Brittiläiset ovat kohdelleet Christiania poikkeuksellisen hyvin, eivät vain hänen huipputaitojensa vuoksi, vaan myös hänen inhimillisten arvojensa, vaatimattomuutensa ja epäitsekkyytensä ansiosta, Martin maalailee BBC:lle.

– Haluan todella pelata. Se on ollut tavoitteeni koko ajan. Se on unelma, Christian sanoi BBC:n mukaan.