fbq
Ulkomaat
17.12.2021 19:55
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: All Over Press
Alec
TMZ: Poliisi tutkii Alec Baldwinin puhelimen - saattaa sisältää ratkaisevaa tietoa ampumaturmasta
Ulkomaat
17.12.2021 19:55
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: All Over Press

Alec Baldwinin ampumaturman tutkinta etenee. Poliisi saa tuomioistuimen päätöksellä tutkia elokuvanäyttelijän matkapuhelimen. Poliisia kiinnostaa Alecin ja Rust-tuotannon asevastaavan Hannah Gutierrez-Reedin välinen viestienvaihto. Asevastaava oli ennen kuvauksia esitellyt eri asevaihtoehtoja, ja Alec oli päätynyt valitsemaan hahmolleen villin lännen aikaisen revolverin replikan. Ase, jonka patruunapesään jäänyt kova patruuna surmasi pääkuvaaja Halyna Hutchinsin, oli mallia Colt 45.

Lue myös: Kuvat: Alec Baldwin tapasi vahinkoluotiin kuolleen kuvaajan lesken ja lapsen - tragedia oli seurausta huolimattomuudesta ja laiminlyönneistä  

ss
Oliko ase- ja tarpeistomestari Hannah Gutierrez-Reed liian kiireinen huolehtimaan aseiden turvallisesta käytössä kuvauksissa? 

Monta kysymystä

Turmatutkinnassa ei ole vieläkään saatu täyttä selvyyttä siihen, ketkä tuotannon jäsenet olivat kosketuksissa kyseiseen revolveriin ja patruunaan ennen traagista ampumistapaturmaa. Siksi poliisi selvittää Alecin viestitiedot. Kenties niistä paljastuu jotain sellaista, mikä auttaa hahmottamaan tapahtumien kulkua.

Lue myös: Alec Baldwinille turma-aseen ojentanut apulaisohjaaja kuulusteluissa: En muista, miten tarkastin revolverin

Asevastaava Hannah Gutierrez-Reed on itse kertonut kuulemisissa, että hän ei usko sabotaasiin. Hänen juristinsa mukaan tahallisuus ei kuitenkaan ole vielä täysin poissuljettua. Päätutkintalinjana turmassa on törkeä huolimattomuus ampumatarvikkeiden käsittelyssä.

Lähde: TMZ