fbq
Tiesitkö? Prinsessa Diana heittäytyi palatsin portaikosta alas – Englannin kuninkaallisilla on pitkä historia mielenterveysongelmista | Seiska
Ulkomaat
15.06.2021 17:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Prinsessa Diana
Tiesitkö? Prinsessa Diana heittäytyi palatsin portaikosta alas – Englannin kuninkaallisilla on pitkä historia mielenterveysongelmista
Ulkomaat
15.06.2021 17:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Brittihovissa on pitkä historia mielenterveysongelmista. Kuningatar Elisabetin kaksi serkkua suljettiin 1920-luvulla mielisairaalaan loppuelämäkseen. Prinssi Philipin äidillä, prinsessa Alicella diagnosoitiin skitsofrenia, ja hän eli vuosia laitoshoidossa. Kuningattaren siskon, prinsessa Margaretin 1960- ja 1970-luvut vierähtivät kamppaillen masennuksen ja päihdeongelmien kanssa.

Lue myös: Ohhoh! Kohuherttuatar Meghan kopioi tyylinsä edesmenneeltä prinsessa Dianalta – paljonkertovat kuvat!

Diana

Prinsessa Diana avautui viimeisinä elinvuosinaan syömishäiriöstään. Hovin lääkäri piti häntä vakavasti mieleltään sairaana, sillä Dianalla esiintyi itsetuhoista käyttäytymistä, kuten 1980-luvulla hän heittäytyi palatsin portaikosta alas.

Lue myös: Meghan paljasti kyynelehtien kohuhaastattelussa: Hovi teki minusta itsetuhoisen!

Viime aikoina prinssi Harry on tilittänyt ankeaa hovielämää ja kertonut omista henkisistä traumoistaan. Viimeisimpänä herttuatar Meghan on paljastanut itsetuhoisia ajatuksiaan. Suhtautuminen mielenterveyteen on viime vuosina muuttunut ymmärtäväisemmäksi ja avoimeksi: nuorempi sukupolvi, etupäässä herttuapari William ja Catherine sekä Harry, ovat jo vuosia uurastaneet mielenterveystyön puolesta.