fbq

Shakiran verosotkuoikeudenkäynti alkaa tänään - uhkana kahdeksan vuoden vankeus kymmenien miljoonien sakot

Shakiran verovälttelyoikeudenkäynti alkaa nyt ja voi kestää joulukuun puoliväliin asti.

Shakiran, 46, jättimäisen veroväärinkäytöksen oikeudenkäynti alkaa tänään Barcelonassa. Laulajan epäillään espanjalaisoikeuden mukaan hankkineen 14,5 miljoonan euron verohyödyn petollisella menettelyllä.

Noin 280 miljoonan dollarin omaisuuden koonneen laulajan koko potissa summa ei ehkä ole suuren suuri, mutta yksinään yli kymmenen miljoonan summa on niin vakava, että enimmillään Shakiraa saattaa uhata jopa kahdeksan vuotta vankeudessa.

Lisäksi odotettavissa olisi jopa 24 miljoonan euron korvaukset Espanjan valtiolle.

Shakiran verosotku sakenee sakenemistaan – kahdeksan vuoden vankeus uhkaa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Viime ajat Shakira on viettänyt Miamin-rantahuvilallaan, vaikka on aikaisemmin viihtynyt Barcelonasta hankkimassaan talossa. Myös verovilunki pohjautuu tähän. Vuosi 2012-2014 Shakira on syytteen mukaan viettänyt Espanjassa yli puolet vuodesta paikallisena asukkaana, mikä tekee hänestä verovelvollisen Espanjaan.

Shakira lensi perjantaina Miamista Barcelonaan arkisen näköisenä, mutta valtavat matkatavaramäärät kertoivat, että kyseessä on pitkä käynti.
Shakira lensi perjantaina Miamista Barcelonaan arkisen näköisenä, mutta valtavat matkatavaramäärät kertoivat, että kyseessä on pitkä käynti.

Kolumbiassa alkujaan syntynyt poppari palasi perjantaina Miamista Espanjaan poikiensa Sashan ja Milanin kanssa.

The Guardianin mukaan tänään alkava jättisummaa koskeva oikeudenkäynti kestää joulukuun 14. päivään asti.

Kaikkiaan oikeudessa kuullaan 117:ää todistajaa, ja Shakiraa luultavasti kuullaan aivan oikeudenkäynnin alussa, ellei hän jätä omaa todistuspuheenvuoroaan käyttämättä.