fbq
kuninkaalliset

Ruotsin hovin perheskandaali: Kaarle Kustaa ei koskaan hyväksynyt Victorian kruununperijyyttä - paljonpuhuvat kuvat isän ja tyttären väleistä

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ei ole peitellyt tyytymättömyyttään liittyen Ruotsin kruununperijään. 

Kun prinssi Carl Philip syntyi vuonna 1979, hän oli vielä perimässä valtaistuinta isältään. Kuitenkin alle vuotta myöhemmin, 1. tammikuuta 1980, perustuslakia muutettiin, ja näin Carl Philipin isosiskosta Victoriasta tuli perijä. Siitä lähtien Victoriaa onkin kutsuttu kruununprinsessaksi.

Kuningas Kaarle Kustaa oli lakimuutosta vastaan jo tuolloin, ja hän seisoo yhä sanojensa takana.

- Carl Philip syntyi kruununprinssinä. Mielestäni lakia ei voida muuttaa takautuvasti, kuningas laukoo SVT:n pian ilmestyvässä dokumentissa Ruotsin viimeiset kuninkaat.

- Poikani syntyi, ja yhtäkkiä ihmiset muuttuivat ja hän menetti kaiken. Se on melko omituista.

Kun kuninkaalta kysytään, onko se hänen mielestään epäreilua, hän vastaa suoraan.

- Kyllä, ajattelen niin. Vanhempana se on minulle karmeaa.

Tässäkö Ruotsin kurittomin koira? Carl Philipin Siri aiheuttaa prinssiperheelle stressiä ja on Tukholman poliisin tuttu asiakas

Kuninkaan ulostulo dokumentissa on herättänyt rajua kritiikkiä. Svensk Damtidningin päätoimittaja Johan T. Lindwallin mielestä kuninkaan pitäisi vanhojen kaunojen sijaan keskittyä siihen, miten hyvää työtä Victoria on kruununperillisenä tehnyt.

- Kuninkaan sanat horjuttavat Victoriaa ja ovat varmasti kova pala kruununprinsessalle. En ihmettele yhtään, jos hän tuntee olonsa pettyneeksi ja loukatuksi, Johan kommentoi Svensk Damille.

Kruununprinsessapari Victoria ja Daniel vei Estelle-tyttären konserttiin - vanhemmat kärvistelivät vilusta ja väsymyksestä

Hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgrenin mukaan kuninkaan esiintyminen dokumentissa ei ole vaikuttanut heidän suhteeseensa negatiivisesti.

- Tämä ei ole mitenkään iso juttu perheen sisällä. Media on tehnyt tästä ongelman, hän kommentoi asiaa.

- Kuningas ja kruununprinsessa ovat työskennelleet yhdessä vuosikaudet, ja kuningas uskoo kruununprinsessasta tulevan erinomainen hallitsija.

Ja näin näyttäisi ainakin julkisesti olevan. Kuningas ja kruununprinsessa viettivät yhteistä laatuaikaa hiihtoladuilla tänään 9. tammikuuta ennen Sälenin puolustuskonferenssin alkua. Sankan lumisateen vuoksi parivaljakon hiihto jäi suhteellisen lyhyeksi.

Hiihto
Isä ja tytär viettivät laatuaikaa sankassa lumipyryssä.
Hiihto
Asiantuntijoiden mukaan kuninkaan ulostulot eivät ole vaikuttaneet perhesuhteisiin.
Hiihto
Kuninkaan sanojen pelätään kolauttaneen Victorian itsetuntoa.

Tuoreissa kuvissa isä ja tytär vaikuttavat viihtyvän hyvin yhdessä, eikä kuningas välttämättä olekaan tarkoittanut kommenttejaan henkilökohtaisesti.

Oho, Ruotsin kuningas teki järeän päätöksen - jätti prinsessa Madeleinen puille paljaille