fbq
Lady C

Rasismikohun takana ollut brittikuninkaallinen paljastui: Lady C vetoaa hovilähteisiinsä

Rasismikohu sai alkunsa, kun brittihovin taakseen jättäneet Meghan ja Harry kertoivat Oprah Winfreyn haastattelussa kokemuksistaan hovissa. Yksi rajuista väitteistä oli se, että he olivat kohdanneet rasismia hovissa.

Herttuapari kertoi Oprahin haastattelussa, kuinka hovissa eräs seniorikuninkaallinen oli ollut etukäteen huolissaan siitä, miten tumma pariskunnan tuolloin vielä syntymättömästä Archie-pojasta tulisi.

Kuningatar ei halua nolata prinssi Harrya - sotilasunivormut käyttökieltoon hautajaisissa

Lausunto sai aikaan valtaisan kohun ja sen myötä koko brittihovi joutui epäilyksen alaiseksi. Myöhemmin Harry tarkensi, ettei kyseessä ollut kuningatar eikä tuolloin vielä elossa ollut prinssi Philip.

– Emme tule koskaan paljastamaan nimeä, sillä se olisi heille hyvin vahingollista, Meghan perusteli päätöstään pantata henkilöllisyyttä.

Briteissä vaikuttava kirjailija Lady C eli lady Colin Cambell paljasti taannoin Australian aamutelevisiossa, että kyseinen kuninkaallinen olisi ollut prinsessa Anne eli kuningatar Elisabetin tytär ja toiseksi vanhin lapsi.

Prinsessa Anne
Meghanin väittämien rasismipuheiden takana olisi ollut 71-vuotias prinsessa Anne.

– Prinsessa Anne oli se seniorikuninkaallinen, jonka Meghan vihjaili olevan rasismipuheen takana, Lady C kertoi. 

Prinsessa Anne täytti elokuussa 71 vuotta. Lady C:n mukaan Anne ei kuitenkaan puhunut niin kuin Meghan on väittänyt. 

– Anne ei viitannut lapsen ihonväriin. Hän oli ihmetellyt lähinnä sitä, miten Meghan voisi sopeutua hoviin, kun hänellä ei selvästikään ollut oikeanlaista asennetta, joka sopi tuohon kulttuuriin. 

– Annen mielestä Meghanin asenteessa oli sellaisia piirteitä, että ne saattaisivat vaikuttaa haitallisesti Meghanin toimintakykyyn brittihovissa. Samalla Anne oli ihmetellyt, että aikooko Harry todella mennä hänen kanssaan naimisiin ja saada lapsia.

Prinssi Harry tykittää taas perhettään - sivalsi kuningatar Elisabetia: "Isäni on kärsinyt kuningattaren kasvatuksesta"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Lady C
Lady C vetoaa useisiin hovilähteisiinsä. – Heillä ei ole mitään syytä valehdella.

Lady C korosti sitä, ettei kyseessä ollut mitään sellaista, joka olisi viitannut tulevan lapsen ihonväriin.

– Meghan heiluttelee jatkuvasti rasismikorttia, käyttäen sitä ikäänkuin aseenaan. Näin kävi myös tässä tapauksessa, Lady C latasi aamutv:n haastattelussa.

Luonnollisesti toimittajat halusivat tietää, mihin Lady C:n tiedot perustuvat. Kyseessä nimittäin on melkoinen väite.

– Olen kuullut tämän kolmesta eri lähteestä. Lähteeni tuntevat prinsessa Annen ja hänen lapsensa. Heillä ei ole mitään syytä valehdella.

– Ainoastaan Meghan valehtelee, Lady C täräytti.

Hovi ei ole kommentoinut millään tavalla Lady C:n väitteitä. Ainoastaan Meghanin rasisimiväitteet brittihovi on ampunut alas. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Heti rasismisyytösten tultua julki, prinssi William joutui kohtaamaan toimittajien kysymyksiä.

Meghan ja Harry
Meghan ja Harry syyttivät brittihovia rasismista.

– Emme ole rasistinen perhe millään tavalla, William totesi maaliskuussa.

72-vuotias Lady C tunnetaan briteissä paitsi YouTube-tähtenä, myös hyvistä kontakteistaan hoviin. Hän on kirjoittanut kahdeksan kirjaa brittikuninkaallisista. Lisäksi hän on brittien seurapiireissä tuttu näky.

Vieraat saapuvat parhaillaan Harryn ja Meghanin häihin: tv-tähti Oprah Winfrey piilotteli lierihatun alla - David Beckham mielisteli faneja!