fbq
Prinssi Harry tykittää taas perhettään - sivalsi kuningatar Elisabetia: "Isäni on kärsinyt kuningattaren kasvatuksesta" | Seiska
Ulkomaat
14.05.2021 12:02
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Prinssi Harry
Prinssi Harry tykittää taas perhettään - sivalsi kuningatar Elisabetia: "Isäni on kärsinyt kuningattaren kasvatuksesta"
Ulkomaat
14.05.2021 12:02
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Sussexin herttuapari Harry, 36, ja Meghan, 39, sai brittihovin puntit tutisemaan jälleen. Tällä kertaa Harry tarttui mikrofoniin ja arvosteli puolitoistatuntisessa podcast-haastattelussa kuninkaallista perhettään ja sen kurjaa elämäntapaa. 

Haastattelussa Harry selitti Yhdysvaltoihin muuttoaan sillä, että halusi pelastaa omat lapsensa hovin aiheuttamalta ”tuskan kierteeltä”. Itse hän yritti pyristellä irti hovielämästä jo parikymppisenä nuorena, koska koki, että nimenomaan kuninkaallisuus koitui hänen äitinsä, prinsessa Dianan kohtaloksi kesällä 1997.

Lue myös: Kuningatar ei halua nolata prinssi Harrya - sotilasunivormut käyttökieltoon hautajaisissa

Myös herttuatar Meghanilla oli suuri rooli prinssin elämänmuutoksessa. Vaimon kannustamana hän selvitti ajatuksiaan terapiassa. 

- Ei tarvitse olla prinsessa elääkseen hyvää elämää, Harry kertoi Meghanin todenneen. 

Sussexin herttuapari Harry ja Meghan

Mainosta omalle tv-ohjelmalle

Vain kaksi kuukautta sitten Harry ja Meghan syyttivät brittihovia rasismista.

Lue myös: Stressikäyrä korkealla! Perhesotkujen kuormittama prinssi William pelkää Harryn ja Meghanin seuraavaa siirtoa

Todisteita näille väittämille ei ole julkisuuteen esitetty, mutta kohu vahingoitti niin hovin mainetta kuin kuninkaallisen perheen suhdetta Sussexin herttuapariin. 

Podcastin todellinen tarkoitus oli mainostaa Harryn talk show -emäntä Oprah Winfreyn kanssa kuvaamaa mielenterveyssarjaa The Me You Can’t See, jota esitetään Apple TV+ -palvelussa. Keskustelu kuitenkin painottui paljolti Harryn mielipahaan ja kuninkaallisen elämän arvosteluun.


Moitteita isovanhemmille

Haastattelun yllättävin isku oli Harryn piikittely isovanhemmilleen, kuningatar Elisabetille, 95, ja huhtikuussa menehtynyneelle prinssi Philipille. Näiden kasvatusmenetelmät saavat Harryn näkemään punaista. 

- Isäni (prinssi Charles) on kärsinyt kuningattaren ja prinssin kasvatuksesta, ja hän on kohdellut minua samalla tavalla, Harry sanoo ja kutsuu kokemaansa geneettiseksi kivuksi.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip

Harry ei halua jatkaa sukunsa perinteitä. 

- Varmistan, että katkaisen kivun kierteen, jotta en siirrä sitä eteenpäin. Ennen en tajunnut tätä, mutta yhtäkkiä aloin laittaa paloja yhteen ja ymmärsin kierteen. Toin perheeni Yhdysvaltoihin. En suunnitellut sitä, mutta joskus on tehtävä päätöksiä asettaakseen perheensä ja mielenterveytensä etusijalle, Harry pohtii. 

Lopullinen irtiotto?

Harry kuvailee värikkäästi kuninkaallista elämää.

- Se on sekoitus The Truman Show’ta ja eläintarhaa, Harry täräyttää.

Lue myös: Prinssi Harry rehellisenä tämänhetkisestä suhteestaan Williamiin: "Olemme kokeneet helvetin yhdessä"

 Haastattelusta saa kuvan, ettei Harryllä ole enää lainkaan mielenkiintoa kuninkaallista perhettään ja sen velvoitteita kohtaan.

- Olen nähnyt esiripun taakse, olen nähnyt bisnesmallin ja kuinka se toimii, enkä halua olla osa sitä, Harry toteaa.