Prinssit William ja Harry

Prinssiveljekset kohtasivat Diana-patsaalla: vaisu ja vakava William ei ole antanut anteeksi Harrylle

Ulkomaat | 02.07.2021 08:43

Ison-Britannian prinssiveljekset William, 39, ja Harry, 36, paljastivat torstaina (1.7.) edesmenneen äitinsä, prinsessa Dianan muistopatsaan Kensingtonin palatsin Sunken Garden – puistossa. 

Sunken Garden

Torstaina (1.7.) tuli kuluneeksi 60 vuotta Dianan syntymästä.

Lue myös: Lähipiiri jännittää prinssiveljesten kohtaamista: William on todella loukkaantunut ja vihainen Harrylle!

William ja Harry olivat tavanneet toisensa viimeksi isoisänsä, prinssi Philipin hautajaisissa viime huhtikuussa. Sittemmin he eivät ole olleet puheväleissä. 

Prinssien välirikon taustalla on Harryn antamat haastattelut amerikkalaiselle talk show -kuningattarelle Oprah Winfreylle. Harryn kylmän viiltävät kommentit hovista ja kuninkaallisesta perheestä ovat loukanneet syvästi Williamia. 

Kensingtonin palatsi

Ainakin torstain ajaksi William ja Harry hautasivat sotakirveensä ja keskittyivät rakastamansa äidin muistelemiselle.

Lue myös: Prinsessan tavannut toimittaja: Diana kuoli onnellisena! Koki suuren rakkauden ja sydänsurun ennen kuolemaansa!

Williamia ei naurattanut veljensä hupailut

Dianan muistopatsaan julkistamista ei lähetetty suurelle yleisölle reaaliaikaisesti, mikä on poikkeuksellista jopa korona-aikana. Olihan kyse myönteisestä tilaisuudesta, ja uusien monumenttien paljastaminen on kuninkaallisten työssä peruskauraa. 

Prinssit William ja Harry

Yleisö sai nähdä tilaisuudesta melko mielenkiinnottoman videotallenteen, jossa William ja Harry kävelivät äitinsä lempipuistoon, kättelivät muutamat paikalla olleet, rupattelivat Dianan sukulaisten kanssa ja kiskaisivat pressun patsaan päältä. 

Tarkkasilmäiset katsojat saattoivat huomata, miten kova yritys Harryllä oli esittää hauskaa ja mukavaa prinssiä. Siis sellaista median lempilasta, jollaisena hänet ennen avioliittoaan tunnettiin. 

Prinssit William ja Harry

William sen sijaan ei juuri reagoinut pikkuveljensä läpänheitoille, vaan enemmänkin vältteli katsekontaktia tämän kanssa. Hän rupatteli kohteliaasti ja hyväntuulisena paikalla olleiden kanssa, mutta veljelleen William ei suonut hymyä tai keskustelua.

Prinssi Harry, Jane Fellows ja Charles Spencer

Williamin viileästä olemuksesta voisi päätellä, ettei veljesten suhde ole lyhyellä tapaamisella ja muutamalla menneellä viikolla vaihdetulla tekstiviestillä korjaantunut.

Prinssit William ja Harry


Miniät loistivat poissaolollaan

Prinsessa muistopatsaan julkistamistilaisuuteen osallistui myös Dianan sukulaisia, kuten hänen veljensä, jaarli Charles Spencer sekä siskonsa, Lady Sarah McCorquodale ja Lady Jane Fellows.

Prinssit William ja Harry sekä Charles Spencer, Jane Fellows ja Sarah McCorquodale

Williamin vaimo, Cambridgen herttuatar Catherine ei osallistunut tilaisuuteen.

Lue myös: Prinsessa Dianan syntymästä 60 vuotta! Päivä on omistettu prinsessan muistolle!

Brittimedioiden mukaan poisjäämisen syy ei liitynyt veljesten riitoihin, vaan perheen sovittelijana toimineen Catherinen mielestä Diana-päivänä huomion tulee olla prinsessa pojissa ja sisaruksissa. 

Sussexin herttuatar Meghan ei ole vieraillut Isossa-Britanniassa yli vuoteen. Häntä ei nähty tälläkään vierailulla, sillä Meghan jäi Kalifornian-kotiin hoitamaan pieniä lapsiaan Archieta, 2, ja kesäkuussa syntynyttä Lilibetiä

Patsas prinssien toiveesta

Kesällä 2017 tuli kuluneeksi 20 vuotta Diana kuolemasta. 

Lue  myös: Prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan jäätävä avioliitto paljastui valtiovierailulla! Katso Dianan elämän tunnetuimmat kuvat!

Tuolloin William ja Harry saivat idean äitinsä muistopatsaasta, jota kuvanveistäjä Ian Rank-Broadley on siitä lähtien valmistellut.

Ian Rank-Broadley

Prinssien toiveena oli, että patsas muistuttaisi maailmaa heidän äitinsä hyvyydestä. 

Muistopatsaan sijainti ei ole sattumaa. Sen paikka on Dianan entisen kodin Kensingtonin palatsin Sunken Garden -puistossa, joka oli Dianan lempipaikka kodin pihapiirissä. 

Lue myös: Syntymästä kohta 60 vuotta - näitä yllättäviä faktoja et välttämättä tiedä prinsessa Dianasta!

Sunken Garden on hoidettu loistokuntoon patsasta varten. Sinne on istutettu yli 4 000 kukkaa – kaikki Dianan suosikkeja – prinsessan muiston kunniaksi.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!