fbq
Prinssi  Harry

Prinssi Harrylla välit poikki hoviin - naureskeli hermostuneesti isänsä kruunajaisissa

Kuningas Charlesin, 74, kruunajaisseremoniat päättyivät Westminster Abbeyssa kello 15 Suomen aikaan. 

Hallitsijapari Charles ja Camilla, 75, sai juhlallisen mutta epämukavan kyydin kirkolta Buckinghamin palatsiin.

He kulkivat samalla hevosvaunulla, jota kuningatar Elisabet käytti omissa kruunajaisissaan kesällä 1953. Kuningatar kertoi vaunun olleen epämukava kulkuneuvo, sillä keikkuvassa vaunussa istutaan kovalla nahkapenkillä. 

Prinssi Harry, 38, saapui todistamaan historiallista päivää Lontooseen. Vaimonsa, Sussexin herttuatar Meghan ilmoitti aiemmin jäävänsä kotiin Kaliforniaan katsomaan parin lasten Archien ja Lilibetin perään. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Kuningas Charles
– Ei niitä ole tarkoitettu matkustamiseen. Istuin on vain nahka jousituksen päällä, ei kovin miellyttävää, Elisabet kuvaili omaa kruunajaismatkaansa vaunuilla, joissa Charlesin oli vuoro lauantaina istua.

Kirkossa Harry sijoitettiin setänsä, prinssi Andrew’n, 63, kanssa kolmannelle riville, mikä on hovihierarkiassa vaatimaton paikka. Miehet istuivat aiemmin eturivissä kruununperillisen, prinsessa Annen ja prinssi Edwardin vieressä, kunnes Harry päätti jättää hovin ja Andrew siirrettiin sivuun edustustehtävistä.

Prinssin lähipiiri paljasti Page Six -lehdelle, ettei Harry tiennyt kruunajaiskutsun hyväksyessään istumapaikkaansa. 

Prinssi Harry
Koska Harry jätti seniorijäsenyyden hovissa, ei hänellä ole ollut asiaa eturiviin virallisissa tilaisuuksissa.

– Harry menee kruunajaisiin isänsä tueksi. Tiedän, ettei hän kehtaa pyytää isältään enempää. Harryn ainoa suunnitelma on päästä sisälle ja ulos sieltä, lähipiiri kertoo.

Samu Haber on kesän kuumin keikkakunkku – suosikkipoppari valloittaa festarit nyt suomeksi

Harry ja Meghan eivät ole olleet brittiläisten suosiossa sen jälkeen, kun jättivät seniorijäsenyyden hovissa ja muuttivat Yhdysvaltoihin. Maine meni suosion mukana, kun herttuapari alkoi arvostella julkisesti hovia, kuninkaallisia perheenjäseniä ja brittejä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Prinssi Harry
Harryn saapui kruunajaisiin ilman vaimoaan.

Walesin prinssi Williamin ja Harryn välejä kuvataan jäätäviksi, mutta Charlesin kerrotaan yrittävän hieroa rauhaa herttuaparin ja perheensä välillä.

Kruunajaisten aikaan ongelmana kuitenkin on, ettei kuningas ole lukenut poikansa tammikuussa julkaistua muistelmateosta Varamies (Spare) tai katsonut Sussexin herttuaparin Netflix-sarjaa. 

– Harry kokee tilanteen turhauttavana. Olen kuullut, että hän kieltäytyy olemasta tekemisissä perheensä kanssa, kunnes he ovat lukeneet kirjan ja katsoneet ohjelman, hoviasiantuntija Neil Sean toteaa Fox Newsille. 

Prinsessa Eugenien ja puolisonsa Jack Brooksbankin kerrotaan olevan ainoat hovin jäsenet, jotka ovat yhä läheisissä väleissä Harryn kanssa. Ei ihme, että Harry tukeutui serkkuunsa saapuessaan kirkkoon isänsä kruunajaisiin. 

Prinssi Harry
Brittimedioiden mukaan Harry palaa Kalifornian-kotiinsa heti kruunajaisseremonioiden jälkeen.

Kun seremoniat olivat ohi, Harry kuvattiin naureskelemassa Westminster Abbeyn ovella. Ympärillä olleet perheenjäsenet eivät ilmeistään päätellen kokeneet tilannetta yhtä huvittuneena.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kirkosta Harry jatkoi muun perheen mukana palatsiin.

Ronn Moss ilmestyi Sara Siepin oven taakse