fbq
Ulkomaat
20.07.2021 20:35
Teksti: Julia Aalto-Setälä|Kuvat: All Over Press
Prinssi Harry
Prinssi Charles ei kuullut poikansa uusimmasta päätöksestä etukäteen - Harryn salainen suunnitelma tuli vihdoin julki
Ulkomaat
20.07.2021 20:35
Teksti: Julia Aalto-Setälä|Kuvat: All Over Press

Walesin prinssi Charlesin nuorempi poika, prinssi Harry, 36, kirjoittaa parhaillaan muistelmateosta elämästään. Asiasta kertoo People. Kirja on aiheuttanut jo etukäteen suurta kuohuntaa.

Kirjan on määrä ilmestyä loppuvuodesta 2022. Prinssi Harry kertoo asiasta kustantamo Penguin Random Housen tiedotteessa. 

- Olen käyttänyt lukuisia hattuja vuosien varrella, sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti. Toivon kertomani tarinan kaikkine voittoineen ja tappioineen, virheineen ja oppitunteineen, näyttävän, että meillä (lukijalla ja prinssillä) on enemmän yhteistä kuin ajattelemmekaan, prinssi runoilee kirjakustantamon tiedotteessa.

Hän myös kertoo olevansa erittäin kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta.

Harry ja Meghan
Herttuatar Meghan ja prinssi Harry asuvat nykyään Los Angelesissa.

Lue myös: Prinssi Harry palasi jo Yhdysvaltoihin! Oliko kiireen syynä Meghanin suru vai hovin perheriidat?

Luvassa uusia paljastuksia

Peoplen mukaan prinssi tulee kirjassaan kertomaan lapsuudestaan hovissa, armeijataipaleestaan Afganistanissa, avioliitostaan ja isyydestään. Tiedotteen mukaan kirjan tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan lähtivät hovista keväällä 2020. Sittemmin pari on kerrannut päätöksensä taustoja esimerkiksi Oprahille miljoonia katsojia keränneessä televisiolähetyksessä. Kyseinen haastattelu poiki jopa Emmy-ehdokkuuden. Kuningatar Elisabet II otti kantaa haastattelussa esitettyihin väitteisiin toteamalla omalla tiedotteellaan, että ihmisten muistot riippuvat muistelijasta. Lisäksi kuningatar totesi, että prinssi Harry perheineen kuuluvat yhä perheeseen.

Charles ja Harry
Walesin prinssi Charlesin ja prinssi Harryn välit ovat tulehtuneet prinssi Harryn paljastusten myötä.

Prinssi Harryn kirjan on tarkoitus ilmestyä vielä vuoden 2022 aikana. Kyseessä on prinssin ensimmäinen teos.

Lue myös: Kotimaahansa palannut prinssi Harry vitsaili EM-futiksesta - ei jälkeäkään kitisijäprinssistä!

Yllätys isälle

Daily Mailin mukaan prinssi saa kirjasta peräti 20 miljoonaa dollaria eli noin 16,97 miljoonaa euroa. Lehti väittää myös, ettei prinssi Charles tiennyt poikansa julkaisusuunnitelmasta etukäteen. Prinssien välit ovat takkuilleet prinssi Harryn hovista poistumisen jälkeen. Daily Mailin mukaan prinssi Harry on kirjoittanut muistelmiaan jo vuoden ajan.

Lähipiirilähde kommentoi kärkkäästi prinssi Harryn tekosia Daily Mailille.

- He (Harry ja Meghan) ovat käyttäneet nämä 18 kuukautta kaikkiin niihin asioihin, jotka he lupasivat kuningattarelle jättävänsä tekemättä. He ovat tienanneet rahaa hyötymällä entisestä elämästään hovin jäseninä. 

Prinssi Charles ei ole kommentoinut poikansa valintoja julkisuudessa.