Eugenie

Prinsessa Eugenien August-poika jäi ilman prinssin arvonimeä – perheen asumiskuviot hämmästyttävät

Ulkomaat | 11.04.2021 19:02

Helmikuussa prinsessa Eugenie, 31, ja puolisonsa Jack Brooksbank, 35, toivottivat esikoisensa tervetulleeksi.

Eugenien August-poika ei saanut prinssin arvonimeä, vaikka onkin kuningatar Elisabetin, 94, yhdeksäs lapsenlapsenlapsi ja kruununperimysjärjestyksessä 11. sijalla. Hän tosin putoaa ensi kesänä 12. sijalle, kun Sussexin herttuapari Harryn ja Meghanin toinen lapsi syntyy.

August syntyi 9.2. kello 8.55 samassa lontoolaissairaalassa kuin  äitinsä aikoinaan. Lapsi painoi  syntyessään 3 657 grammaa.
August syntyi 9.2. kello 8.55 samassa lontoolaissairaalassa kuin  äitinsä aikoinaan. Lapsi painoi  syntyessään 3 657 grammaa.

Lue myös: Prinsessa Eugenien esikoinen syntyi - hempeä kuva julki!

August Philip Hawke-Brooks-bank jäi ilman prinssin arvoa kuningas Yrjö V:n vuonna 1917 luoman säännön vuoksi. Siitä lähtien hallitsijan lastenlastenlapset eivät ole saaneet prinssin tai prinsessan arvoa. Poikkeuksena ovat tulevan hallitsijan lapset, kuten prinssi Williamin pesueessa on kyse.

Sama protokolla pätee esimerkiksi prinssi Harryn ja Zara Tindallin lapsiin.

Pikavisiitti Harryn talossa

Poikansa nimellä Eugenie kunnioittaa sukunsa historiaa. August viittaa kuningatar Victorian Albert-puolisoon, jonka koko nimi oli prinssi Franz August Karl Albert Emanuel.
Toinen nimi tulee Eugenien isoisältä, prinssi Philipiltä joka menehtyi 99-vuotiaana aiemmin tällä viikolla.

August asuu  Lontoon  Kensingtonissa aivan  Cambridgen  herttupari  Williamin ja  Catherinen  naapurissa.
August asuu  Lontoon  Kensingtonissa aivan  Cambridgen  herttupari  Williamin ja  Catherinen  naapurissa.

Lue myös: Brittihovin perimysjärjestys menee uusiksi! Prinsessa Eugenien esikoinen syrjäyttää kuningasperheen ahertajan!

Eugenien ja Jackin asumiskuviot ovat herättäneet kysymyksiä. Nuoripari asui pitkään Kensingtonin palatsin pihapiirissä suloisessa sivurakennuksessa.

Alkuvuodesta he jättivät Lontoon ja muuttivat Sussexin herttuapari Harryn ja Meghanin viralliseen kotiosoitteeseen Frogmore Cottageen Windsorin palatsin naapuriin. Jostain syystä pari ei viihtynyt talossa kuin viikkoja, ja he palasivat takaisin pääkaupunkiin piharakennukseensa Ivy Cottageen.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press ja Getty Images
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!