Harry ja Meghan

Meghania ja Harryä syytetään tekopyhyydestä ja julkisuustempusta – Sussexin herttuaparin tyttären nimivalinta herättää briteissä tunteita

Ulkomaat | 12.06.2021 13:04

Sussexin herttuapari Harry, 36, ja Meghan, 39, toivotti tervetulleeksi tyttärensä Lilibet Diana Mountbatten-Windsorin viime perjantaina. Oikeaoppisesti lapsen isoisoäiti, kuningatar Elisabet, 95, olisi saanut tiedon uuden perillisen syntymästä ennen yleisöä, mutta Harry ja Meghan ohittivat perinteet ja ilmoittivat iloisesta perhetapahtumastaan sosiaalisessa mediassa.

– Hän on enemmän kuin osasimme kuvitellakaan, ja olemme kiitollisia kaikesta rakkaudesta sekä rukouksista, joita olemme saaneet ympäri maailman, vanhemmat iloitsivat somessa.

Harryn ja Meghanin tyttären kutsumanimeksi jää Lili, joka on ollut jo pitkään prinssin suosima tytönnimi.
Harryn ja Meghanin tyttären kutsumanimeksi jää Lili, joka on ollut jo pitkään prinssin suosima tytönnimi.

Lue myös: Harryn ja Meghanin vauva syntyi!

Nimivalinta jakaa kansan

Meghan synnytti kotikaupungissaan 125 vuotta toimineessa Santa Barbara Cottagen sairaalassa, jossa yksityishuoneen asiakkaita hemmotellaan muun muassa huonepalvelulla.
Daily Mailin mukaan synnytys maksoi herttuaparille vähintään 23 000 euroa.

Lapsen etunimi on kunnianosoitus kuningatar Elisabetille. Lilibet oli kuningattaren vanhempien, kuningaspari Yrjö VI:n ja Elisabetin hänelle lapsena antama lempinimi, jota myös prinssi Philip käytti vaimostaan.

Kenellekään ei tullut yllätyksenä Diana-nimi, jonka lapsi sai edesmenneeltä isoäidiltään. Monet nettikeskusteluihin osallistuneista briteistä pitävät nimivalintoja kauniina kunnianosoituksena suvun vahvoille naisille.

Arvostelijat taas syyttävät herttuaparia tekopyhyydestä ja julkisuustempusta.

Kuningatar varmasti odotti saavansa uutisen perinteisesti ennen julkisuutta.
Kuningatar varmasti odotti saavansa uutisen perinteisesti ennen julkisuutta.

Lue myös: Prinssi Harry tykittää taas perhettään - sivalsi kuningatar Elisabetia: "Isäni on kärsinyt kuningattaren kasvatuksesta"

Hulppea lapsuudenkoti

Lilibet on prinssi Charlesin viides lastenlapsi ja kuningattaren 11. lastenlastenlapsi.

Hän on Ison-Britannian kruununperimysjärjestyksessä kahdeksannella sijalla heti kaksivuotiaan isoveljensä Archien jälkeen. Lilibet ei saa prinsessan arvonimeä Elisabetin hallitsijakauden aikana.

Tämä ei johdu Elisabetista, vaan kuningas Yrjö V:n aikaisesta, yli satavuotiaasta protokollasta. Aatelisarvoja herttuapari ei ole lapsilleen halunnut.

Harry on perheineen asettunut Kaliforniaan, missä hänellä on hulppea talo julkkisten suosimassa Montecitossa. Yli 12 miljoonaa euroa maksaneessa kartanossa on 1 700 neliötä, yhdeksän makuuhuonetta ja 16 kylpyhuonetta.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!